Cine are restanţe la stat poate fi executat silit!

• publicat la: 9 februarie 2011
Cine are restanţe la stat poate fi executat silit!

Dacă aveti o firmă, oricat de mică ar fi ea, sau desfăşurati activităţi dependente mai aveti destul de putin timp ca să vă pregătiti toate declaratiile pentru a dovedi autorităţilor statului că v-ati achitat contributiile pentru concedii şi indemnizatiile de asigurări  sociale de sănătate in perioada 2006-2010. Dacă INSA aveti datorii, pregătiti-vă să fiti executat silit, vă avertizează consultantii!

Recent, mai exact pe 2 februarie 2011, potrivit unui ordin al Ministerului Sănătăţii (Ordinul nr. 53/25 al Ministerului Sănătăţatii si al CNAS, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 85 din 2 februarie 2011), “persoanele fizice si juridice care au calitatea de angajatori, precum si entităţile asimilate angajatorului care au calitatea de plătitori de venituri din activitati dependente, orice plătitor de venituri de natură salarială sau asimilate salariilor, sunt obligate să depună la casele de asigurări de sănătate, până la 15 februarie 2011, Declaratia-inventar privind contributia pentru concedii si indemnizatii de asigurări sociale de sănătate aflată in sold la 31 decembrie 2010 si neachitată până la 31 ianuarie 2011, inclusiv accesoriile aferente,pe ani fiscali, conform prevederilor art. 296 titlul IX din Codul fiscal, astfel cum a fost modificat si completat prin OUG nr. 117/2010″.

Ce inseamnă asta? Că trebuie să spuneti autoritatilor ce datorii ati acumulat la asigurările de sănătate in perioada 2006-2010.

“Pot doar presupune ce urmaresc Ministerul Sănătăţii si Casa Natională de Asigurări de Sănătate. Cred că nu puteau să confrunte declaratiile făcute de contribuabili cu plăţile efective si pe baza autodenuntului, vor acum să ii dea pe mâna Fiscului ca să ii trimită in executare silită“, a comentat pentru Incont.ro Gabriel Biris, avocatul fondator al Biris Goran si unul dintre cei mai cunoscuti experti in fiscalitate.

El a mai spus in felul acesta, “Casa Natională va afla cine ii datorează bani si cât de multi, pentru că ea până acum nu avea un sistem bine pus la punct ca Fiscul  să poată să verifice dacă ceea ce declari si plătesti. Astfel, datele vor fi transmise la Fisc, care va avea baza pentru a incerca să recupereze sumele restante“, a mai punctat avocatul.

sursa Financiarul

comentarii

de 'desteptu' la 10 februarie 2011 - 16:36

Ha ha ha ha ah ah ahhhh… ce prosti suntem noi si ce destept este ministrul sanatatii….. eheheeee..tot timpul noi trebuie sa facem baniii, noi ne asumam riscul falimentului , noi trebuie sa platim… etc. si TOTI (ma refer la aparatul de stat) stiu mai bine decat noi ce sa facem cu banii nostri. Pai fratilor zac eu ..dupa mintea mea…. eu am platit sustin eu (si presupunem ca sunt de buna credinta) ia sa verifice ei daca am platit. auzi fratee sa dau fuguta sa ma autodenunt…sunt sigur ca si manelistii si smecherii si cei care vand tigari in colt la piata de alimente .. toti vor da fuguta sa jure ca cat si cand au platit sau cat nu au platit!

Lasati un comentariu