4 modalităţi ecologice de a menţine un miros plăcut în casă

• publicat la: 5 martie 2011
4 modalităţi ecologice de a menţine un miros plăcut în casă

Evitarea aerosolilor este la fel de importantă ca şi evitarea aparatelor tipice de împrospătare a aerului în casă, dacă ţii la sănătate. Poţi obţine acelaşi efect, un miros proaspăt şi plăcut în întreaga casă, cu produse pe care le poţi crea chiar tu.

Iată câteva modele foarte uşor de pus în practică, oferite de Howstuffworks.com:

Lămâie

Simţul mirosului este extrem de dezvoltat la om, şi contează foarte mult în sănătatea fizică, dar mai ales emoţională. Cu cât trăieşti într-un ambient în care aerul este mai curat şi proaspăt, cu atât te vei simţi mai relaxat.

Poţi amesteca, spre exemplu, părţi egale de lămâie şi apă şi le pui într-un vechi recipient cu vaporizator, clătit bine în prealabil, pentru a nu rămâne impurităţi. Apoi, poţi folosi soluţia de 2-3 ori pe săptămână pentru a împrospăta aerul, sau de fiecare dată când simţi ca un miros neplăcut de mâncare persistă.

Fierbe miresmele

Alt mod de a crea soluţii cu miros plăcut este să fierbi împreună în puţină apă nişte cuişoare, scorţişoară şi ghimbir. Aburul produs va mirosi fantastic de bine.

Pentru mai multă aroma şi mult mai concentrată, pune o mână de frunze de mentă în puţină apă. Poţi adăuga şi uleiuri esenţiale în acest amestec.

Dischete parfumate

Pentru camere care au nevoie urgentă de înmiresmare, înmoaie nişte bile sau dischete de bumbac în esenţă sau ulei de vanilie. Apoi pune dischetele în boluri decorative oriunde simţi nevoia de un miros care să îţi îmbete simţurile.

Plante decorative

Specialiştii NASA au constatat că plantele sunt extrem de folositoare în îndepărtarea mirosurilor neplăcute, cât şi a unor toxine şi chimicale care se regăsesc în mod normal în casă. Una dintre aceste substanţe este formaldehida, care se regăseşte în mobilă şi covoare, cauzând migrene şi probleme de respiraţie.

NASA recomandă o medie de 15 plante într-o casă, pentru a îndepărta cu succes aceste toxine. Printre plantele recomandate se numără: feriga de Boston, limba soacrei, palmierul pitic.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu