Serviciul de Ambulanţă Carei in anul 2011

• publicat la: 25 ianuarie 2011
Serviciul de Ambulanţă Carei in anul 2011

Perioada de criză pe care o traversăm şi-a pus amprenta şi asupra Serviciului de Ambulanţă care trebuie să se descurce cu dotările existente şi  cu un minim de personal. Dacă la Satu Mare serviciul dispune de 8 medici, subunitatea de la Carei funcţionează de mai mulţi ani  doar cu ajutorul asistentelor.  Stresul, condiţiile de muncă şi dotarea slabă nu sunt elemente  care să atragă medicii la acest serviciu iar dacă luăm in calcul şi salariul actual al unui medic şi faptul că orele suplimentare nu sunt plătite adecvat , putem spune că am rezolvat misterul lipsei acute de medici .

Despre  Serviciul de Ambulanţă ce deserveşte oraşul Carei s-a scris nu o dată .

Incepând din 2005 , anul apariţiei Buletinului de Carei, am acordat anual spaţii ample acestui subiect, in  speranţa că  se va sesiza cineva  şi se vor lua măsuri de aducere a substaţiei careiene dacă nu la standarde europene măcar la situaţia de a funcţiona intr-o locaţie decentă ,  care să nu lase impresia de “ părăsit’ , de “ părăginit’ , care să dispună de căi de acces corespunzătoare statutului de oraş  pe care il pretindem.

Potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Satu-Mare , asistent şef Pop Mihaela,la  subunitatea din Carei sunt 9 angajaţi  dar niciunul dintre ei nu este  medic.Parcul de maşini este  constituit din 5 maşini din care 2 sunt pentru urgenţe şi 3 pentru transport bolnavi.Ambulanţele  au o vechime de aproximativ 10 ani  şi sunt dotate corespunzător  cu aparatură  necesară   intervenţiilor  in caz de urgenţă.Trusele medicale  sunt dotate cu medicamente şi materiale sanitare conform nivelului de competenţă ale fiecărui echipaj.   Bolnavii din zona Careiului  care solicită serviciile Ambulanţei  sunt transportaţi la serviciul de urgenţe din cadrul spitalului Municipal Carei   unde se stabileşte  dacă rămâne internat la această unitate sau va fi transferat la  alt spital. Dacă starea pacientului preluat de către Servicul de Ambulanţă este critică  , de la unitatea din Satu Mare se deplasează un medic care il va insoţi până la spitalul unde este transferat.

Dacă Ministerul Sănătăţii a inceput la Carei experimentul  cu trecerea unităţii spitaliceşti in subordinea Consiliului Local de ce nu ar continua cu un alt experiment ? Unul prin  care să urmărească reacţia careienilor  in situaţia in care ar dispune de un Serviciu de Ambulanţă  similar celor din oraşele infrăţite cu Careiul, similar oraşelor din Ungaria la care se raportează mereu.

Poate imaginile prezentate vor  ajuta factorii decizionali să ia măsurile potrivite.

Daniela Ciută

comentarii

de daniela la 25 ianuarie 2011 - 13:19

se aseamana cu cei care conduc ORASU .KOVACS KAIZER si restu de consilieri gen BINDER…?

de EU la 25 ianuarie 2011 - 17:27

Asteptati-va randul,vom renova si aceste cladiri,sau daca-mi dati bani imprumut incep maine lucrarile de renovare,in ceia ce privesc medicii aveti putintica rabdare o sai aduc si pe aia,voi sa nu credeti ca bat din palme si gata va indeplinesc toate dorintele.Cat am facut eu in 2 ani altii nu au facut in 8,asa ca mai incet cu criticatul,ca la asta va pricepeti,da la fapte nu.

de valer la 25 ianuarie 2011 - 18:22

Faptele vorbesc. Altii nu au reparat piata si au dus si acasa din pavajul de la piata.Cat ai facut in doi ani ? Geamuri termopan la casa si toate alte lucrari si masini primite pentru favoruri.Ai platit datoriile la telefon si pe la unii altii.Au mai ramas datoriile catre stat dar acolo nu e problema ca doar ai ceva poprire pe salar , pana se recupereaza toata suma.Nu am vazut nici o critica ci numai o insiruire de fapte existente.Si credem si noi ca vine randul si la alte lucrari si la alte comisioane.Am vazut cum arata si drumurile.Si am vazut cum e si cu canalizarile pe strazile din jur la Petri ut. Vedem tot.

de EU - CITITORUL la 26 ianuarie 2011 - 17:18

Hmmmm,mai ce mai postaci sau pro…..ci,astia cred ca EU e primarul,da sunt EU un cititor,marei gradina Careiului….

de MANUELA la 26 ianuarie 2011 - 17:19

:))))))))))))))))))
:))))))))))))

de valer la 26 ianuarie 2011 - 18:25

Una peste alta, vorbele zboara, faptele raman, si mai raman si acte .Asa ca ” marei” supararea unora ca nu se pot ascunde.

de erzsebet la 27 ianuarie 2011 - 14:48

nu arunca cu acuze false valer.dar,am uitat,dovezi nu ai.vorbe-n vant!!!!!!!!!!

de valer la 27 ianuarie 2011 - 17:50

Imi pare rau ca te dezamagesc dar dovezi exista.Chestia cu poprirea o poti verifica la finante dar sunt convins ca sti tu si de celelalte asa ca ..nu mai amesteca rahatul ca s-ar putea sa ti miroase.

de CITITOR BULETIN DE CAREI la 27 ianuarie 2011 - 18:18

Da cine esti tu VALERE ?de te f…grija asa de tare de primar ?Da de ce nu te-ai aruncat si tu in vreo cursa electorala ?sau ai candidat si ai ajuns la concluzia ca nu te vor careienii? iar acum gasesi gaselnite ?sau esti pe acolo printre ei si nu va prea intelegeti? nu stiu zic si eu,ca prea esti impotriva primarului si ne cam dam seama de ce.Tot ce spui trebuie probate,iar daca ai probe ce mai astepti ? sau aruci cu vorbe ca sa impresionezi careienii?De proprire se stie,asa e cu firmele care pot da faliment in orice momenr,ti se poate intampla si tie daca ai vreo firma si oricui ,azi merge maine nu.Parerea mea.

de valer la 27 ianuarie 2011 - 18:39

Crezi ca numai cei ce se arunca in tot felul de curse electorale au acces la informatii ? Total eronat.Ai o parere cam proasta despre concitadinii tai , mon cher, daca tu crezi ca se mai poate face ceva nestiut in ziua de azi.I se poate intampla oricui , dupa cum zici, sa mai dea si faliment dar cand se intampla de 4-5 ori si mai iese la iveala ca tu nu platesti impozitele catre stat, atunci ce mai zici?Eu nu am nimic cu nimeni dar eu tot platesc impozite, platesc si pensionarii ,si angajatii si tu , sau ? si nu e corect ca unii sa umble cu smecherii pe bani publici si sa profite pe seama amaratilor care traiesc de azi pe maine si nu mai putem plati ratele la banci.Poate speram si noi ca va fi mai bine, asta grija avem.

de CITITOR BULETIN DE CAREI la 27 ianuarie 2011 - 19:00

Ba da platesc si eu impozite,dar nu cred ca primaru e de vina ca eu sau tu sau multi ca noi avem credite la bnca, nu primaru ne da salarii si nici pensii.Despre acuzatiile tale fata de el,eu cred ca sunt altii mai in masura sa costate daca e asa sau nu.De altfel esti cam dubios in ceia ce priveste identitatea ta ,ca prea repede raspunzi la comentarii.Iar daca crezi ca tu esti mai capabil decat actualul primar iti recomand sa candidezi la acesta functie de primar,dar grabestete anul acesta trece repede,campania electorala a inceput deja dupa cum observ.

de daciafan la 27 ianuarie 2011 - 20:42

vai de capul vostru

de valerptcititor la 27 ianuarie 2011 - 21:10

Vad ca nic tu nu stai rau la rapiditate raspunsuri comentarii.Nu retii decat ce iti place din comentarii.Faci ureche surda la ce nu poti contracara si o dai mereu cu electoralu, poate prinde la prosti.Ai fi seful lui de campanie ca prea ii duci trena . Crezi ca toti fac ca el in campanie si apoi , ca sa plateasca sponsorizarile apeleaza la banul public?Stai linistit ca vedem si noi ce se intampla si mai stim una alta si daca nu candidam.Stim ce salarii da el in primarie si stim cum se fac angajarile acolo asa ca stai linistit. Nu putem toti candida dar putem vota.

de MIRA la 28 ianuarie 2011 - 08:59

Doamne cu va bateti voi capu,lasati oamenii sa lucreze,asteptati finalu mandatului,iar cei care vor aprecia lucrurile facute in 4 ani isi vor repeta votul iar cei care nu le vor recunoaste se vor resemna.

de vasile la 28 ianuarie 2011 - 14:03

singuri resp sant primaru si consilieri nu le mai tineti partea sau esti ceva lingau de al lor

de adi la 30 ianuarie 2011 - 00:14

chiar asa nu stiu de ce nu apreciati munca consilierilor si a primarului,aaaaaaaa si metropola noastra are si city manager,e mult pt un primar dita mai orasul

ce nu apreciati??,tot orasul e un santier,polistirene peste toate blocurile,toate culorile,toate modellele
este un succes mare acest proiect de termoizolare
drumurile la fel,ar trebui sa mergeti pe strada caplenilor dus-intors,dus -intors,cam atat
dar sunt sigur ca urmeaza cel putin inca o strada in urmatorii ani

Lasati un comentariu