Angajatorii norvegieni recrutează români

• publicat la: 10 martie 2011
Angajatorii norvegieni recrutează români

Angajatorii din Norvegia caută pe piața locală medici și chimiști, dar și mecanici, sudori și croitori, potrivit recrutorilor.

Cele mai multe joburi sunt disponibile pentru medici și muncitori calificați, potrivit datelor Tjobs.

Clinicile și spitalele din Norvegia recrutează 50 de medici radiologi. Se cere experiență de minimum un an și bune cunoștințe de limba engleză. Salariile depășesc 5.000 de euro lunar.

Angajatorii norvegieni mai caută 20 de muncitori calificați, în special, sudori și mecanici cu experiență.

Potrivit Agenției Naționale pentru Ocuoparea Forței de Muncă, norvegienii caută și chimiști cu experiență, buni vorbitori de limba engleză.

Firmele norvegiene caută și croitori cu experiență pentru contrcate de muncă pe perioadă nedeterminată. Croitorii cu experiență pot câștiga în Norvegia până la 2.500 de euro lunar.

Peste 68.900 de români au aplicat, luna trecută, pentru un job în străinătate.

Un număr de peste 12.000 de români au aplicat pentru un post în Germania, peste 5.800 pentru unul în Grecia, în timp ce pentru joburile vacante din Franţa şi Spania au aplicat 5.490 și respectiv 5.115 de români.

Cei mai mulți dintre români au aplicat pentru joburi de sezon (39.670), iar un număr de peste 16.800 de persoane au aplicat pentru posturi ce presupun activităţi indoor.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu