Energia dansului, refolosita la iluminatul unui club din Rotterdam

• publicat la: 1 februarie 2011
Energia dansului, refolosita la iluminatul unui club din Rotterdam

Să pui in funcţiune un televizor alimentându-l cu energia produsă de o bicicletă medicinală, in timp ce-ţi faci exercitiile, este deja un lucru care nu mai miră pe nimeni.

Dar să generezi energia necesară pentru un spectacol de dans pare deja un lucru ce presupune accesul la o tehnologie de inaltă clasă. Lucrurile sunt insă mai simple.

Clubul de Dans Sustenabil din Rotterdam a găsit soluţia să micşoreze factura la energie electrică, folosind pe post de generator de electricitate chiar paşii de dans.

Patronii au instalat podele piezoelectrice care, acţionate prin mişcările dansatorilor, generează in timpul spectacolelor flash-uri de lumină. Astfel, spre deliciul spectatorilor, scena este luminată in ritmul paşilor de tango sau de samba.

Inventatorii continuă să imbunătăţească această tehnologie şi susţin că un dansator, in timp ce-şi face numărul, ar putea să furnizeze jumătate din energia necesară funcţionării unei veioze.

Dacă lucrurile stau aşa, inseamnă că in curând un intreg club de dans ar putea să aibă energie electrică doar prin efortul pe care-l fac dansatorii săi in timpul exerciţiilor sau al spectacolelor.

sursa  Greenreport

Lasati un comentariu