Surse: Geoană şi-a negociat trecerea la UNPR

• publicat la: 13 februarie 2011
Surse: Geoană şi-a negociat trecerea la UNPR

Mircea Geoană iese public cu declaraţii despre intenţia de a candida la preşedinţie pentru a masca mişcarea politică pe care o pregăteşte. Conform surselor , el negociază cu Gabriel Oprea trecerea la UNPR. Ultima întâlnire dintre cei doi ar fi avut loc chiar în cabinetul lui Oprea.
Una din principalele condiţii a fost obţinerea sprijinului total pentru funcţia de Preşedinte al Senatului, din care Geoană vrea să nu fie schimbat, după ce puterea a câştigat controlul asupra biroului permanent de la Senat. În urma discuţiei, Geoană a primit asigurări că va rămâne Preşedinte al Senatului. În schimb, el a promis sprijin total pentru iniţiativele legislative pe care puterea le doreşte impuse la Senat. Acest sprijin devine decisiv, în condiţiile în care majoritatea puterii este foarte fragilă la Senat.
În ce priveşte trecerea la UNPR, Mircea Geoană a dorit să păstreze pentru el însuşi termenii şi momentul în care va anunţa acest pas. Nu este însă greu de imaginat când va face acest pas, câtă vreme Geoană s-a lansat într-o serie de declaraţii prin care pare că vrea să provoace conducerea USL (nu doar a PSD) să se delimiteze de el.

sursa  romania libera

Lasati un comentariu