7 boli tratate cu suc de lămâie

• publicat la: 20 februarie 2011
7 boli tratate cu suc de lămâie

În ciuda gustului acrişor care nu o face pe placul tuturor, lămâia s-a dovedit a fi un excelent remediu împotriva mai multor probleme de sănătate. Pe lângă combaterea răcelii, lămâile te pot ajuta să tratezi şi afecţiuni precum constipaţia, infecţiile urinare sau varicele.

1. Infecţii urinare

Sucul de lămâie are un efect uşor alcalin care este benefic pentru tractul urinar. Consumă sucul obţinut dintr-o jumătate de lămâie de două-trei ori pe zi.

2. Hipertensiune

Conţinutul de potasiu şi magneziu din lămâie relaxează arterele şi uşurează circulaţia sângelui. În plus, lămâile conţin flavonoide, nutrienţi recomandaţi pentru sănătatea arterelor. Include în alimentaţia ta zilnică coaja şi sucul unei lămâi.

3. Varice

Lămâile pot acţiona ca tonic asupra venelor având un efect anti-inflamator şi de întărire a pereţilor vaselor. Masează picioarele cu un amestec din 2 picături de suc de lămâie, 2 ulei de lavandă şi 3 de ulei de chiparos şi 2 picături de ulei de migdale.

4. Indigestie şi arsuri stomacale

Sucul de lămâie este recomandat pentru a ajuta digestia cât şi pentru a calma arsurile stomacale. Un studiu condus de americani a descoperit că 1.000 mg de limonen (ulei esenţial de lămâie) consumat zilnic ajută la eliminarea arsurilor stomacale şi ale refluxului gastroesofagian. Amestecă o lingură de suc de lămâie cu un pahar de apă caldă şi consumă după masă.

5. Tuse

Este cunoscut efectul acestui fruct în combaterea simptomelor răcelii. Uleiul esenţial de lămâie este un bun expectorant şi este folosit ca ingredient de bază în multe medicamente pentru tratarea tusei. Pentru ameliorarea tusei consumă o limonadă preparată de tine.

6. Psoriazis

Specialiştii au descoperit că acidul citric din sucul de lămâie ameliorează simptomele psoriazisului precum scuamele, pielea uscată şi crăpată. Ajută pielea să reţină apa şi favorizează exfolierea celulelor moarte. Aplică suc de lămâie pe zonele afectate de mai multe ori pe zi şi expune-le apoi la soare timp de câteva minute.

7. Constipaţie

Lămâile au un conţinut bogat de pectină care ajută digestia şi combate constipaţia. Include în dieta ta zilnică coaja şi sucul unei lămâi.

Consumul de lămâi poate fi foarte benefic pentru sănătatea ta, mai ales în perioadele reci. Vitamina C este vitală pentru un sistem imunitar puternic. Principalul rol al acestuia este să ne protejeze de boli, de aceea lămâile sunt recomandate în prevenirea şi tratarea a diverse afecţiuni precum: răceală, gripă, infecţii recurente la nivelul urechii. Datorită conţinutului ridicat de vitamina C, cercetătorii au asociat consumul de lămâi cu un risc scăzut de deces provocat de cancer şi probleme cardiovasculare.

sursa topsanatate

Lasati un comentariu