Ape tulburi la Adunarea Generală a AVPS Carei

• publicat la: 30 March 2011
Ape tulburi la Adunarea Generală a AVPS Carei

Adunarea Generală a AVPS Carei,anunţată pentru data de 25 martie 2011, s-a amânat (dar nu s-a republicat) pentru duminică, 26 martie ora 11,00 şi a început la orele 12,00. Deşi la  adunare au participat mai mulţi membrii pescari decât vânători, pescarii nu au avut reprezentanţi în prezidiu. Şedinţa a fost condusă de către preşedintele asociaţiei, dl. Viorel Năstăsescu, Vasile Santăuan în calitate de director, Radu Ardelean-vicepreşedinte din partea vânătorilor, Dorel Vidican şi Sorin Mădăian tot din partea vânătorilor.

Pentru inceput s-a dat citire ordinii de zi,care a fost o noutate pentru toţi, ea nefiind publicată nici măcar pe uşa sau pe geamul sediului asociaţiei. S-a prezentat apoi Raportul de activitate pe anul 2010, Raportul privind bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2010, Raportul comisiei de cenzori, Raportul consiliului administrativ, Proiectul bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 şi Planul de măsuri pe anul 2011.

Preşedintele Năstăsescu a inceput prin a citi lista cu numele persoanelor care au fost prinse braconând, iar apoi o listă cu cei care au ajutat la curăţarea şi amenajarea lacului Ianculeşti. Domnul Prem Vasile a solicitat explicaţii privind faptul că au fost menţionate persoane care nu au lucrat la amenajare şi că nu s-au citit numele celor care într-adevăr au luat parte la lucrări şi au investit timp şi bani în acel lac. Preşedintele Năstăsescu nu a răspuns acestei cereri şi a rugat membrii să se abţină de la comentarii şi să nu pună nicio întrebare până la incheierea sedintei.

Anul 2010 s-a încheiat pentru AVPS Carei cu o pierdere de mai mult de 1.700 de lei, adică 13,95% pierderi faţă de capitalul propriu. Conform statisticilor şi calculului comisiei de cenzori, veniturile preconizate în bugetul asociaţie pe anul 2010 au fost realizate în proporţie de 69,45% de pescari şi 154,25% de vânători.

În consecinţă,adunarea generală a asociaţiei pescarilor şi vânătorilor a fost un monolog al preşedintelui, al directorului şi al altor membrii vânători. Cenzorul nefiind prezent, raportul comisiei de cenzori a fost citit de un membru.

Pentru anul 2011 conducerea a promis o populare a lacului Ianculeşti în valoare de 10.000 lei din care în primă fază 500 de kg de caras şi a canalelor cu peşte în valoare de 2.000 de lei.

Aşteptând cu nerăbdare finalul lecturilor, participanţii la adunare, de altfel bulversaţi de ploaia de cifre citite din bilanţuri, au adresat întrebări prezidiului. „Cum se face că din total sume încasate din cotizaţii şi taxe să se populeze un lac cu doar 500 de kg de caras?” „De ce se dau peste 50.000 lei salarii nete într-un an?” De ce trebuie să fie împărţite în mod egal cheltuielile între pescari şi vânători dacă la pescari nu se investeşte nimic?” „De ce nu s-au oferit, la solicitarea membrilor ,copii după statutul asociaţiei si al  regulamentului?” Întrebări de acest gen ori au rămas fără răspuns, ori au avut parte de un răspuns evaziv.

Atmosfera s-a încins în momentul în care s-a afirmat că în ciuda faptului că asociaţia nu are vicepreşedinte la pescari de mai bine de o jumătate de an, alegeri pentru această funcţie şi pentru funcţiile de consilieri în conformitate cu gradul de reprezentativitate prevăzute în statut vor fi făcute abia într-o viitoare adunare extraordinară. Mulţi pescari,nemulţumiţi de faptul că nu li s-a cerut votul nici măcar pentru proiectul de buget de venituri şi cheltuieli au părăsit sala cu un gust amar,fiind convinşi că a fost doar o pierdere de timp şi că adunarea generală la care tocmai au participat nu a fost nici pe departe statutară.

Dragoş  Georgescu

comentarii

de cititor la 2 April 2011 - 20:33

In acest oras nimic nu mai merge cum a mers.

Lasati un comentariu