Continuă Ştafeta Solidarităţii

• publicat la: 22 februarie 2011
Continuă Ştafeta Solidarităţii

Grupul de elevi ai Şcolii generale Nr. 3, insoţiţi de prof. Monica Gozner au fost in cursul zilei de azi la Şcoala cu clasele I-VIII nr 1 , pentru a duce mai departe Ştafeta Solidarităţii . Au fost primiţi de directorul  Sidonia Varga, prof. consilier Schnel Beata şi elevii din clasa a VII-a A (diriginte Petruşca Irina), Gabriela Marincaş (a VIII-a A) şi Berei Barbara (a VIII-a B). Predarea şi preluarea mesajelor s-a desfăşurat conform planului stabilit  iar in final, elevii celor 2 unităţi şcolare au audiat Imnul Non Violenţei .

De aici mesajul a pornit spre Grupul Şcolar “Josephus Calasantius” Carei .


După o activitate tematică desfăşurată in Capela şcolii, un grup de elevi , membrii in CSE impreună cu prof. consilier Habuczki Hajnalka au dus mesajul elevilor de la Grupul Şcolar ,,Simion Bărnuţiu” . Aceştia au fost intâmpinaţi de către  directorul Ramona Moldovan, prof psiholog Alina Meghişan şi un grup de elevi din diverse clase. Acţiunea  a fost bine organizată , fapt pentru care  elevii au considerat că  ar trebui continuată şi in anii viitori.

Urmăriţi in continuare traseul mesajelor

Mesajul Scolii Generale nr.1

“Ai grijă de gândurile tale, pentru că se vor transforma în vorbe.

Ai grijă de vorbele tale, pentru că se vor transforma în fapte.

Ai grijă de faptele tale, pentru că se vor transforma în obiceiuri.

Ai grijă de obiceiurile tale pentru că se vor transforma în caracterul tău.

Ai grijă de caracterul tău, pentru că va fi destinul tău, va fi viaţa ta.”

Mesajul Liceului “Josephus Calasantius”Carei

Dragi colegi,

Facem cu toţii parte din aceeaşi existenţă. Indiferent pe cine răneşti, în cele din urmă te răneşti pe tine însuţi. Poate că acum nu îţi dai seama de acest lucru, însă într-o bună zi vei înţelege şi îţi vei spune: „Dumnezeule! Acest lucru mi l-am făcut cu mâna mea.” Ai rănit pe cineva, crezând că este vorba de un altul. Nu este altcineva. Existenţa este una singură, este o unitate cosmică. Din această înţelegere se iveşte non-violenţa.

Am dori să vă spunem că violenţa nu ne ajută la nimic. Dacă baţi pe cineva caracterizezi numai pe tine.  Înainte să faci ceva, gândește-te!

Cuvântul este puterea prin care noi creem sau distrugem. Cuvântul nostru poate crea cel mai frumos vis şi realitate, dar poate şi să distrugă tot ce există în jurul nostru.


Lasati un comentariu