Cât va costa în România noul Citroen C4

• publicat la: 5 februarie 2011
Cât va costa în România noul Citroen C4

Noul Citroen C4 a fost dezvăluit, în premieră, joi seară, într-un eveniment organizat în nordul Capitalei de către Citroen România.

După Citroen C5, lansat în urmă cu trei ani, şi Citroen C3 – prezentat în 2009, noul Citroen C4 vine în prim-plan cu inovaţie şi tehnologii folosite în scopul reînnoirii gamei principale. Maşina va costa în România 14.949 euro (cu TVA), preţ valabil în echiparea VTi 95CP Attraction, care oferă în standard: aer condiţionat manual, computer de bord, pilot automat, volan reglabil pe două direcţii, scaun şofer reglabil pe înălţime, închidere centralizată cu telecomandă, geamuri electrice faţă, oglinzi încălzite şi rabatabile, ABS+AFU+EBD, airbaguri frontale, laterale şi cortină. La acestea se adaugă, însă contra sumei de 650 euro, RadioCD MP3, maşina fiind preechipată cu şase incinte acustice.

Tot la nivelul Attraction este disponibilă echiparea cu motor de 90CP HDi, la un preţ de 17.000 de euro. Atât versiunea pe benzină, cât şi cea diesel sunt cuplate cu transmisie manuală în cinci viteze.

Cele mai scumpe modele Citroen C4 sunt în echiparea Exclusive, acestea fiind cuprinse între 21.050 euro (pentru varianta cu motor de 155CP THP) şi 23.100 – în cazul modelului HDi 150CP FAP.

În dotarea Exclusive se mai adaugă în standard: clima automată, senzorii de lumină, ploaie şi parcare, retrovizoarele rabatabile electric, priza USB şi conexiunea Bluetooth, priza de 220V în cotiera centrală, scaunele faţă reglabile lombar electric, geamurile laterale fumurii, frâna de staţionare automată, oglinda retrovizoare electrocromă şi jantele de aliaj pe 16 inci.

La finele lunii ianuarie, noul Citroen C4 a avut o prezentare oficială şi în ţară, la Suceava, prin intermediul unui dealer local.Noul C4 mai este dotat cu o serie de inovaţii utile şi intuitive, precum sistemul de supraveghere a unghiului mort sau limitatorul-regulatorul de viteze programabil.

De departe, cea mai revoluţionară dotare este sistemul de gestiune inteligentă a consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2 cu tehnologia micro-hybridă e-HDi. Cu alte cuvinte, în momentul în care maşina nu mai rulează, motorul se opreşte automat.

Vânzările globale ale Citroen au crescut, în 2010, cu 8% la 1,46 milioane autovehicule, în timp ce vânzările grupului PSA au atins nivelul de 3,6 milioane unităţi, cu modele Peugeot incluse.

Cel mai bine vândut model Citroen a fost noul C3, cu 305.000 exemplare livrate în 2010, iar pentru autovehiculele electrice C-Zero şi Berlingo First Citroen a primit peste 1.800 de comenzi, anul trecut.

sursa Money

Lasati un comentariu