Majoritari şi la Ordinea Publică

• publicat la: 20 ianuarie 2011
Majoritari şi la Ordinea Publică

Deşi pe ordinea de zi au fost doar 8 proiecte de hotărâre, proiecte ce nu presupuneau discuţii elaborate, la şedinta de consiliu din data de 18 ianuarie , dialogurile alesilor locali  au scos  la iveală intenţiile majoritarilor din consiliu, reprezentaţi de primar si viceprimar .

Un simplu proiect precum cel de constituire a Comisiei Locale de Ordine Publică a reuşit să  oglindească încă odată   intenţia  actualei majorităţi a consilierilor, aceea de a acapara toate comisiile şi locurile din consiliile de administraţie ale instituţiilor din subordinea primăriei .

Imediat după  prezentarea  acestui punct al ordinii de zi , de către Alina Mocanu- preşedintele de şedinţă, primarul Kovacs a venit cu propunerile dumnealui pentru această comisie. Nominalizarile i-au vizat pe Muller Ioan , Binder Alexandru şi Csaikos Szabolcs.

A dorit să intervină  Papi Ovidiu , nedumerit de constantele şi văditele ignorări  ale primarului  in ce priveşte un anumit segment al populaţiei careiene.

„Incepând cu alegerile locale din anul 2000, reprezentanţii filialei careiene ai Partidului National Liberal sunt a doua forţă politică a oraşului ,in urma voturilor acordate de către careieni . Datorită acestor voturi obţinute, suntem obligaţi să ne implicăm in mod constant in  bunul mers al oraşului. Deşi in urma alegerilor locale din 2008  o mare parte  din cetăţenii prezenţi la urne şi-au investit  increderea in  liberalii careieni,  in mod constant ,Dvs renegaţi  chiar opţiunea careienilor.Cu un număr de cinci consilieri in cadrul Consiliului Local ,reprezentăm 27% din Consiliu  şi totuşi  nu ţineţi seama de această realitate.Nu  deţinem preşedinţia niciunei comisii, consilierii noştri nu sunt acceptaţi in nicio comisie .In fapt , nu tineţi seama de opţiunile unor careieni.Pentru această comisie de Ordine Publică , propunerea noastră este Ciută Ilie.”

Cele patru propuneri consemnate au fost trecute pe bileţele de vot, votul fiind secret. In urma exprimării voturilor consilierilor,  Muller Ioan şi Binder Alexandru au obţinut 18 voturi, Csaikos a obţinut 13 voturi iar Ciută Ilie 8 voturi.

Comisia locala de Ordine Publică are atribuţiuni prevăzute în art.29 din Legea 155-2010 şi  este formată din Primarul  municipiului, comisar Radu Chiş, şeful Poliţiei Carei, Sroth Clara secretar şi trei consilieri municipali.

Conform legii 215 a administraţiei locale, această comisie se putea infiinţa  după  inceperea activităţii noului consiliu local ,din vara lui 2008.Solicitările constante ale lui Papi Ovidiu ,de infiinţare a comisiei de ordine publică au  rămas fără niciun  rezultat , deşi au fost consemnate  in procesele verbale de la vremea respectivă.

În urmă cu o lună, la nominalizările pentru Consiliul de Administraţie de la Spitalul Municipal Carei, primarul Kovacs a promovat  numai consilieri din rândul formaţiunii UDMR.

Daniela Ciută

comentarii

de MOS ION ROATA la 20 ianuarie 2011 - 15:10

Trimitei la mine sa-i trag pe roata,il prefer pe MULER,ce mai cauta asta in Consiliu,de 20 de ani este Consilier si inca habar nu are de acest oras,cati Forumisti germani sunt ?poate la ajutoarele care le primeste Muler si le vinde prin Petresti,o so fi pricepand.Da la administratie de nici un fel.Doamne ce a ajuns acest oras, cine ne maoi conduce …

de szocsi la 21 ianuarie 2011 - 07:54

Muller ii duce de nas pe cei de la UDMR.

La ultimul recensamant au fost numarati in Carei 484 cetateni cu nationalitate germana (inclusiv minori) Cate voturi sunt necesare pentru un (1) mandat in consiliu? (>500) Ori cati consilieri are FDG?

Muller „spielt sein Schpielchen” de 20 ani, celor de la UDMR se pare ca le place acest spectacol.

de CAREIAN la 21 ianuarie 2011 - 13:38

Lasati fratilor,ca lor le este bine, noua NNNNNNNNNNNNNNNNNNNUUUUUUUUUUUUUUU !!

de S.P.Q.R. la 21 ianuarie 2011 - 17:50

„Schpielchen” ?! – Spielchen LOL

Lasati un comentariu