Topul celor mai avantajoase dobânzi la cardurile de credit

• publicat la: 7 februarie 2011
Topul celor mai avantajoase dobânzi la cardurile de credit

Numărul de tranzacţii cu cardul a înregistrat anul trecut o creştere, de la trimestru la trimestru, ajungând la 4,26 milioane de tranzacţii în trimestrul al treilea, potrivit statisticilor BNR

Topul celor mai avantajoase dobânzi la cardurile de credit are pe primul loc BRD-SocGen, urmată de CEC Bank, BCR, Carpatica şi Garanti Bank. Rata dobânzii variază între 15,92% şi 27,6%, iar nivelul corespunzător al dobânzii anuale efective (DAE) – care reflectă costul total al creditului – este cuprins între 18,5% pe an şi 34,7% pe an, potrivit Conso.ro.

Astfel, BRD are în ofertă Punct Card, care oferă acces la o linie de împrumut de până la 20.000 lei. Împreună cu banca clientul stabileşte suma minimă de rambursat lunar, în funcţie de creditul utilizat. Perioada de valabilitate a cardului este de doi ani, cu posibilitatea de prelungire automată atât a cardului, cât şi a liniei de credit.

Pe locul doi din punct de vedere al dobânzii se află un card de credit emis de CEC. Limita împrumutului care poate fi accesat pe baza acestui instrument variază între 500 de lei şi 40.000 de lei. Taxa de administrare percepută lunar de bancă este de 2,5 lei.

La rândul său, BCR are în ofertă cardul de credit BCR Powercard, cu o dobândă de 17,67%, dobânda anuală efectivă ajungând la 21,7%, diferenţa fiind dată de comisioane. Limita minimă de creditare este de 500 lei, iar limita maximă de creditare de 20.000 lei fără garanţii. Pe bază de garanţii, limita maximă de creditare poate ajunge la 100.000 lei.

Pe poziţia patru în clasamentul cardurilor de credit în funcţie de nivelul dobânzii se află un card emis de Carpatica. Acesta are un cost total anual de 27,6% şi o taxă de administrare anuală de 40 de lei. Limita maximă a împrumutului este echivalentul în lei a 5.000 de euro, dar nu mai mult de şase venituri lunare nete.

Cardul cu oglindă

Un alt card de credit cu dobândă avantajoasă este Bonus Card, de la Garanti. Acesta are un nivel al DAE de 34,7%, iar anul trecut banca a introdus şi varianta cu oglindă drept accesoriu, destinată doamnelor. Utilizatoarele acestui card pot beneficia de campanii dedicate, constând în bonusuri speciale cum ar fi cele la anumite centre de înfrumuseţare.

Datele BNR arată că la finele lunii septembrie a anului trecut numărul cardurilor valide aflate în circulaţie în România era de 12,58 milioa¬ne de unităţi, în scădere de la 12,84 milioane de unităţi la sfârşitul lunii septembrie 2009.
Cu toate acestea, numărul de tranzacţii cu cardul a înregistrat anul trecut o creştere, de la trimestru la trimestru. De exemplu, în 2010 în primul trimestru au fost realizate 3,56 milioane de tranzacţii cu cardurile de credit, iar în trimestrul al treilea numărul lor a crescut la 4,26 milioane de tranzacţii, potrivit statisticilor BNR.

sursa  Gandul

Lasati un comentariu