Cercetătorii americani: Berea ne face mai răi

• publicat la: 26 februarie 2011
Cercetătorii americani: Berea ne face mai răi

Gustul amărui al berii ne face mai mai puţin toleranţi cu cei din jur şi dispuşi să-i judecăm mai aspru, relevă un studiu american, potrivit „DailyMail”.

Cu cât o persoană are idei mai conservatoare, cu atât gândurile sale sunt mai puternic influenţate de papilele gustative. Rezultatele studiului sugerează că băuturile precum berea brună, bitter-ul sau ginul tonic ar trebui băute cu grijă atunci când suntem in compania prietenilor. Consumate in situaţii delicate, ne-ar putea face să spunem lucruri pe care apoi le vom regreta.

Cercetătorii americani au cerut unui grup de 57 de voluntari să acorde puncte de la 1 la 100 unui set de scenarii, in funcţie de gradul lor de moralitate. Situaţiile ipotetice includeau povestea unui om care işi mănâncă câinele după ce  acesta a murit, un politician care acceptă mită şi un student care acceptă cărţi de la bibliotecă.

Ei au fost rugaţi să işi dezvăluie şi orientarea politică. Inaintea şi in timpul experimentului, subiecţilor le-a fost servită câte o băutură amară, dulce sau apă. Cei care consumaseră apă sau băutura dulce au judecat scenariile aproape la fel. Insă cei care au consumat băuturi amare au fost mult mai aspri in judecată, oferind  o medie de 27 de puncte scenariilor.

Cercetătorii de la City University din New York au precizat că nu este clar de ce gustul are un astfel de efect asupra comportamentului, insă au sugerat ca juraţii, de exemplu, ar trebui să evite mâncărurile şi băuturile amare inainte de a lua decizii.

sursa  Green-report.ro

Lasati un comentariu