Ştafeta Solidarităţii în desfăşurare

• publicat la: 24 februarie 2011
Ştafeta Solidarităţii în desfăşurare

,,ŞTAFETA SOLIDARITĂŢII” , a ajuns miercuri la  COLEGIUL TEHNIC ,,IULIU MANIU “. La ora 11.00,  în Sala Albastră a unităţii, elevii au asteptat cu nerăbdare mesajul celor de la GRUPUL ŞCOLAR ,,SIMION BARNUTIU” .

După predarea şi preluarea mesajului, elevii au discutat despre activităţile pe care le-au desfăşurat în cadrul Campaniei până în acest moment. Se putea observa entuziasmul acestora , în momentele în care povesteau despre acţiunile desfăşurate.  Elevilor  le-au stat aproape consilierul  şcolar prof. Meghişan Alina din partea (Gr. Şcolar  Simion Bărnuţiu),  directorul adjunct al CTIM , prof. ing. Nica Petru şi consilierul  şcolar prof. Daniela Pridea.

Mesajul GRUPULUI  ŞCOLAR ,,SIMION BĂRNUŢIU” .

„Violenţa ne lasă fără grai-Să rupem tăcerea”!

Dragi colegi,

Prin acest mesaj, dorim să înţelegeţi că doar împreună putem învinge violenţa în scoli. Doar unindu-ne puterile  putem combate acest fenomen care pune stăpânire tot mai mult în scolile noastre.

In ultimii ani, numărul actelor violente din scoală a crescut îngrijorător. Scoala nu mai poate fi considerată o “zonă sigură”, ci se transformă în tot mai mare măsură într-un spatiu de manifestare a violentei, intimidării si actelor ilegale.

Ce este violenţa? Definirea violenţei s-a dovedit a fi o incercare extrem de dificilă. Acest fapt se explică prin complexitatea fenomenului, dar şi prin marea diversitate a formelor sale de manifestare.

Mesajul nostru este un refren din” Imnul nonviolenţei”  care este compus de elevii şcolii noastre.

Refren „ Imnul nonviolenţei”

Să ne unim cu toţii,

Să fim din nou copii,

Să alungăm tristeţea

Adunând bucurii!

Podina Amalia si Podina Tania

Clasa X-a B

Mesajul COLEGIULUI  TEHNIC ,,IULIU MANIU “

Noi, voi, ei…

,, Dacă altul se poartă josnic, tu fii demn!

Dacă altul te tratează urât, tu fii bun!,

Dacă altul îşi face rău, tu ai răbdare!

(G. Washinton)

Fiecare dintre noi, elevi , profesori, părinţi,  ne-am dori să trăim într-o lume guvernată de armonie, de iubire şi respect reciproc. Toate sunt cu putinţă, trebuie numai să privim în jur şi să înţelegem că ceilalţi, oamenii de lângă noi, ne întregesc, ne definesc şi ne ajută să trăim o fericire autentică.

De la noi începe totul…cu noi  începe viitorul…cu tine, cel ce citeşti,  asculţi…sau simţi. Zâmbiţi zilei de mâine, în speranţa că va fi mai frumoasă, iubiţi-i şi apreciaţi-i pe cei de lângă voi, deoarece fără ei , viaţa ar fi monotonă şi speraţi că prin blândeţe puteţi schimba o lume!

Vrei să zbori, zboară! Putem zbura fără să avem nevoie de aripi. Vrei să visezi, visează! Putem visa la tot ce e mai măreţ. Ne trebuie doar voinţă, puterea de a crede în propria noastră forţă, puterea de a visa, de a zbura şi, în rest, e cerul albastru. Trecem  încet, dar sigur treaptă după treaptă până ajungem pe culmi şi reuşim să trăim experienţa zborului fără aripi.

La ce visăm?

La o adevarată familie , în care noi COPIII ne simţim ACASĂ,

La afecţiunea mamei ,atunci când tristeţea pune stăpânire pe noi ,

Să  fim ascultaţi ,  atunci când avem ceva de spus,

La căldura căminului,  în serile reci de iarnă,

La o şcoală sigură  şi fără violenţă,

La o şcoală,  în care să  funcţioneze  decizia democratică ,

La elevi, care să fie conştienţi de drepturile şi îndatoririle lor,

La rezolvarea conflictelor în mod paşnic  şi constructiv,

La o lume mai dreaptă, fără violenţă, războaie, jigniri, vorbe care dor, o lume mai bună,  în care copiii să fie in siguranţă  iar copilăria să fie plină de zâmbet .

„Mici şi mari , ne dorim o lume fără violenţă.

Să facem aşadar… ca visele să se transforme în realitate!” .

Membrii CSE  – CTIM CAREI

Lasati un comentariu