Sindicaliştii afirmă că Cseke Attila dezinformează

• publicat la: 2 februarie 2011
Sindicaliştii afirmă că  Cseke Attila dezinformează

Ministrul Sănătăţii a declarat, marţi, că din cele 182 de spitale, 111 vor fi comasate, iar celelalte 71 vor fi transformate în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Declaraţia lui Cseke Attila este combătută de reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Tesa din Sănătate, care susţin că ministrul nu are un acord al sindicatelor în acest sens. Sindicaliştii îl acuză pe ministru de dezinformare.

Cseke Attila a anunţat marţi începerea măsurilor de comasare şi a precizat că acestea nu vor duce la disponibilizări în sistem. „Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de funcţionalitatea sistemului şi de tratamentul corespunzător aplicat pacientului, şi mai puţin de problemele financiare, cu toate că şi acestea sunt importante”, a declarat ministrul într-o conferinţă de presă.

„Încă de la început doresc să subliniez că, în urma comasărilor şi a reprofilărilorde spitale nu va exista personal medical disponibilizat. În cazul comasărilor, unităţile sanitare devin secţii exterioare ale unităţilor nou înfiinţate, ca urmare nu va exista motivaţie pentru disponibilizare de personal”, a adăugat ministrul.

„În cazul celor 71 de unităţi sanitare care vor fi reprofilate, cei 794 de medici şi 2.532 asistenţi medicali vor fi repartizaţi, după caz, în unităţile sanitare nou înfiinţate sau în cele din judeţul în care au domiciliul. Avem în acest sens un acord de principiu cu sindicatele din domeniu”, a a mai precizat Cseke.

Potrivit Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Tesa din Sănătate, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu are un acord al sindicatelor privind desfiinţarea şi comasarea a 182 de unităţi sanitare. Mai mult, sindicaliştii îl acuză pe acesta de „dezinformare”.

„Federaţia Tesa nu are niciun fel de acord în această privinţă cu Ministerul Sănătăţii. Federaţia Tesa s-a opus şi se opune în continuare acestui stil  de reformă în care consultarea cu sindicatele este mimată iar deciziile se iau brutal fără a se face analize corecte”, precizează sindicaliştii, într-un comunicat de presă remis agenţiei Mediafax.

„Spitalele mici sunt deposedate în acest fel de personaliatea juridică şi de managementul local. Acest proces este cât se poate de clar unul de centralizare! Este vorba mai degrabă de un mod perfid de a da oamenii afară, în special din sectoarele Tesa, într-un mod iresponsabil, în primul rând din localităţi mai mici unde este în fapt mai multă nevoie de locuri de muncă şi de servicii sanitare”, se mai arată în comunicat .

sursa  antena3

Lasati un comentariu