Marşul Bolilor Rare

• publicat la: 25 februarie 2011
Marşul Bolilor Rare

Mai mult de 200 de persoane din municipiul Carei au participat la „Marşul Bolilor Rare”organizat de Asociaţia Werdnig Hoffman şi Direcţia de Cultură Carei,cu sprijinul Poliţiei Municipiului Carei şi a tuturor instituţiilor de învăţământ careiene.

La ora 12 a avut loc premierea câştigătorilor concursului de eseuri pe tema bolilor rare de către Asociaţia Werdnig Hoffman reprezentată de Vereş Sanda,după care au luat cuvântul Bogdan Georgescu şi Protopopul  greco-catolic Filip Radu.Acesta a vorbit despre importanţa solidarităţii cu persoanele afectate de boli rare,respectiv despre moralitate şi respect în societatea de azi.

Participanţii s-au întâlnit în parcarea fostei Tipografii,ignorând frigul de afară şi zăpada.

De aici au pornit incolonaţi către Primărie,fiecare participant purtând o banderola albă ca semn al Zilei Bolilor Rare.Unii elevi au avut pancarte cu numele bolilor rare precum şi baloane colorate cu însemnele asociaţiilor de profil.

Coloana de participanţi care s-a întins pe zeci de metri s-a oprit în faţa clădirii Primăriei Municipiului Carei, unde membrii asociaţiei Werdnig Hoffman au înmânat autorităţilor locale însemne ale asociaţiei careiene.Din partea Primăriei,directorul tehnic Dorel Oprea le-a oferit membrilor asociaţiei un pachet cu dulciuri, discutându-se apoi minute în şir pe tema bolilor rare.

redactia

comentarii

de Robert la 25 februarie 2011 - 19:23

Vreau doar sa multumesc tuturor celor care au participat la acest „Mars al solidaritati”! A fost un eveniment reusit si sper ca am reusit sa sensibilizam atat autoritatile locale precum si populatia orasului Carei in privinta bolilor rare.

de sustinator la 25 februarie 2011 - 20:16

Felicitari organizatorilor.Nu e usor sa fii imobilizat intr-un carucior cu rotile asa ca apreciem cu atat mai mult taria de care dau dovada acesti tineri si parintii lor inlupta cu viata.Ii cunosc pe unii dintre ei si pot sa va spun ca nu se vaita,sunt mereu optimisti,incearca sa se faca utili in masura posibilitatilor lor.Sanatate multa si succes in activitate doresc acestei asociatii!

de vasile la 26 februarie 2011 - 00:00

E de bine sa vezi ca astfel de actiuni au loc si micutul oras.
Dincolo de sensibilizatul publicului, care maine va fi uitat totul, sper ca
Primaria sa tina minte ca are datoria sa faciliteze libertatea de deplasare a acestor persoane. Cand mai trec prin oras inca imi e dat sa vad rampe ridicole, facute in bataie de joc la un unghi de 35 – 40 de grade si o inaltime de 3 metri.

Trotuarele nu au bordura coborata la niciuna din trecerile de pietoni, multe magazine nu tin cont de latime caruciorului si astfel impiedica accesul persoanelor cu handicap si nu in ultimul rand sper sa dispara si atitudinea discriminatorie pe care o au inca multi.

Pe hartie totul arata frumos (mai corect scris, in articol). Totusi, drumul spre schimbare abia ca a fost inceput. Sper ca agentia, ce reprezinta minunat aceste persoane care au avut nesansa de a fi in aceasta viata cu un minus sau altul, sa nu se opreasca aici.

Respect.

Lasati un comentariu