PD-L, UDMR si UNPR susţin alegerea primarilor într-un singur tur

• publicat la: 20 ianuarie 2011
PD-L, UDMR si UNPR susţin alegerea primarilor într-un singur tur

Liderul deputaţilor PD-L, Mircea Toader, a declarat miercuri faptul că PD-L, UDMR şi UNPR au convenit să susţină proiectul de lege privind alegerea primarilor într-un singur tur de scrutin, urmând ca o decizie finală să fie luată în şedinţa de luni a Coaliţiei.

Potrivit lui Toader, cele trei formaţiuni sunt de acord să susţină această modificare la legea alegerilor locale şi, în plus, au discutat despre modificarea modului de validare a consilierilor locali şi judeţeni. Democrat-liberalul a susţinut că în cadrul discuţiilor de miercuri nu a fost abordat subiectul alegerilor parlamentare.
Reprezentanţii PD-L, UDMR şi UNPR s-au întâlnit, miercuri, la Parlament, pentru a discuta pe tema modificărilor la legea alegerilor locale.
Preşedintele PNL Bucureşti, Andrei Chiliman, a criticat duminică iniţiativa parlamentarilor PDL şi PSD, prin care se propune ca şi primarii să fie aleşi ca şi preşedinţii de consilii judeţene – dintr-un singur tur de scrutin.

Chiliman despre alegerea primarilor într-un singur tur: E o golănie

Primarul Sectorului 1 al Capitalei, Andrei Chiliman, s-a pronunţat vehement împotriva alegerii primarilor într-un singur tur de scrutin, considerând-o o initiativă anti-democratică.

„E o golănie(…) Ca primar în funcţie, aş avea toate motivele să fiu de acord. Ca liberal, iau atitudine împotriva acestei aberaţii anti-democratice”, a spus Chiliman duminică, într-o conferinţă de presă.
PSD a dat semne că ar sprijini această iniţiativă, iar 23 dintre parlamentarii săi şi-au pus semnătura pe proiectul de lege.
PSD nu a decis dacă susţine alegerea primarilor într-un tur de scrutin.

sursa  ziare.ro

Lasati un comentariu