Tânăra care a pus ţara noastră pe harta Google

• publicat la: 16 februarie 2011
Tânăra care a pus ţara noastră pe harta Google

Cosmina Dorobanţu, câştigătoarea premiului comitetului executiv european al Google, susţine că România este o piaţa cu potenţial in domeniul tehnologic, dovadă fiind faptul că Google vrea să deschidă un birou la Bucureşti.

„Deci, iată o dovadă clară că cei de la Google continuă să considere România o piaţă importantă. Nu a fost un sigur raport. Au fost multe evaluări făcute pe parcursul anilor, iar utilizatorii români au fost primii care au văzut rezultatele. In ianuarie 2004, a fost lansat Google.ro. In martie 2004, am lansat AdWords, versiunea in limba română.

Au urmat, apoi, multe alte produse lansate pentru utilizatorii români: Gmail, Blogger, Picasa, Toolbar şi Desktop. Pe 1 martie 2008, am avut prima doodle cu specific românesc pe Google.ro. Cel putin pentru noi, românii de la Google, ziua in care am văzut mărţişorul pe Google.ro a fost o zi splendidă”, a declarat aceasta, intr-un interviu pentru Romania Libera.

Aceasta a explicat, cu acest prilej, şi ce presupune premiul Comitetului Executiv European al companiei Google, pe care l-a primit in 2007.

„O dată pe an, se organiza o conferinţă la care erau prezenţi toţi angajatţi companiei Google care ţineau de departamentul de vânzări din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. La această conferinţă se acordau şi premii unor angajati care au avut realizări deosebite.

Pentru a fi premiat, angajatul trebuia să fie nominalizat in secret de colegi şi, dintre cei nominalizaţi, vicepreşedinţii companiei responsabili de Europa, Orientul Mijlociu şi Africa alegeau câştigătorii. Eu am câştigat unul dintre cele trei premii acordate la conferinţa din 2007. A fost un moment frumos şi total neaşteptat”, a continuat ea.

Intrebată ce impact economic global a avut apariţia unor companii precum Google, aceasta a dat exemplul impactului din SUA, unde, in cifre, a fost de 54 de miliarde de dolari.

„Cei de la Google au publicat anul trecut un studiu foarte drăguţ in care au calculat impactul economic al companiei Google in Statele Unite ale Americii pe anul 2009. Pentru calculele făcute, au luat in considerare numai impactul motorului de căutare şi al programului de publicitate.

Chiar şi aşa, s-a descoperit că impactul economic al companiei Google in Statele Unite ale Americii in anul 2009 a fost de cincizeci şi patru de miliarde dolari. Este impresionant si nu pot să nu mă intreb care ar fi impactul global”, a adăugat Cosmina Dorobantu.

sursa ziare.com

comentarii

de ALEX la 17 februarie 2011 - 17:43

BRAVOOO ! MAI SUNT SI OAMENI IN TARA ASTA NU DOAR POLITRUCI SI HOTI

de Gabi D la 20 februarie 2011 - 19:32

Felicitari ,acestia sunt oamenii din Romania!

Lasati un comentariu