Primarul Kovacs a schimbat conducerea Spitalului

• publicat la: 1 February 2011
Primarul Kovacs a schimbat conducerea Spitalului

Deşi luna februarie este o lună geroasă prin definiţie, la Spitalul Municipal Carei ea a debutat cu decizii fierbinţi  ale  primarului Kovacs  care a descins inopinat in aceasta instituţie încă de la primele ore ale zilei.

Directorului  de până azi dimineaţă al Spitalului, dr.Goraş  Constantin i s-a  adus la cunoştinţă , mai bine zis i  s-a pus in faţă decizia scrisă , semnată  de primarul municipiului Carei, prin care, incepând de astăzi mandatul  de manager incetează, in locul său  fiind numită dr.Rat Elisabeta  din Satu Mare.Rat Elisabeta a fost desemnată şi membru cu drept de vot in Consiliul de Administraţie al Spitalului din partea Ministerului Sănătăţii.Numirea sa in funcţia de manager va lăsa vacant locul din CA.

Ceea ce  se zvonea prin oraş in ultima perioadă  s-a dovedit a fi adevărat. De fapt, la penultima şedinţă de consiliu, primarul a  afirmat că legea ii dă dreptul să facă schimbări in conducerea spitalului, să numească o conducere interimară pe o perioadă de 6 luni, până la organizarea  concursului pentru funcţia de manager la Spitalul Carei .  Legea la care făcea referire este OUG 48/2010 pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul sănătăţii in vederea descentralizării.

Inspirat de pelicula cinematografică” Eu când vreau să fluier, fluier” a lui  Florin Şerban, primarul Careiului regizează  filmul de actualitate “Eu când vreu să schimb, schimb”.

Pe lângă dr.Goraş  au mai fost schimbaţi  şi directorul medical dr.Petkes  cu Borz Tiberiu, medic primar ortoped din Satu Mare precum şi directorul financiar contabil, ec.Moca Ramona cu Szasz Ferenc din Carei, fost contabil la Consumcoop Carei .

Contactat telefonic, Poosz Szabolcs , membru in Consiliul de Administraţie a Spitalului, ne-a declarat că nu ştie nimic de schimbările făcute in cursul zilei de astăzi dar a auzit de ele de la colegi.

Am luat legătura şi cu dr.Goraş  Constantin care a afirmat că a fost pus în faţa faptului împlinit  şi  “  nu ştiu ce motive au stat la baza schimbării mele dar evaluarea contractului meu de management în niciun caz”.

Dacă dr.Rat Elisabeta  a  mai luat contact cu problemele spitalului careiean ,dr.Borz Tiberiu numit pe funcţia de director medical, nu este şi nu a fost deloc  prezent in unitatea sanitară  locală .

Nici măcar membrii consiliului de administraţie de la spital   nu au fost consultaţi in legătură cu  numirile de astăzi. Sau poate tocmai de aceea au fost nominalizate  persoane apropiate primarului  in consiliul de administraţie  al  spitalului , ca acestea să nu  aibă niciun cuvânt  de spus  asupra  persoanelor puse in funcţiile de conducere de insuşi primarul  Careiului.

Avem acum   dovada  aprecierii de care se bucură  cadrele medicale careiene  in viziunea primarului oraşului. Niciunul dintre ei nu este considerat capabil să gestioneze activitatea Spitalului Municipal  Carei .Niciunul nu a fost considerat apt să reprezinte interesele medicilor careieni in Consiliul de Administratie din parte Colegiului Medicilor , fiind nevoie de nominalizarea unui medic sătmărean. Nu că am avea ceva impotriva lor dar nu cunoaştem vreun caz in care un medic careiean să fi fost numit in vreun organism de conducere din spitalele sătmărene. Să inţelegem că  diplomele medicilor careieni  sunt  mai puţin valoroase?

In mod normal, cel care ar trebui să susţină şi să incurajeze activitatea  intelectualilor careieni este tocmai primarul, ales  datorită voturilor careienilor, din toate categoriile sociale, inclusiv intelectualii.

Nu ştiu să fi auzit ca in Satu Mare primarul Ilyes Gyuszi să  aducă  la conducerea instituţiilor din subordinea Primăriei   numai specialişti  din alte oraşe.

Dar am auzit  că la Carei a început vânătoarea de vrăjitoare.

Daniela Ciută

comentarii

de johann la 1 February 2011 - 21:11

doamna ciuta,pana cand cei care au fost la conducerea spitalului,dr.goras si ceilalti au bagat in serviciu numai cunostinte si neamuri,primarul a procedat corect……,dar primarul ar trebui sa procedeze la fel si la primarie,pt ca si acolo e plin de neamuri si cunostinte fara scoala potrivita pentru functiile pe care le indeplinesc……..

de Costi la 1 February 2011 - 21:37

nu se schimba si conducerea primariei ?

de observator la 1 February 2011 - 21:46

johann , la primarie nu poate schimba ,ca doar el l a adus acolo pe ginere si acuma tu vrei sa il dea afara? sa nu aiba si el o paine? E fis si proverbu ala -ai carte , ai parte.

de daciafan la 1 February 2011 - 22:20

ma intreb ce si pe cine va conduce doamna director?
ce va administra?
in carei avem o cladire ce poarta numele de spital municipal…doar o cladire
fara medici fara dotari materiale corespunzatoare
poate cu multa munca ceva bani si putin noroc peste 20 de ani vom avea o unitate spitaliceasca moderna si eficienta

de MEDIC din Carei la 2 February 2011 - 06:53

D-na Dr.RAT este Careianca pentru cei care nu se documenteaza inainte de a scrie .Deci nu este din Satu Mare este din Carei,aici s-a nascut aici si-a terminat Liceul aici ai locuiesc parintii,ca sa ne fie clar de la bun inceput.Lucreaza de peste 15 ani in Directia Sanitara,in functii de conducere,datorita domniei sale s-a construit acest Spital si s-a dotat cu cele necesare,este o persoana foarte capabila cu experienta ,are studii si in management.Va spun asta ca sa nu incepeti cu criticile inainte de a cunoaste pe cineva si de a-i cunoaste valoarea.Sunt convins ca va face treaba foarte bua,timpul o va dovedi.Asa ca ar trebui sa faceti eforturi in a cunoaste mai intai oamenii apoi sa va dati cu parerea voastra tendentioasa ca de obicei.

de observator la 2 February 2011 - 07:45

Daca nu va suparati, cu ce fonduri a construit acest spital ? Noi avem cu totul alte informatii dar e bine ca mai aflam noutati, poate faceti si precizarile necesare.Nu cumva este doamna care era apropiata directorului mot? Cei doi care au desfiintat sectia de contagioase.Si a construit spitalul careiean ca sa aiba unde sa se intoarca la “tinerete”, sa aiba o paine de mancat, una pufoasa, nu?

de gyurika la 2 February 2011 - 08:05

bravo ferike, ai ajuns in sfarsit unde ai dorit ! felicitari ! sa nu uiti de haveri ca si noi am ajutat cand descarcai ajutoarele de la olandezi acasa sau cand se vindeau prin magazine lucrurile primite de spital.Acuma vei putea rezolva si procesele care le ai pentru cladirile vandute de doua ori de la consumcoop.hajrra tulipan. Am crezut ca poosz szabi si brem nu o sa vrea sa te ajute sa ajungi acolo dar vad ca sunt baieti buni si au inteles in ce situatie esti decand nu ai avut servici pe bune.Acum se vor putea face toate ce doresti ca primaru are incredere in oameni ca tine ! lasa dracu pe altii si nu aculta ce zic ca rezolva primaru la ei doar si in ianculesti a adunat voturi de la romani.Ai grija numai sa nu te obosesti, sa nu ridici prea mult ca e pacat sa patesti ceva.

de Costi la 2 February 2011 - 09:18

vor veni si specialisti, intr-un final fericit si in careiul asta. asa promisiuni se aud :)

de vasile la 2 February 2011 - 09:39

Poate se decide Kovacs haver sa darame spitalul nou. E si ala ‘putred’ ca si copacii din parc.

de Cristi la 2 February 2011 - 10:08

Pe udmristii astia din Carei, gen. primarul Kovacs se pare ca nu-i intereseaza problemele careienilor ci functiile, afacerile pe din dos, vanzari de tot felul si capatuiala lor proprie, nici macar de ungurii din urbe nu le mai pasa.
Sper sa le fie invatatura de minte locuitorilor din Carei si sa caste ochii atunci cand isi aleg primarul.

de imre la 2 February 2011 - 10:37

bai frate vad ca va mai surprinde ce face omul asta …nu v-ati prins ca nu-l intereseaza sau nu face decat ceea ce stie …sa duca la faliment tot ce ,,conduce,, pe cand va falimenta orasul ?
o intrebare ,doar .

de Pentru toti desteptii care posteaza la 2 February 2011 - 12:07

Mai desteptilor,da cine v-ar convenii voua sa fie primar? ia sa va auzim ???ziceti un nume? sau ?:cum va permiteti voi sa va dati cu parerea despre noua directoare a Spitalului ?da cine sunteti voi si in ce calitate judecati pe cineva inainte de a cunoaste persoana sau a cunoaste adevarul/sa va fie rusine.Cine v-ar conveni voua oare????Vedeti-va voi de locul vostru de munca,acolo trebuie sa fiti asi si destepti.
OBSERVATORULE – daca esti observator asta nu iti da dreptul sa vorbesti fara tine, habar nu ai,esti cel mai destept sau desteapta, te ocupi se pare de barfe ca tare-ti m ai plac.Stii ceva ? ocupate de tine ,ca in mod sigur ai ce corecta si nu mai baga fitile cu toate ca te caracterizeaza.

de gyurika la 2 February 2011 - 14:00

hat te ki vagy f….? nyaloka a neved ? ce te intereseaza pe tine ce facem noi si unde lucram si cum lucram ? cum sti tu atatea de doctori si de primar si tot iei apararea lor? iese si pentru tine ceva de aici , nu?
crezi ca daca vii aici cu minciunile tale noi cadem pe spate ? stim si noi ce face fiecare in Carei si deaia tii frica , sa nu afle si altii! crezi tu ca mult timp mai inghite lumea minciunile voastre ? irany la munca cu tine nu la lins s… sa vezi cum se traieste numai din munca si nu din nyalas.

de clarvazator la 2 February 2011 - 14:06

ferike sa ai grija de banii spitalului sa-ti ramane si tie ca sa poti onora datoriile personale

de pustoaica la 2 February 2011 - 15:42

pai da…. domnul primar doar pe acei oameni i-a numit in functie care stiu cum sa-i ˝linga˝. imi pare rau ca l-am votat!!! fratilor , in carei chiar nu exista un medic care sa indeplineasca cerintele postului de manager, care sa aiba un pic de habar???chiar avem nevoie de medici din alte orase??scuze, intradevar avem nevoie de un medic ortoped, oncolog, gastroenterolog, etc dar nu pe posturi de director medical, manager s.a.m.d. sper ca pe viitor spitalul din carei sa aiba un manager competent…..

de Lia la 2 February 2011 - 16:18

Dar cu doamna Ramonika, ce o sa fie, cu cine o sa vorbeasca urat, ar trebui dat afara cu totul, a dus acasa totul de la spital, vai de capul ei. Iar Szas ferike este un sportiv de halbere el nu o sa stie pe ce lume ii, vai de capul lui Kovasc ce oameni mai gaseste si el, ar trebui sa duca ceva rudenie la spital.Si ca sa raspund la intrebarea de mai sus un nume de primar MINIKE de la Union Glass ar sterge cu toti ligaii si hotii falimentari pe jos el ar trebui sa fie primar.

de ordinaru la 2 February 2011 - 17:00

am un singur comentariu de facut….. DE CA.AT! sau de rahat!…

de ordinaru la 2 February 2011 - 17:02

Primar de Ka..kat! udemeristi de c.at asa va trebuie daca votati sa va bage in mormat aia sa faca primaru si ferike sa d-na Rat.. sau amanta Rat!

de EXPERT CONTABIL la 2 February 2011 - 17:35

Mare pacat de RAMONA MOCA,este o profesionista,ai cunosc foarte bine valoarea profesionala,a tinut in spate de una singura Spitalul,acolo e de munca ,trebuie sa stii contabilitate si nu bambilici,toti directorii au fost niste habarnisti,FERIKE v-a falimenta Spitalul,e foarte slab contabil,nu stie nimic,vezi primare ce a facut la coperatie …ai facut o gresala cat tine de mare,o sa va rupeti gatul amandoi,dar sper sa sa se intample cat mai repede.Da FERI asta e inconstient,se leaga la cap,acolo barat tu trebuie sa faci contabilitate,tu trebuie sa lucrezi efectiv,vezi ca Spitalu nu e coperatie.KOVACS ai dat-o in bara cu FERIKE.

de gabi la 2 February 2011 - 17:51

“ai cunosc”
“v-a falimenta”
“coperatie”

chiar nu e o modalitate sa scapam de comentarii facute de analfabeti?

de Cristi la 2 February 2011 - 18:10

atata vreme cat romanii din Carei nu se vor obosi sa voteze cu un roman si vor sedea in casele lor atunci cand toti ungurii merg sa voteze ” tulipanul” chiar si cei cu un picior in groapa, ciuma verde adunata intr-o asa zisa formatiune va macelarii tot orasul. De ce in primarie 95 % sunt unguri? romanii nu au locuri, de ce se aduc si se lucreaza numai cu firme din Ungaria cand sunt si in Romania, de ce ??? pentru ca romanii sunt fraieri. UNITI-VA FRAIERILOR SI SALVATI ORASUL !

de diana la 2 February 2011 - 18:37

va dati seama cine conduce orasu unu care are datorii cu firma de scaune ..deci unu care lucreaza in minus a,ajuns sa schimbe un MEDIC sau mai multi

de silvi la 2 February 2011 - 18:39

Pentru tot ce se intampla in acest oras sant vinovati CIUTA PNL ..PSD PDL aceste 3 partide nu SANT IN STARE SA AJUNGA LA UN NUMITOR COMUN SA AIBA UN CANDIDAT ..COMPETENT….da poate ne mai intalnimpe strada cand veti CERSI IAR VOTURI ..am sa va scuip in FATA pe toti.

de tibi la 2 February 2011 - 18:44

va rog sa fiti seriosi ..de cand unu care matura RUMEGUS a ,ajuns sa schimbe MEDICII…?????

de kari la 2 February 2011 - 18:45

cred ca primaru nu sa trezit din betie de cand a fost in ungaria pe bani CETATENILOR.

de darius la 2 February 2011 - 18:47

numi vine sa cred da KAIZER nu a schimbat pe nimeni sau ai va schimba pe cei care i-a pus JENO

de sany la 2 February 2011 - 18:49

asa nui ungur e corcitura asa a spus ficasa cand umbla prin magazine sa crerseasca voturi..TATA E SI ROMAN

de Costi la 2 February 2011 - 18:59

mare dreptate are Cristi, romanii sunt de kkt, nu doar situatia in care balteste toata “comuna” carei

de pentru GABI la 2 February 2011 - 18:59

Domnule,aici nu e vorba de analfabeti,oamenii au dreptul la exprimare asa cum pot,iar atunci cand poate tastezi mai repejor putin e imposibil sa nu gresesti,sau poate nu vezi prea bine,nu ai ochelari,sunt multe motive cand se greseste atunci cand postezi,astea sunt lucruri neimportante pe langa ce se intampla in acest oras.A innebunit LUPU !!!!!!!!!!
Dar nu greselile gramaticale conteaza azi,conteaza starea de spirit si nemultumirea oamenilor din acest oras.Acestor lucruri care se petrec in acest oras si autorilor lor ar trebui sa le dai dumneata nota.Sau poate ca ti-au spalat si matale creieru marele LUP al Primariei,care se joaca cu focu.Oricum trebuie sa UDMERIZAM tot ce misca in Carei,dar uita ca mai are 1 an si un pic,dupa care v-a da cu subsemnatul el si acolitii lui.Poate esti si tu printre ei….?

de gabi la 2 February 2011 - 19:10

eu nu sunt printre ei, nu sunt lup, pt ca eu nu am votat niciodata. sunt impotriva unui sistem de alegere prin vot. vreti romani in fruntea orasului, pai uitati-va cum a ajuns tara asta, si cum e ungaria.

si “v-a da cu subsemnatul” denota analfabetism, nu graba, pentru simplul fapt ca apare un caracter in plus. dar asa e, poate nu vezi de ochelari…

de ARNOLD la 2 February 2011 - 19:22

1.Mun Carei = UN SAT MAI MARE
2.SPITAL = FALIMENT = FERI SAS
3.SCOLA Nr.3 = VISNAI – arogant,vb urat cu profesorii romani,vb.numai in lb.maghiara in scoala,vrea sa exmatriculeze o eleva ,Legea nu permite
dar directorul VISNAI zice ca legea lui a UDMR permite sa exmatriculeze elevi din scoala.\
4.SCOALA SIMION B = trebuie sa ajunga musai Ing.GINDELE -DIRECTOR,
BIOLOGII SA MEARGA PE CAMP LA PASUT
5.PARC + Ca = Genocid arbologic,dezastru,etc..
6.Primarie = NEPOTISM – sangele apa nu se face
HAi ca pe restu le stiu careienii,mi se face rau nu mai pot scrie cand ma gandesc la cate nereguli sunt…………………………………………………………………………………………………………

de johann la 2 February 2011 - 21:17

CRISTI,du-te la mata in pi…,aici nu conteaza dece natie este primaru,sa faca ceva pt oras,macec ar fi adus bani de acasa?,sau din banii (motorina filatura)?!,asa cum scrie LIA….MINIKE! ar fi cel mai OK!,deci PAPP ZSOLT!eu cred ca si romanii si ungurii l-ar sustine!!!

de Pentru toti desteptii care posteaza la 3 February 2011 - 07:37

Nu va stresati fratilor,KOVACS face bine ce face,nu se poate lucra doar cu oameni de incredere astai adevaru ,lasati omul sa-si duca mandatul la bun sfarsit.Dupa 4 ani aveti dreptul sa-i faceti bilantul,in mod sigur ca o sa aiba multe realizari,numai ca voi nu le recunoasteti,orice ar face omul asta nu va e bine.Ce naiba aveti cu el?Oricum mandatul primarului ales se termina in 2012 nu cand vreti voi.Poate ca maghiarii sunt oameni mai seriosi si mai uniti bravo lor,din pacate romanii se mananca intre ei si se impart in 10 tabere ,asta va trebuie ?

de adi la 3 February 2011 - 10:05

dar pe aia din primarie cand ii schimba?
aia cu facultati pe la carei?
cel mult la centru universitar din satu mare?
stai linistit ca va candida,daca nu l primeste udmr ul ,va gasi el de unde sa candideze,si va si castiga….
daca 5 milioane de oameni l au votat pe basescu,crezi ca nu gaseste vreo 500o KOvacs?
aaa,uite de exemplu din partea partidului poporului…..

de cititor maghiar la 3 February 2011 - 12:42

pentru cel fara nume :P entru toti desteptii…
Nu trebuie sa fii complexat(a) daca tu nu esti asa destept ca altii, poate tu ai alte talente, de pilda te pricepi la nyalas.E si asta o calitate, nu toti au primit de la natura creier, unii au primit mai multa limba.Si nu mai vorbi tu in numele maghiarilor din care oricum nu faci parte.Nu toti maghiarii sunt tampiti si nu pot sa aprecieze realitatile locale.Unii dintre noi am studiat in limba romana si stim sa vorbim si sa scriem corect.Si stim si noi cine este Kovacs si ce a facut si ce face.Stim de pe vremea cand lucra la Crasna si era la el sofer Pereni si … stiti voi mai departe.
Nimic nu e intamplator si sa nu credeti ca noi nu stim unele lucruri chiar daca nu se vorbeste despre ele.Mare grija sa ai la limba , sa nu se usuce.

de Vector la 3 February 2011 - 13:59

Celor cu memorie scurta ,niste precizari….

In anul 2008,in turul 2(decisiv) al alegerilor au ajuns 2 candidati:Kovacs si Macec Valentin.Unul din ei a devenit primar,votat de catre careieni(participare la vot=40%).NU partidele sunt de vina,cum incearca unii sa demonstreze (prin lipsa unui candidat unic ),pentru ca IN FAPT OPOZITIA A AVUT UN SINGUR CANDIDAT-MACEC.DE CE NU L-ATI VOTAT ?

de nisma la 3 February 2011 - 14:34

Pt. toti destepti
“Mai bine ai aprinde o lumânare, în loc să te plângi că este întuneric.” (Confucius)

de felician la 3 February 2011 - 15:11

Careianca din comentariul “medic din carei” nu este una si aceeasi persoana cu cea care in 2004 a desfiintat sectia de contagioase din oras numai ca sa scape de specialistul dr.Broboana ? Dr.Broboana a ajuns intre timp un specialist recunoscut si apreciat la spitalul de contagioase din Satu Mare.Ce fel de specialisti se doresc a se aduce acum sau sa inteleg ca intre timp si-a recunoascut greseala ? Dar numitul Szasz ferenc cu ce s-a ocupat in ultimii ani? Unde anume s-a specializat? Stie cineva? Are vreo carte de vizita ?

de pe fata la 3 February 2011 - 16:06

Racz, Borz si Szasz… Dorm cu unguroaica-n pat si o iubesc dar nu suport lucrurile astea. Primar si viceprimar unguri. Ce urmeaza ??? Si poate tinzi sa zici ca asta nu conteaza…, dar conteaza. Uni sunt eleganti si lasa din al lor iar alti se hamisesc ca toate functiile sa fie ocupate de “a mieink”. O meritam cu totii.

Iar d-na Racz este medicul care nu a profesat niciodata, dar niciodata mai frate. Intelegi ce scrie ” nu a prins niciodata un stetoscop in mana “. Asta-i un esec total al vietii sa fi informatician si sa nu atingi niciodata tastele vreunui calculator. Ce cretini doamne ???

Stiu sigur: In tot careiul nu sunt 5 medici care sa o respecte de incompetenta ce e. Vor pleca si medicii care au mai ramas. Ne-ai tras-o Kovacs ! Singur cu mana ta ai facut-o increzut si arogant ce esti !!!

de observator la 3 February 2011 - 17:20

OK pentru cei destepti ! Ca sa intelegi si tu,am sa incerc sa ma aliniez la nivelul tau de perceptie, dar fa si tu un efort de a ceva.Stiu ca iti va fi greu dar incearca totusi deoarece merita. Observ ca te iei de toti comentatorii, toti te deranjeaza dar de fapt nu iti dai seama ca te deranjeaza adevarul.Nu fac parte din categoria “baietilor destepti” ceea ce nu ma impiedica sa observ ce se intampla in orasul in care locuiesc.Nu ma intereseaza numele primarului, nici etnia lui dar ma intereseaza modalitatea de gestionare a destinelor orasului.Ce intelegi tu prin fitile ?Realitatea ca primarul si-a angajat ginerele? Asta o stie tot orasul ! Sau ca doctorita Broboana , un medic specialist notoriu, cu coloana vertebrala, a trebuit sa paraseasca acest oras? Doresti sa comentam doar odata la 4 ani cand se incheie mandatul primarului si sa comentam numai realizarile lui? De ce incerci mereu sa ne manipulezi si sa dezinformezi ? “Sa-ti fie rusine Dinu Patriciu” !

de observator la 3 February 2011 - 17:23

comentariul este pentru” Pentru toti desteptii care posteaza”

de ioana la 3 February 2011 - 19:56

buna ,ce parere aveti de noua taxa de ,, autorizatie de functionare” ptr firmele private care functioneaza in orasul nostru ,nu a fost suficient ca au primit autorizatia cand au deschis firmelee acum vor sa ne mai autorizeze , sau prezentat incompetentii de gardieni publici care nici macar legitimatiile nu si le-au prezentat in magazine au venit ca badarani sa ne spuna ce drepturi au iei si cine sunt ei , rusinee politia comunitara cum vati scolit angajatii

de SATMAREAN pentru observatorul din Carei la 4 February 2011 - 06:38

D-na RAT,- si- a inceput cariera ca medic generalist la Moftin dupa terminarea Facultatii unde a profesat cativa ani
– Medic la Spitalul de Neuro chirurgie in Baia Mare
– Medic la Spitalul Judetean Satu Mare,sectia Urgente
A lucrat la medic la cabinetul particular al doctorului Coica,
In mod sigur ca a tinut in viata ei un strestocop in mina si mai mult de atat are in primul rand o cariera de medic in spate(de ani buni ) plus mai multe specializari in domeniu,motiv pentru care a fost avansata la DSP.
Pana ce nu sunteti documentati despre expertiza unei persoane cred ca nu ati avea dreptul sa comentati si sa manipulati.Nu voi sunteti cei in drept sa analizati si sa criticati compententa doamnei .Apropo tatal doamnei Rat a fost roman daca chiar sunteti curiosi sa-i aflati si etnia.

de observator la 4 February 2011 - 07:53

Cred ca ai incurcat cometariile.Eu nu am facut referire la stetoscopul doamnei de care spui si chiar nu ma intereseaza etnia nimanui.Ar fi bine sa citesti mai atent inainte de a ataca tastatura.

de careian la 4 February 2011 - 08:10

Cat de “inteligent” trebuie sa fii ca sa iti faci reclama la rubrica COMENTARII a unui ziar local , ascunzandu-te sub pseudonimul SATMAREAN ?

de sany la 4 February 2011 - 11:32

nu conteaza de unde e d-na RAT da NICI O DATA UN PRIMAR …CA SI KOVACS CARE ARE MULTE BUBE NU POATE SA SCHIMBE UN MEDIC CU ALTU unu care nu e in stare sa cond o firma care are datori mari a fost ales primar vinovati sant cei care lau votat si cei care nu merg la vot .

de sany la 4 February 2011 - 11:35

gardieni sat scoliti dupa PILE alti ca au prob. familiare ei cred ca daca au o uniforma pe ei sat mari tari si destepi daca sar face un test adevarat nici un nu ar trece testu.

de arnold la 4 February 2011 - 12:40

de ARNOLD la 2 February 2011 – 19:22

1.Mun Carei = UN SAT MAI MARE
2.SPITAL = FALIMENT = FERI SAS
3.SCOLA Nr.3 = VISNAI – arogant,vb urat cu profesorii romani,vb.numai in lb.maghiara in scoala,vrea sa exmatriculeze o eleva ,Legea nu permite
dar directorul VISNAI zice ca legea lui a UDMR permite sa exmatriculeze elevi din scoala.\
4.SCOALA SIMION B = trebuie sa ajunga musai Ing.GINDELE -DIRECTOR,
BIOLOGII SA MEARGA PE CAMP LA PASUT
5.PARC + Ca = Genocid arbologic,dezastru,etc..
6.Primarie = NEPOTISM – sangele apa nu se face
HAi ca pe restu le stiu careienii,mi se face rau nu mai pot scrie cand ma gandesc la cate nereguli sunt……………………GINDELE=DIPLOME-FALSE ?

de pentru SATMAREAN la 4 February 2011 - 14:02

Sunt uimit de “cariera” Dr. RAT. Este cariera tipica a unui medic, care ori nu poate, ori nu-i place sa lucreze. Si cum bancul zice: — cine habar n-are, conduce —

O alegere foarte proasta din partea primarului.

de Cristi la 4 February 2011 - 14:04

Doamna Rat asta daca a stat pe langa Coica atunci tare multe smecherii stie. Dar oare nu are si cu Kovacs, niste afaceri? ia sa derulam filmul inapoi…

de ARNOLD la 4 February 2011 - 15:52

Da voi de unde stiti ce capacitati are doamna ?habar nu aveti,vorbeste gura fara voi,in mod sigur ca voi sunteti cei mai buni la locul vostru de munca,va autoapreciati,vai de voi habarnistilor, ca ma enervati deja,de toata lumea stiti sa barfiti cate ceva.Ar trebui sa va vedeti lungul nasului vostru.Daca Kovacs numea pe cineva din gasca voastra erati multumiti si nu mai postati pe aici aberatiile voastre de doi lei.Sunteti penibili,eu va doresc sa ajungeti vreo data pe mana ei ca sa va convingeti de de profesionalismul ei in domeniul sanatatii.

de de cris la 5 February 2011 - 11:39

S-au saturat cei din Satmar de d-na…au mai trimis-o si pe la Carei ca rebut,sa faca ordine pe la spital,inainte d-na”cu bita”spre cadrele medicale,ca manuiti bine…Rusine!!!

de sany la 5 February 2011 - 12:49

da ce pregatire are kovacs in afara de a falimenta firma proprie si orasau las ca te schimbam si noi la anu giordeste cat mai poti pentru noua fabrica pe care vrei sa o faci .

de cititor dezgustat la 7 February 2011 - 05:11

e adevarata zicala care circula pe la noi:sa moara si capra vecinului,ceva tipic romanesc.omului asta nu-i merge firma e bai,daca-i merge si mai mare.in fine,asta conteaza mai putin.ceea ce conteza este ca,cel putin cred eu ca d-na ciuta nu a fost niciodata la serviciul de urgenta din carei,sa vada modul in care sunt tratati cei care i-au trecut pragul,nu a auzit nimic de pacienta gravida care a murit dusa de la carei in coma la satu mare,nu s-a confruntat cu lipsa medicamentelor tipica acestei institutii:vrei tetanus,du-te sa ti-l cumperi.asta e cruda realitate care m-a lovit si pe mine si cred ca pe langa mine pe multi altii.era nevoie ca cineva sa puna piciorul in prag si sa aiba curajul sa faca o SCHIMBARE.

de cititor dezgustat la 7 February 2011 - 05:24

DAR CAND KOVACS L-A PUS DIRECTOR LA APASERV PE PAPI OVIDIU N-AM CITIT COMENTARII NEMULTUMITE,CA DOAR E DE-AL NOSTRU!!!!!!!!!!!!!!HAI SA ADMITEM CA PRIMARUL NU FACE DIFERENTE ETNICE SI RECUNOASTE VALOAREA OMULUI SI A PROFESIONALISMULUI,CHIAR DACA ACESTA E DIN OPOZITIE.SAU TOTI CEI CARE AU FACUT COMENTARII SUNT MULTUMITI DE STAREA ACTUALA A SPITALULUI???????????AVEM CLADIRE NOUA,DAR NU AVEM CADRE MEDICALE!NU AVEM SECTIE DE ORTOPEDIE SI NU AM AUZIT CA FOSTUL DIRECTOR SA FI FACUT CEVA IN ACEST SENS,DESI AR FI PUTUT.SAU VOUA FRATILOR CHIAR VA CONVINE SA MERGETI LA SATU MARE DACA VA RUPETI PICIORUL????????EI BINE,MIE NU.CHIAR SI PENTRU ASTA A MERITAT SCHIMBAREA.

de un cititor umblat prin spitale la 7 February 2011 - 06:41

Se pare ca dumneata nu ai prea avut de-a face cu spitalul si nici nu esti de pe-aici ca prea nu stii multe dar te bagi in seama asa .Schimbarea de dragul schimbarii nu cred ca e utila. Ai fost vreodata la ortopedie? Ai habar ce se intampla daca ai o fractura de femur sau de umar? Eu am fost operat la Satu Mare , nu spun de cine dar dupa 6 luni a trebuit sa merg la Oradea sa repare ce au facut altii.Nu arunca numai fitile fara sa stii ce vorbesti.Eu pot dovedi cu certificate medicale.Si sa stii ca si Cenusa s-a zbatut sa aduca ortoped si Goras si toti dar asta nu mai spui .Si nici nu spui de cine a fost tratata acea gravida si de ce a ajuns in ultimul moment la Satu Mare ! Si nici de cazul in care o pacienta a primit transfuzia necesara vecinei ei de pat! Cu jigniri si vorbe murdare nu rezolvi nimic, careienii stiu care e situatia asa ca stai linistit. Asa ca nu are legatura capra vecinului cu ce ai scris ca doar nu oricine gospodareste banii orasului. Nu este totuna ce faci cu averea personala sau cu cea a comunitatii. Vrei sa ne spui ca in CAREI nu exista un expert contabil cu experienta si a trebuit sa fie numit un om cu datorii la jumate orasul si cu procese pe rol in urma celor “facute” la Consumcoop?Inseamna ca jignesti economistii careieni asemeni celui care a permis aceasta schimbare.

de cititor dezgustat la 7 February 2011 - 07:15

STIU BINE CE VORBESC.NU MA LUA ASA CITITORULE UMBLAT CA SI ALTII MAI UMBLA.DAR DIN PACATE NU TOATA LUMEA ISI PERMITE.ASA CA AVEM NEVOIE DE ORTOPEDIE,DE ONCOLOGIE ETC.FAPTELE VORBESC.CU TOATA STRADANIA FOSTILOR MANAGERI ACESTE SECTII LIPSESC SI AVEM NEVOIE DE ELE.

de cititor dezgustat la 7 February 2011 - 07:20

NU AM FOLOSIT UN LIMBAJ DESTUL DE ELEVAT PENRU TINE?POATE CA NU SUNT LA FEL DE UMBLAT,DAR SUNT CAREIAN NASCUT AICI SI VREAU SA VAD CA AVEM SI NOI MEDICI,NU DOAR SATMARUL.ASA CA MAI SCUTESTE-MA DE REPLICI IRELEVANTE.

de un cititor umblat prin spitale la 7 February 2011 - 07:25

Dragul meu, tu ori nu poti ori nu vrei sa citesti asa cum se scrie.Sigur ca avem nevoie de specialisti, doar cand e vorba de sanatate toti incercam sa ne permitem , ca asta conteaza.Vrei sa ma simt rusinat ca am fost bolnav si am avut nevoie de operatii si tratamente aparte ? De ce nu raspunzi la intrebarea CE SPECIALIST este directorul economic proaspat numit? !!!! Cu ce realizari se poate mandri? Ce ex[erienta are ? De ce nu raspunzi la intrebarea pusa in legatura cu desele si infinitele solicitari de specialisti de pana acum , indiferent cine director ? Doar nu vrei sa spui ca doar acum se poate ? Are vreo legatura cu altceva ? Citeste calm si nu te enerva ca oricum observam ce incerci tu sa faci.

de cititor dezgustat la 7 February 2011 - 08:42

nu ma calma tu pe mine.toti avem deptul sa fim tratati si am vrea sa o facem in oras,daca este posibil.sunt de parere ca trebuiau schimbati toti la spital pentru ca nu era in regula ceea ce era acolo.nu e indiferent cine e director,szasz dupa cate stiu e economist,deci are o facultate terminata in domeniu,nu facultate de doi bani terminata la satu mare.ce altceva mai vrei?asteapta ,cum astept si eu sa vad realizarile noii conduceri si nu te hazarda in previziuni aiurea,ca doar nu esti prezicator (vezi ca previziunile se impoziteaza).:)

de un cititor umblat prin spitale la 7 February 2011 - 09:19

Deci recunosti ca nu ai ce sa prezinti despre realizarile unui om trecut de 50 de ani care a fost numit , pe ce criterii? Degeaba terimin o facultate daca apoi nu te tii de treaba.S-au vazut cazuri dar esti tu in masura sa dai aici lectii? De ce nu ne prezinti cartea de vizita a acelui economist faimos numit de director? Asteptam ! Sau vrei sa se specializeze la spital ,pe banii orasului ?

de un cititor umblat prin spitale la 7 February 2011 - 09:20

Si sa stii ca platesc impozitul care mi se cuvine nu ca si gospodarul orasului care da altfel de exemplu !

de cititor dezgustat la 7 February 2011 - 11:18

si eu il platesc si am dreptul la opinie fie ca-ti convine sau nu.asta e PAREREA MEA.apropo,despre ce specializare vorbesti?nu fi ridicol.goraj pe ce criteriu a foct numit?dar,todea?lasa vrajelile!!!!!!!!!

de un cititor umblat prin spitale la 7 February 2011 - 14:17

De fapt tu de cine esti dezgustat ? Dr.Goras( nu goraj ca ne dezgusti) este specialist in meseria lui.Si inca nu ai venit sa ne prezinti realizarile lui szasz contabilu’ .Te mai astept.Si fara vrajeli , ca oricum le vedem si nu le putem inghiti ca sunt prea gogonate .Te-ai interesat cum e cu restantele la plata impozitelor la gospodarul nostru? Credeai ca nu se stie? Asa sa tot construiesti , pe banii altora.Asteptam sa ne prezinti realizarile contabilului de pana acum, cele care il indreptatesc sa ocupe un asemenea post !

de gabi la 7 February 2011 - 14:44

d-le, sau d-na “un cititor umblat prin spitale”, vedeti ca va da de gol felul in care scrieti. de obicei oamenii nu remarca, dar dvs. puneti “spatiu virgula spatiu”. chestia asta se vede la extrem de putini oameni, iar dintre cei care comenteaza pe aici, aproape la nici unul. nu vreau sa insinuez nimic:)))….desi e evident pt mine ca nu sunteti un cititor “oarecare”, stilul de a scrie, “spatiu virgula spatiu”, “spatiu inainte de primul cuvant din paranteza” sunt doar detalii care ne tradeaza. eu doar va spun sa fiti mai atent(a) la CUM scrieti, in cazul in care nu vreti sa va scrieti numele. in lunile precedente pe mine m-ati luat la rost ca nu imi scriu numele, ca sunt “detinator al adevarului”, si ca nu are rost sa imi raspundeti pt ca nu imi scriu numele. problema e ca nick-ul meu ramane la fel mereu, iar al dvs e “BULE…..”…ups, “Danie….C..ta”…ups, scuze, nu m-am putut abtine!!!:))
putina coloana vertebrala, va rog! poate careienii de rand nu observa chestiile astea, dar eu noaptea sunt batman si vad! atentie, deci la CUM scrieti!

de cititor umblat prin spitale la 7 February 2011 - 15:07

multumesc pentru aprecieri. Chiar sunt incantat de ele dar daca urmaresti doar virgulele poti sa stai mai departe intre ele iar daca observi doar un singur neadevar din cele scrise atunci am sa spun ca ai avut dreptate si eu am gresit.Pana atunci insa tu urmareste virgulele ca altii vad realitatile.

de ROBOCO la 7 February 2011 - 15:13

Ar fi cazul sa mai terminati cu prostiile la acest subiect ,oricum nu rezolvati nimic.Sunt alte subiecte mai calde,expl.aliantele; PSD,PNL,nu aveti nimic de comentat …………

de observator la 7 February 2011 - 15:57

eu cred ca ceea ce este de fapt important este faptul ca nici unul dintre fostii manageri nu a reusit sa aduca medici specialisti.nimeni nu a pus la indoiala capacitatile medicale ale lui goraj sau ale celorlalti medici care au indeplinit functia de director a spitalului.din pacate trebuie sa recunoastem ca serviciile medicale din carei sunt deplorabile si este nevoie sa se faca ceva ca lucrurile sa se schimbe.nici mie nu~mi convine sa ma duc la satu mare sa-mi puna un ghips si hai sa fim realisti,din pacate nu ne permitem.asa ca parerea mea este ca ar trebui sa ii lasam pe oamenii numiti in functie sa isi faca treaba si abia daca nu vom fi multumiti avem dreptul la comentarii.ca asa doar aruncam cu noroi si nu e drept.

de observator la 7 February 2011 - 16:21

de fapt articolul in sine este o relatare subiectiva a doamnei ciuta care,din cate se pare,a fost multumita cu tot ceea ce era pana acum la spitalul carei.la asa articol nu iti prea ramane nimic de comentat.doar o precizare.in articol scriati de zvonurile care circula prin carei.un sfat prietenesc, nu va luati dupa barfe,documentati~va si relatati obiectiv articolele. ca de fluierat stim si noi,asa ca pe locuri, fiti gata, start si dusi suntem pe urmele vrajitoarelor.

de observator la 7 February 2011 - 16:23

apropo,doamna rac e din carei,la fel si domnul szasz.

de observator la 7 February 2011 - 16:26

barfe,barfe si iar barfe.doar sa nu devenim can can.

de cititor la 8 February 2011 - 06:09

pentru daniela ciuta primarul ilyes constituie unitatea de masura? RIDICOL

de primul observator la 8 February 2011 - 09:19

Ok “observator”.Sa stii ca am observat ca mi-ai folosit nick-ul si ai scris 4 comentarii.Daca ai facut-o pentru a crea confuzie e ok.Asta stii,asta faci.Stii tu,”rusine Dinu Patriciu”!Daca nu era acesta scopul atunci s-ar putea sa ai o problema.Incearca sa o rezolvi.Stiu sigur ca sectia de boli contagioase s-a inchis dar sectia de care s-ar putea sa ai nevoie functioneaza inca.Tu sa fii sanatos.

de primul observator la 8 February 2011 - 09:43

@gabi
Sa stii ca m-ai facut curios dar m-ai facut sa imi pierd si timpul.Am trecut la observat si sa vezi ce am constatat.In acest articol s-au folosit 27 de virgule dintre care numai 5 sunt “spatiu virgula spatiu”.In cele 5 comentarii ale cititorului umblat prin spitale s-au folosit 10 virgule dintre care 6 “spatiu virgula spatiu”.Din postari nu reiese ca cititorul ar fi de gen feminin” Eu am fost operat la Satu Mare” si “Chiar sunt incantat de ele “.
Daca recunosti ca esti batman de noapte nu mai posta ziua ca s-ar putea sa faci greseli.Apropo,nu esti cumva acel gabi care a fost ziua la meci la Victoria si nu a stiut scorul?

de de cris la 8 February 2011 - 10:06

E usor sa spui”nu au reusit sa aduca medici specialisti”,parca s-ar vinde la kg,sau ar fi la tot coltul.Pleaca medicii din tara,asta nu vedeti?Apropo in curand (asa se zvoneste,dar cam tot ce se zvoneste se adevereste intr-un final) vor veni tineri specialisti in Carei,cautati si convinsi sa vina de fosta conducere a spitalului,o pot confirma si medicii care vor veni ,daca vor veni si nu vor pleca si ei din tara.

de cititorul umblat prin spitale la 8 February 2011 - 10:27

Sa stii gabi ca am vazut comentariul postat noaptea, dupa cum ai afirmat ca esti batman de noapte. Daca crezi ca limbajul suburban pe care l-ai folosit tine loc de mod de rezolvare a problemelor din oras atunci nici macar din categoria careienilor de rand nu faci parte.Parca trebuia sa prezinti cartea de vizita a celor carora le iei apararea.Imi pare rau ca te dezamagesc dar inca mai port 44la bocanci si din pacate stiu pe pielea mea ce inseamna sa fii internat atat la urgenta cat si in salon la spital.

de gabi la 8 February 2011 - 11:39

da, dar cum explicati ca dupa postarea acelui comentariu inofensiv, in care am incercat sa il(o) sfatuiesc pe “bolnaviorul umblat prin spitale” ca e prea pe fatza faza cu ” , “…n-am mai putut posta comentarii decat prin niste artificii??????:) nici acum nu pot, normal. dar fara sa injur, mi s-a “interzis” comentarea articolelor. daca te uiti la toate articolele, si la toti care comenteaza pe aici, doar autorul are “ticul” asta de scriere cu ” , “. nu are rost sa intram in polemici, e clara treaba. eu nu am jignit, si m-au interzis, sau vrei sa zici “umblatule” ca nu esti autorul, ci esti un cititor atat de protejat de adminul site-ului ca imediat ti-a sarit in ajutor si m-a cenzurat? greu de crezut, logic. dupa care normal ca m-am enervat, si am postat acel comentariu vulgar, dar a fost doar un test, nici eu nu credeam ca va merge. l-am postat pt ca nu imi plac oamenii ipocriti. legat de victoria, da, am avut ghinion la meciul ala:)) …sa lipsesti intre min 46-50 si fix sa nu prinzi golul…asta e:)

de alt cititor la 8 February 2011 - 13:04

daca ai dreptate gabi (si tind sa cred ca ai),e chiar extrem de penibil!

de Daniela Ciuta la 8 February 2011 - 19:42

Spre deosebire de alte publicatii , aveti posibilitatea sa va exprimati parerea in spatiile alocate.Cele care contin vulgaritati sunt sterse.Nu cred ca mai este nevoie sa apelez la comentarii atata timp cat semnez articolele.Aviz speculantilor. Cine doreste sa colaboreze poate contacta redactia.

de gabi la 8 February 2011 - 20:32

“spatiu virgula spatiu” loveste din nou! :P
spre deosebire de alte publicatii? fiecare ziar online are sectiune de “comment”-uri, singura exceptie de care stiu e “friss ujsag” :) )
legat de comentariul vulgar, am spus, a fost un test, puteam sa scriu si “doi-zece”.
nu mai este nevoie sa apelati la comentarii la propriul articol, sub un “pseudonim”? ba, eu zic ca e o mutare logica, de convingere a turmei nescolite, capabila doar sa critice…
nu sunt speculant, doar un fin observator. speculantul are de castigat ceva, eu nimic.

in fine, vreau sa mai scriu ca in ciuda faptului ca nu mi s-a parut ok sa incercati manipularea masei de cititori, in restul de 99% din cazuri(articole, informatii, etc) sunt de parere ca furnizati informatii interesante, sunteti un ziar bun, chiar f bun. nu am nimic cu autorii, care par oameni de treaba, din ce am vazut/citit pana acum pe buletin. doar v-am atras atentia, sa nu simulati cazatura in careu, cersind penalty, cand scapati singur cu portarul, si puteti da gol. sper ca nu am fost prea plastic:)

ps: succes pe mai departe, si mai bagati ceva articole, informatii si despre victoria!

de ROOCO la 8 February 2011 - 20:36

Imcetati ,nimeni nu va baga in seama comenturile voastre ,voi sunteti doar cativa ei sunt multi,asa ca nu va mai dati atata importanta .Va trageti de chiloti unul cu celalat ,e penibil,dar mai penibil e cand vi se dau replici de catre autorii articolelor.Asa ceva nu am mai vazut la nici o publicatie on-line,zau.

de gabi la 8 February 2011 - 20:52

rooco, tu sigur nu esti autorul, ca tu esti cu “spatiu virgula” si atat. cred ca tocmai mi-ai bagat in seama comentariul, de asta ai raspuns. ce e penibil in faptul ca autorii se apara? probabil nu ai vazut multe publicatii online…

de observator la 9 February 2011 - 10:10

O . K . gabi . AI o parere buna despre tine . Te crezi un fin observator inundat de logica . Logic ca si comentarile vulgare sunt doar un test de …(MICROFON ?) “doi-zece”.
TU PE CINE INCERCI SA MANIPULEZI ? sa fie oare turmele nescolite ?BATMON risti sa devi penibil . Normal ca HOTU”strigaHOTII . NU am folosit ” spatiu virgula spatiu” doar “spatiu punct spatiu” ce zici sunt autorul ?.

de gabi la 9 February 2011 - 20:28

observator, dar tu ce crezi, “alt cititor” e tot aceeasi persoana cu mine?:) e treaba ta daca asta crezi, adevarul e crunt insa…nu sunt penibil, tu nu vrei sa vezi evidenta…nu am nici un interes sa manipulez pe cineva, ma doare pe mine in spitz de cine e sau nu la spital. eu doar am aparat adevarul. parerea buna despre ziar nu mi-o schimba nici “descoperirea” mea. nu mai raspund la comment-uri legate de asta, ca e clara treaba, si oricum nu e nush ce, sunt altii care omoara, fura, sparg…in fine, forzza victoria!!

de bogdan la 11 February 2011 - 14:31

Tara este condusa de oameni destepti si cinstiti?
de ce vreti ca in Carei sa fie altfel?!

de superman la 11 February 2011 - 20:42

Inca putin si da iama si in directorii de la scoli. Oare primarul “TZUTZI” o mai tine in scaun pe balena lui?

de elev la 11 February 2011 - 20:42

hjg

de ARNOLD pentru Primar la 13 February 2011 - 15:53

Apropo de scoli,daca as fi in locul primarului Kovacs,primul director pe care l-as schimba ar fi cel pe are l-a numit el la Sc.nr.3 D-nul Visnay Csaba,pentru el nu exista legea invatamantului,sau; el nu tine cont ca totusi in acea scoala sunt cadre si de “etnie romana’ si nu numai de et.maghiara.Sa ma scuze primarul dar eu sut maghiar si nu pot accepta asa ceva,iar primarul habar nu are de comportamentul acestui om in scoala 3 si ca nu stie cu ce se mananca aceasta functie.Cine incearca sa-l corecteze pe acest director atunci cand el vb.aberatii pentru ca habar nu are de nimic,il ameninta si ai poarta pica e razbunator.Sa nu mai vb de felu cum se poarta cu profesorii care nu-i poarta trena.Trebuie sa intervina Inspectoratul,sunt sigur ca v-a afla multe lucruri interesante,cu conditia sa nu-l tremita pentru cercetari pe Inspectorul KONYA

de student la 15 February 2011 - 23:25

Vad ca oamenilor din Carei nimic nu place…oricine ar fi primar sau manager al spitalului, sau contabil sau director de scoala. Indiferent de partid sau etnie eu sustin faptul ca D-l Kovacs face ce are in putere. Sunt foarte curioasa oare cum s-ar descurca altii? Cred ca dupa 1 an nu v-ar mai placea nici altcineva. Imi place foarte mult felul in care toata lumea se baga fara sa stie despre ce este vorba. Nu stiu daca ati observat, dar in timp ce voi va certati aici e cacat nu numai in oras, ci in toata tara. Sistemul de spitale se darama,si nu din cauza lui Cseke, sau Kovacs.. Vad ca se ocupa lumea din Carei cu toate…nu stiu de ce nu-l lasati pe dl primar sa-si faca treaba…ce importanta are cum ii merge “fabrica de scaune”? Din cate stiu nu mai are de a face cu “fabrica” de mult, ci fiul lui se ocupa de asta. D-na Rat a fost cea mai buna alegere pt acel post. Iar pt postul de contabil nici “Ramonika” nu v-a placut, acuma nici domnul Szasz? Cred ca-l confundati cu cineva, care-i intr-adevar “sportiv de halbere”. D-l Gindele nu mai merita o a doua sansa? Cu D-l Visnyai care este problema? Se pricepe cineva mai bine? Cine se ofera? La fel pt celelalte posturi noi ocupate din oras? Eu imi fac treaba, la fel ar face si altii daca i-ati dea o sansa! Sunt dezamagita de locuitorii orasului…cred ca de asta pleaca toata lumea si nu se mai intoarce. De unde sa avem medici buni, cand nici in orase mari nu sunt? Au plecat cu totii in strainatate, tocmai pt criza de bani in toate spitalele din tara! Nu este medicament niciunde, nu numai in Spitalul Carei. Dar din fericire exista o farmacie langa spital, care isi vinde medicamentele la dublu pret! Si ce bine face ca rofita de aceasta tara!

de pentru student(a) la 16 February 2011 - 07:01

daca te semnezi student atunci cum de “Sunt foarte curioasa oare cum s-ar descurca…”? le cam amesteci si parca nu esti tu,cea care scrii si incerci sa denigrezi si tagma studentilor prin exprimarea de ..cacao.comentariul este o mostra remarcabila a efectului introducerii studiului in limba minoritatilor fara a se studia si un minim de exprimare in limba romana .
probabil taticul a platiti bani grei ca sa te poata introduce la vreo facultate si acum mai trebe sa traga sforile sa gaseasca si post pentru cand vei termina,nu?ai intrebat pe taticul la cine mai are de platit datoriile?nu a mai reusit nimic cu ajutoarele olandeze?ce stii tu despre economistii din Carei?doar nu crezi ca ramonika ta si ferike sunt singurii.ai intrebat pe nenea jeno cu ce economisti a lucrat si de ce nu vrea sa lucreze cu experti contabili?cu ce rezultate te lauzi tu? cum ai terminat liceul?suntem curiosi sa mai citim ce ne scrii.

de gabi la 16 February 2011 - 11:50

@pentru student(a)
analizand scrisul tau, si al studentului(ei), nu vad vreo deosebire mare, si tu si ea aveti cateva greseli, dar nu vad de unde ai tras concluzii referitoare la ce a realizat el(ea). ii fi tu ceva mare academician, un fel de “soarece de biblioteca” si nu stim noi. si chiar daca ar fi asa cum zici, doar studentii eminenti au dreptul la pareri, poate el(ea) nu are chef sa invete cat invata altii, si totusi are o parere legata de subiect. nu are dreptate cumva? ce vezi in ultimul timp in ziarul asta? copaci taiati in parc, maidanezii, spitalul…singurele 3 subiecte care sunt reluate la infinit, doar pt a atrage publicul sa comenteze. nu vezi stiri pozitive, decat despre cel mai activ liberal, in cel mai bun caz. asa cum sunt autorii, mereu cu aceleasi subiecte, asa sunt si locuitorii careieni, mereu cu nemultumiri, mereu se plang, toata lumea e de vina, doar ei nu.

si ca si PS: chiar crezi ca are importanta ce studiaza studentul respectiv? cand termina, tara asta ii ofera sanse, in afara de tatic? iti spun eu ca ii ofera: vreo 5% sanse, daca are noroc, si daca are si ceva in cap dp scoala…sunt o gramada care invata bine, si le trebuie ani de zile pana se pot angaja in domeniul pe care l-au studiat, pana atunci spala vase, matura, curata buda, etc, desteptule….

de ciprian la 16 February 2011 - 13:46

sa stii ca ai dreptate gabi,sunt de acord cu tine ca nu putem sa vedem altceva in oras decat maidanezi, copaci taiati si tarati pe sosea, un spital fara medici buni, nu ai un cinematograf sau un teatru,nu mai sunt terenurile de sport din parc,am auzit ca scot si trandafirii,pentru un loc de munca dai din buzunar la greu,la stadion nu ai pe cine sa vezi.vremuri grele.

de @gabi la 16 February 2011 - 13:54

daca sunt si lucruri bune care se fac in orasul asta de ce nu relatezi dumneata d-le gabi, hai sa schimbam prisma lucrurilor spune-ne si noua muritorilor de rand ceva aspecte pozitive din oras pe care nu le stim si nu le vedem, ca poate esti mai aproape de domn’ primar.

de primul observator la 16 February 2011 - 14:15

gabi,vad ca tare mult te-a deranjat comentariul de…pentru student.atat te-a afectat incat ti-a intunecat gandirea.scriai in comentariile anterioare ca “in restul de 99% din cazuri(articole, informatii, etc) sunt de parere ca furnizati informatii interesante, sunteti un ziar bun, chiar f bun. nu am nimic cu autorii, care par oameni de treaba, din ce am vazut/citit pana acum pe buletin” si”parerea buna despre ziar nu mi-o schimba nici “descoperirea” mea”.asta nu se poate intampla decat daca commentul-student este o persoana foarte apropiata tie.acum vezi numai”singurele 3 subiecte care sunt reluate la infinit, doar pt a atrage publicul sa comenteze”.
sper ca nu am fost prea plastic ca sa folosesc o expresie folosita de “gabi” si “alt cititor”.

de gabi la 17 February 2011 - 08:21

de unde crezi ca as fi apropiat de primar? el e fetita mea, nu trebuie sa fiu eu apropiat de el. sunt si lucruri bune, dar nu au magnet la cititori. cele 3 subiecte sunt reluate, vedeti articolele ce au aparut, si numarati. cate 3-4 de trandafiri, cate 2-3 de parc, cate 2 de cainii aia amarati, cate 2-3 de spital. astea sunt singurele locatii din oras, in rest nimeni nimic:) habar n-am cine e studentul, deci nu stiu daca mi-e apropiat sau nu.proportia de 99% scade incet dar sigur, a ajuns pe la 90% :)

de TDElwood la 22 February 2011 - 20:43

I’m planning to visit Amsterdam, Netherlands next week. I would like to know whether the Marriot Hotel (located between Leidseplein and Vondelpark) or the Renaissance Hotel (located between Central Station and Dam Square) would be more convenient given the winter weather.

Which hotel location is better for tourist to see the major attractions in the wintertime? Any other travel tips for exploring Amsterdam in December? Thank you.

Lasati un comentariu