10 gustări delicioase sub 100 de calorii

• publicat la: 1 februarie 2011
10 gustări delicioase sub 100 de calorii

Ai început dieta, iar număratul caloriilor a devenit obiectivul principal. Gustările, alese corect, pot deveni un real ajutor în dietă. Te ajută să controlezi senzaţia de foame, să mănânci mai puţin la masă şi să îţi păstrezi energia. Fructele, legumele, cerealele, sunt gustări sănătoase care oferă organismului nutrienţii necesari şi sunt sărace în calorii.

Iată câteva exemple de gustări sănătoase şi sub 100 de calorii

1. Un ou fiert şi un morcov = 100 calorii. Ouăle şi morcovii sunt surse bogate în luteină şi vitamina A, recomandate pentru sănătatea ochilor.

2. O pară şi o feliuţă de brânză = 100 calorii. Datorită conţinutului bogat de fibre solubile, perele sunt foarte săţioase, reducând pofta de mâncare. Pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, consumul de pere aduce şi numeroase beneficii pentru sănătate.

3. O banană (mărime medie) = 90 calorii. Bananele sunt surse importante de vitamina B6, vitamina C, potasiu, magneziu şi fibre. Sunt recomandate în combaterea depresiei, anemiei, afecţiunilor intestinale. În plus, ajută la asimilarea calciului şi protejează oasele.

4. Un măr = 50 calorii. Merele sunt foarte săţioase şi te ajută să mănânci mai puţin. Cercetătorii susţin că femeile care consuma 3 mere zilnic, reuşesc să slăbească mai uşor, cu până la 40% mai mult faţă de cele care nu au acest obicei alimentar. Studiile au dovedit că un consum bogat de mere aduce numeroase beneficii. Merele sunt o sursă bogată în fibre, atât solubile cât şi insolubile. Specialiştii spun că fibrele contribuie la scăderea nivelului de colesterol din sânge şi a riscul depunerii acestuia pe artere. Astfel, o dietă bogată in mere ajută la prevenirea atacurile de inimă.

5. Două linguri de seminţe de dovleac = 95 calorii.
Seminţele de dovleac fac parte dintre cele mai hrănitoare seminţe, bogate în carbohidraţi, aminoacizi, acizi graşi nesaturaţi şi vitamine C, D, E, K, B, calciu, potasiu. S-au dovedit eficiente în tratamentul depresiei, prevenirea osteoporozei şi în combaterea paraziţilor.

6. O bucată de turtă dulce = 95 calorii. Turta dulce face parte dintre cele mai sănătoase şi sărace în calorii gustări dulci.

7. O felie de păine integrală cu o linguriţă de miere =  100 calorii. Mierea a fost folosită din cele mai vechi timpuri drept remediu pentru obezitate, răceală, boli de inimă, indigestie sau acnee.

8. Un iaurt de 100 ml cu cereale integrale = 100 calorii. Cerealele integrale sunt sărace în calorii, dar bogate în nutrienţi şi fibre.

9. Un pahar cu suc de roşii = 70 calorii. Tomatele sunt surse bogate de licopen, antioxidant care protejează împotriva cancerului. Consumul regulat de roşii reduce nivelul de colesterol şi zahăr din sânge.

10. Un iaurt cu fructe de pădure = 100 calorii.

Nu uita! Dietă nu însemnă abţinere de la mâncare, ci alegerea unor alimente sănătoase şi cu conţinut scăzut în calorii.

sursa  topsanatate

Lasati un comentariu