Ai salariul de 850 de lei. Ce bancă îţi mai dă credit la aceşti bani?

• publicat la: 4 martie 2011
Ai salariul de 850 de lei. Ce bancă îţi mai dă credit la aceşti bani?

Micşorarea salariilor, dar şi reticenta de care au dat dovadă băncile in a mai acorda imprumuturi au făcut ca, in ultimii doi ani, procesul de creditare să fie unul aproape inexistent.

Deşi unele bănci au ridicat acum pragul pentru venitul minim pe care un viitor debitor ar trebui să-l aibă pentru a se putea imprumuta, incă mai puteţi lua credite de o valoare mică, dacă aveţi un salariu de 850 de lei.

Ziare.com a analizat câteva oferte de credite pentru nevoi personale, in euro, de la mai multe bănci, pentru a vedea ce sumă maximă puteti accesa pe o perioadă maximă de 5 ani, dacă aveti venitul mai sus menţionat.

Potrivit criteriilor alese, o primă ofertă care ar putea atrage, prezentată de Infobancare.ro, vine de la banca C.R Firenze, de unde puteţi lua maxim 2.442 euro. La un DAE de 16,72% veti avea o rată medie lunara de 57 de euro. Până la finalul contractului veti avea de returnat 3.454 de euro.

In cazul acestui creditor, gradul maxim de indatorare este de 30%. Deşi nu se plăteste un comision de rambursare anticipată, există unul de 50 de euro pentru analiza dosarului. Pe lângă acesta, mai este si comisionul lunar de administrare a contului care valorează 0,3% din sold.

Creditul cere şi o asigurare de viaţă făcută numai la un asigurator agreat de bancă. O altă conditie pentru a accesa creditul este să aveti minim 3 luni de muncă la actualul anagajator şi minim 12 luni pe cartea de muncă.

Credit cu 25 de euro mai mare

ProCredit Bank vine şi ea cu o ofertă, insă nu cu mult mai mare. Imprumutul maxim pe care-l puteti lua de aici este cu 25 de euro mai mare decât precedentul. Rata, in schimb, este cu 3 euro mai mare decât la prima ofertă, iar DAE ajunge la 18,30%.

Dacă C.R Firenze oferă o dobandă variabilă, ProCredit vine cu una fixă. Pentru acest produs comisioanele de rambursare anticipate sunt conform OUG 50/2010, adică 1% dacă perioada dintre data rambursării anticipate si data incheierii contractului de credit este mai mare de 1 an si 0,5% dacă perioada dintre data rambursării anticipate si data incheierii contractului de credit este mai mică de 1 an.

Comisionul de analiză a dosarului este de 2% din credit. Banca mai are un comision de 1%, dacă vreti să vă schimbati clauzele contractuale.

Un credit ceva mai consistent

Cu o ofertă mult mai bună vin cei de la OTP Bank. Aici imprumutul este mai mare, poate şi din cauza gradului de indatorare care este de maxim 40%. Banca ungară poate să vă pună la dispozitie o sumă de cel mult 3.320 de euro.

DAE ajunge la 14,66%, iar rata la aproape 74 de euro. OTP consideră rambursare anticipata orice plată care depăşeşte minim 3 rate, deşi comisionul este zero in acest caz.

Există şi un comision de analiză a dosarului, care este ceva mai mare decât la ofertele precedente, de 2,9% din credit. Cel de administrare ajunge să fie 0,4 procente din sold, platite lunar. Daca vreti sa schimbati vreo clauza in contract, asta va va costa 100 de lei, platibili o singura data.

Pentru că se simte generoasă, banca oferă gratuit clientului o asigurare pentru risc de deces pe perioada de creditare. Potrivit infobancare.ro, venitul minim de care aveti nevoie pentru a accesa acest tip de credit este de 350 de lei.

Băncile mari nu prea se inghesuie cu oferte

Banca Italo Romena dă, pentru venitul mai sus mentionat, o sumă de 3.250 de euro, dar are un DAE urias, de 26,50%. Rata la această bancă este de 90 de euro. Creditorul are şi cel mai mare comision de administrare, 0,75% plătibil lunar.

Raiffeisenm Bank este prima bancă mai mare ce se apropie de cerintele noastre, totodată ea având şi cea mai mare ofertă, peste 4.000 de euro, dati la un DAE de 16,70%. Rata rambursată lunar ajunge la 93 de euro.

Comisionul de analiză a dosarului este, de asemenea, mare, de 3% din credit, in timp ce comisionul de administrare ajunge la 0,39% din sold, plătit lunar.

Alpha Bank vă poate oferi 3.700 de euro şi un DAE de 22,15%. Rata, in cazul grecilor, este de aproape 95%. Comisioanele percepute sunt foarte apropiate de cele ale Raiffeisen, in unele cazuri chiar mai mici. Toate aceste ultime trei bănci au un grad maxim de indatorare de 50%.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu