Pe mâna cui lasă Guvernul secretele NATO

• publicat la: 21 ianuarie 2011
Pe mâna cui lasă Guvernul secretele NATO

In subordinea premierului României au fost mereu o sumedenie de instituţii mai mult sau mai puţin necesare. Puţină lume a auzit de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat. Şi mai puţini ştiu că această instituţie este condusă de la înfiinţare de acelaşi director care o are subalternă pe fiica sa.

O instituţie înfiinţată în urmă cu şapte ani, care se ocupă cu păstrarea secretelor NATO şi nu numai, a devenit o mică “afacere” de familie. Directorul, Marius Petrescu, conduce oficiul din 2002 şi nu oricum, ci ajutat de fiica sa, Anca Petrescu. Aceasta a lucrat ca director în cadrul instituţiei până în 2008, apoi a plecat pe un post în cadrul cabinetului vicepremierului şi, când acesta a fost schimbat, a revenit la vechiul loc de muncă. Întrebat de reporterul „ring” dacă Anca Petrescu, fiica directorului, a fost numită în funcţie sau va susţine concurs, purtătorul de cuvânt al oficiului, Simona Cap-Alb, ne-a spus că nu există angajaţi numiţi pe post: “A fost un concurs ca pentru toată lumea. Numai şeful instituţiei este numit”

Doctorate în familie
Un alt angajat-cheie, Mioara Braboveanu, a menţionat în ultima sa declaraţie de avere că este colonel în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, dar şi şef de departament în cadrul oficiului. Braboveanu, originară din aceeaşi comună cu directorul, Domneşti, şi-a luat doctoratul la aceeaşi universitate, Valahia – unde Marius Petrescu este profesor universitar, în acelaşi an (2010) şi cu acelaşi conducător de doctorat ca al soţiei şefului. Cu doar un an înainte, fiica lui Petrescu a absolvit în fix aceleaşi condiţii. Mai mult, Mioara Braboveanu a cumpărat maşina de peste 20.000 de euro a fiicei directorului, un Dodge Nitro.

Salarii „nesimţite”
Potrivit bugetului instituţiei, salariul mediu preconizat pentru anul acesta este de 3.397 de lei. Ultima listă a veniturilor angajaţilor afişată pe site-ul instituţiei este din luna aprilie şi arată că directorul oficiului câştiga aproximativ 5.000 de lei, consilierul acestuia – 6.000 de lei, iar şefii de departament, în jurul a 5.000 de lei.
2 milioane de euro este bugetul anual al Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat.

sursa  Ring

Lasati un comentariu