Medicii de familie vor lucra şi în afara programului

• publicat la: 20 ianuarie 2011
Medicii de familie vor lucra şi în afara programului

Ministerul Sănătăţii a supus, miercuri, dezbaterii publice un proiect de lege care prevede că medicii de familie vor avea obligaţia de a asigura continuitatea asistenţei medicale primare în centrele de permanenţă, în afara programului de lucru.

„Conform proiectului de act normativ, medicii de familie aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi care îşi desfăşoară activitatea în localitaţile arondate teritorial la centrele de permanenţă, sunt obligaţi să asigure continuitatea asistenţei medicale primare în aceste centre, începând cu prima zi a săptamânii şi până vineri, între orele 15.00-08.00.

Şi în zilele de sâmbăta şi duminica şi cu ocazia sărbătorilor legale, serviciul de permanenţă se va efectua în intervalul 08.00-08.00, a doua zi”, se arată in proiectul de modificare a Legii nr. 263/2004.

Ministerul Sănătăţii anunţă că zonele în care se înfiinţează centre de permanenţă vor fi stabilite de direcţiile de sănătate publică, cu acordul prealabil al caselor de asigurări de sănătate şi al consiliilor locale, se arată într-un comunicat remis Ziare.com.

„Pentru serviciile acordate în cadrul centrelor de permanenţă, medicii de familie vor fi retribuiţi, suplimentar, la nivelul unui salariu al medicului specialist în regim de gardă”, se mai arată în document.

În cazul în care medicii de familie nu respectă obligaţiile impuse de noile reglementări, casele de asigurări de sănătate cu care sunt în relaţie contractuală vor diminua lunar, cu 10%, valoarea minimă garantată a punctului per capita, respectiv venitul lunar al medicilor nou-veniţi într-o localitate stabilit în conformitate cu prevederile Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

 sursa  Ziare.com

Lasati un comentariu