Romtelecom ar putea fuziona cu Cosmote

• publicat la: 18 februarie 2011
Romtelecom ar putea fuziona cu Cosmote

Romtelecom şi Cosmote România ar putea fuziona înainte de începerea procesului de listare a acţiunilor primului operator telecom, proces în urma cărui cota statului român în acţionariatul Romtelecom se va diminua, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme.”Romtelecom deţine 30% din capitalul social al Cosmote România. Ministerul Comunicaţiilor a propus grupului OTE (care controlează ambii operatori, n.r.) fuziunea celor două companii înainte de listarea acţiunilor Romtelecom, situaţie în care cota statului român, care acum deţine 45,99% din capital, se va diminua. Aşteptăm poziţia OTE cu privire la această propunere”, a spus Vreme.
Cosmote România este al treilea operator local de telefonie  mobila, după Orange România şi Vodafone România, iar Romtelecom este cel mai mare operator de telecomunicaţii fixe.

Vreme a declarat, vineri, că s-a întâlnit cu reprezentanţii mai multor bănci de investiţii, printre care Citibank, Goldman Sachs şi Rothschild, şi a avut discuţii despre posibila listare pe piaţa de capital a acţiunilor deţinute de stat la Romtelecom.

„Conform contractului de privatizare, Ministerul Comunicaţiilor a solicitat OTE prezentarea, până la finele anului 2010, a unei oferte de cumpărare a pachetului de acţiuni deţinut de stat la Romtelecom, termen decalat ulterior cu trei luni, la solicitarea grupului elen. Pe de altă parte, ministerul a iniţiat demersuri pentru listarea pe bursă, proces care se face prin intermediul unui consulatant, respectiv o bancă de investiţii”, a afirmat Vreme.

Prevăzută iniţial pentru 2008, listarea Romtelecom a fost amânată pentru 2009 ca urmare a problemelor de pe pieţele financiare, dar nici acest termen nu a fost respectat.

sursa  money.ro

Lasati un comentariu