Banul public cheltuit fără milă.Cazan de 28.ooo lei şi scaun de 1.500 lei

• publicat la: 20 martie 2011
Banul public cheltuit fără milă.Cazan de 28.ooo lei şi scaun de 1.500 lei

Consilierii intruniţi vineri in şedinţa de consiliu au avut de aprobat 14 proiecte de hotărâre.Sedinţa a fost condusă de consilierul PSD Nuna Gheorghe, care la sugestia primarului a propus scoaterea de pe ordinea de zi a punctului 12,Proiect de hotărâre privind desemnarea unui al doilea reprezentant al Consiliului local în consiliul de administraţie a unităţilor de învăţământ preuniversitar în anul şcolar 2011 – 2012 şi introducerea unui alt proiect ce viza regimul juridic al parcărilor realizate pe domeniul public al municipiului Carei,pe cheltuiala solicitantului.

Primarul Kovacs a motivat scoaterea proiectului ce trebuia să desemneze  un al doilea reprezentant al consiliului in consiliul de administraţie al şcolilor  prin faptul că” nu am convingerea că suntem pregătiţi pentru a face nominalizările.Vreau să discut cu directorii de şcoli ca să văd dacă şi-au insuşit bine legea invăţământului.”

Următoarele două proiecte propuse spre dezbatere şi anume  Proiectul de hotărâre privind aprobarea modificării bugetului Proiectului,,Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea Centrului Social Carei” şi Proiectul de hotărâre privind modificarea bugetului Proiectului,,Renaşterea Centrului Cultural Carei” au fost cele care au atras cele mai multe intervenţii.

Consilierul Ciută Ilie precizează că  ”e  un proiect foarte bun pentru oraş dar trebuie să fim şi raţionali, sumele declarate neeligibile la ultima evaluare vor trebui plătite din bugetul local. La primul proiect va trebui să plătim o suma de 820 de milioane pentru introducerea utilităţilor la cazarmă. Nu inţeleg de ce atâta timp cât cazarma are utilităţi deci e nevoie doar de modificari, se ajunge la această sumă.  In ce priveşte Casa de cultură şi teatrul , cheltuielile pentru centrala termica sunt de-a dreptul aberante! Ni se propun de către proiectant câte trei cazane pentru Casa de Cultură şi trei cazane pentru teatru.  Preţul lor este astronomic.Un exemplu il constituie cazanul de 80de kw pentru care proiectantul a prevăzut suma de 28.000 lei dar preţul pieţii nu depăşeşte 18.000 lei cu toate accesoriile,incluzând şi tabloul de comandă pe care proiectantul il facturează separat. Nu in ultimul rând ,  pentru un scaun din sala teatrului este prevăzută suma de 1.500 de lei bucata. În ce priveşte cazanele, până săptămâna viitoare am să vă pun la dispoziţie preţurile maxime pentru fiecare cazan,pentru  a vă arăta că se pot aciziţiona la cu totul alte sume,mult mai mici”.

Cele menţionate atrag  intervenţia primarului Kovacs “ Nu e cazul sa intrăm in detalii tehnice,…şi eu consider că sumele sunt mari dar nu mai putem modifica acum nimic”. De aceeaşi părere este şi citymanagerul Beko care consideră  că “este supărător faptul că ADR-ul a găsit cheltuieli neeligibile. Valorile din proiect sunt ale proiectantului noi nu avem cum să schimbăm aceste cifre”.

“Ar trebui să vă cred pe cuvânt” este  riposta consilierului Ciută la cele afirmate de cei doi reprezentanţi ai administraţiei locale “ dar sumele date de proiectant le cunoaşteaţi de doi ani şi nu aţi ripostat deloc la vremea respectivă”.

Supus la vot, proiectul trece cu sumele prevăzute in proiectul de hotărâre existând doar 5 abţineri, cele ale consilierilor PNL.

Daniela Ciută

comentarii

de ioiiiiii la 20 martie 2011 - 13:31

iarasi ciuta e salvatorul patriei si kovacs cel rau? iarasi vreti sa induceti ideea asta? chiar credeti ca nu se prinde lumea ce intentii aveti?

de careian la 20 martie 2011 - 13:39

da repede mai sariti cand sunteti cu musca pe caciula.daca acestea au fost discutiile de la sedinta ce vreti sa se inventeze pentru voi altele sau vreti sa nu se stie de ele?da suntetzi culmea daca credetzi ca nu ne prindem de ce intentzii avetzi!

de ioiiiiii la 20 martie 2011 - 13:59

da repede sariti si voi cei care il aparati pe ciuta si dati in primar. de parca ati scrie voi la ziar!!!!!!!!!!!!!!!!

de careian la 20 martie 2011 - 14:18

nu prea ai tu cunostinte despre dreaptate asta e sigur dar sarim cand cineva incearca sa denatureze adevarul.cu sau fara ziar realitatea e aceeasi asa ca nu te mai vaita si ioigotli.

de sorin la 20 martie 2011 - 14:21

stati linistit si nu va impungeti ca am vazut sedinta la tv si ne-am facut o parere

de piedone la 20 martie 2011 - 20:18

rusine consilierilor pt ce fac toti sunt unu si unu si vor mai avea tupeul sa vina sa ceara iar voturile noastre cei destepti nu vor merge la vot ati dus de rapa orasul rusine sa va fie

de pe fata la 20 martie 2011 - 22:42

Comentariile unor articole sunt campul de batalie ale oamenilor pro sau contra PNL-UDMR. De ce ar comenta cineva ca articolul are sau nu o tenta? Eu cred ca e normal sa aiba o tenta. Si ce se scrie acolo sunt cifre. Eu cred si sper ca sunt reale deoarece e ceva scris nu spus doar care sa se poata ulterior nega. Kovacs inainte de a fi primar avea multe datorii-azi contruieste o noua fabrica de mobila. Cand va fi si Ciuta implicat in ceva dubios-nu o sa-l mai cred nici pe el. Pana atunci pt mine a demonstrat ca am de ce sa-l respect.

de Mark la 21 martie 2011 - 06:21

Este foarte bine daca sunt cheltuiti pentru modernizarea orasului, eu nu vad nici o problema, asa si ar trebui in continuare.

de sorin la 21 martie 2011 - 08:11

tocmai pentru a nu ajunge iar in consiliu oameni care nu au competente potrivite pentru acest statu de consilier am sa ma duc la vot.nu conteaza ca e doar unul al meu,mai sunt si altii care nu sunt de acord ca sa fie oameni fara pregatire in consiliu.oamenii gospodari nu arunca banii pe fereastra.

de un fleac la 21 martie 2011 - 09:31

sa va fie rusine inca1 si la nesfarsit dlor consilieri,macar ca exista buletin de carei ca sa stim si noi ce se intampla, info astea-s pretioase, aici aveti un mesaj,o -njuratura din partea mea ca altundeva nu am sa ma descarc, – mama voastra,sa va cada sala-n cap, pe jumatatea udmr,-doar, binenteles!
nu cred ca scaunele acelea aveau vreo problema, poate doar ca noua fabrica are nevoie de comenzi, pt inceput!
mare noroc pe noi cu dl kovacs, macar ca se misca ceva- spune lumea prin oras, certific, avem un parc frumos,transparent cum e si administratia publica, vom avea si drumuri pe datorie, cartiere sociale-pt cei mai deseama votanti -tiganii, un teatru cu scaune din piele alcatara-eventual, ahh sa nu cumva sa uit de castel a carei viitoare menire nu o putem ghicii, ce mai avem? iarba multa!, aiere multe si curate, multi catei …

de ioi la 21 martie 2011 - 10:48

hai sa intram in detalii tehnice dle primar, cine a facut proiectul, cine face scaunele, cine vinde cazanul, cine executa lucrari de reparatii…as vrea sa sstiu cine?

de cititor la 21 martie 2011 - 13:01

pt un fleac:tu chiar habar n-ai ce vorbesti.firma lui kovacs face scaune din lemn masiv,tamplaresti si nicidecum pt teatru.sunt firme specializate care se ocupa de scaune pt teatru,cinematograf etc.asa ca iti propun sa iti tratezi paranoia si nu mai face comentarii aberante.sunt sigur ca scaunele vor fi achizitionate de la o de firma producatoare de scaune pt teatru,cea care va indeplini cele mai bune conditii in raportul calitate- pret.

de LUCA la 21 martie 2011 - 13:46

Sunteti obsedati de KOVACS dupa cum se vede,scrieti numai bazaconii si vorbiti mereu pe langa subiect,oare daca ar fi fost alta persoana primar agreata de voi,tot la fel de multe aberatii v-ar debita mintea aia bolnava ?
Doamne iarta-i ca nu stiu ce fac ce vorbesc!

de careian la 21 martie 2011 - 13:47

mai cititor tu ne sfidezi chiar inteligenta!cat de prost trebe sa fii ca sa crezi ca noi inghitim galustele tale?si noi traim pe pamant si unii dintre noi lucram in aprovizionare de ani buni,chiar crezi ca ne puteti fraieri cu cioace deale voastre?meri mai bine si munceste ca la gandit ii mai greu pentru unii.nu ne spui nimic de ce are poprire pe salar acest Kovacs?

de pentru careian la 21 martie 2011 - 13:56

Da de unde stii tu ca primaru are proprire pe salar ?si care e problema ta daca chiar are ? tie ti se retine ? da,poate iti vine randu si tie n-ai de unde sa stii asta.Te sfatuiesc sa nu sapi groapa altuia ca s-ar putea sa pici tu in ea.Roata se mai intoarce cateodata ,dorind rau alcuiva ti se intampla tie,stiai asta?

de pentru careian la 21 martie 2011 - 13:58

Da de unde stii tu ca primaru are proprire pe salar ?si care e problema ta daca chiar are ? tie ti se retine ? da,poate iti vine randu si tie n-ai de unde sa stii asta.Te sfatuiesc sa nu sapi groapa altuia ca s-ar putea sa pici tu in ea .Raul dorit altei persoane se intoarce spre tin ca un bumerang,dorind rau alcuiva ti se intampla tie,stiai asta?

de careian la 21 martie 2011 - 14:02

da poti sa te interesezi si tu ca doar nu e secret;stie oricine in primarie si poti verifica si la finante ca doar a pierdut procesul cu finantele;si mie mi se poate intampla daca nu platesc impozitele si taxele catre stat,aici iti dau dreptate doar ca unii mai si platesc ca sa poata sa ia salarii si profesorii si medicii si politia si armata

de daciafan la 21 martie 2011 - 15:01

umflarea facturilor este o practica generala
edilii nostri se mentin doar in trend

de CITITOR BULETIN DE CAREI la 21 martie 2011 - 19:36

da cine-ti umfla facturile KOVACS ? ce perle mai puteti scoate pe gura,doamne fereste ce bine va informati.

de fleac fleac la 22 martie 2011 - 09:38

de unde stii tu cititorule ca la noua fabrica se vor face tot scaune de lemn si poate nu si altceva ahhh??? aa aa? poate doar daca nu esti cumva din administratie.. hahahah

de un cititor la 22 martie 2011 - 09:49

de cand e o rusine sa lucrezi in administratie,mai fleacule?

de auditoriu la 22 martie 2011 - 13:13

Kovacs este un nesimtit, o rusine de om…pacat ca Csehi il apara, ar putea sa gaseasca oameni credibili…Kovacs a „stins lumina” in Carei in noul mandat…acuma daca il critici pe Kovacs ai ceva cu ungurii…

de PUNCTUL PE i la 22 martie 2011 - 21:05

Nesimtiti sunteti voi,ati inceput campania de denigrare a primarului ?din nefericire pentru voi nu prea aveti sanse!

de fleac la 23 martie 2011 - 07:44

pt cititor si-un . pe I

Omul marginit nu da crezare
la tot ce ochii nu i adeveresc.
deci cei nestitutori eu nu m astept
sa creada n cuvantul meu cel drept.

nu poti sa i dai omului mai mult decat el poate primi, stoca, daca voua nu va ajunge ceea ce vedeti sa credeti nu puteti fi decat una din doua, partasi, anumiti beneficiari ori mai putin decat imbecili, ce nu poate fi definit prin cuvinte.

de FOTOGRAF la 23 martie 2011 - 09:16

E foarte fotogenica echipa PNL,mai dati si alte poze cu domnii consilieri,
macar in poza sa-i cunoasca lumea,ca pe astia i-am vazut pozati in fiecare articol,de parca n-ar fi 19 bucati din ei ci doar 4 sau 3 mai nou(cel care lipseste din poza.

de parere la 23 martie 2011 - 09:35

mai ai si alte identitati ? ca prea seamana intre ele toate atacurile cu adresa.ce ti-a promis primaru pe care cu atata ardoare il aperi de parca noi nu am avea ochi sa vedem ce e prin oras si mai ales ce copaci au fost taiati?de ce nu trimiti si tu niste articole semnate ,sa te vedem ,nu asa numai la aruncat sageti veninose pe la spate si apoi schimbi identitatea sa credem noi ca sunteti multi.ce zici, te prinzi?eu cred ca iti pare rau ca nu apari si tu in poza.

de FOTOGRAF la 23 martie 2011 - 12:05

Indiferent ce crezi si ce zici,dar eu chiar sunt fotograf de meserie si nu sunt Careian,dar mai intru pe acest site din pura curiozitate si am vazut mai mereu poze din sedintele de consiliu cu aceleasi fetze,am intrebat si eu prietenii din Carei cine sunt domnii ca mereu dumnealor apar ,mi-au povestit cu lux de amanunte tot ce trebuia sa stiu ca sa indraznesc sa postez parerea mea de mai sus

de parere la 23 martie 2011 - 12:58

sunt convins ca e cum zici tu ca prea le zici cu foc da vezi ca suntem in post si nu e bine sa indraznesti sa minti ca iar patesti vreuna.

de parere la 23 martie 2011 - 12:59

si ia sa ne spui unde putem sa iti vedem pozele pe care le faci?

de nu ne pacaliti la 23 martie 2011 - 13:09

Dar cei care se leaga de primar sunt multi???? Eu nu cred. Sunt maxim 2-3 persoane, printre care si autorul, vadit interesant de manipularea maselor, ca doar vor fi alegeri nu peste mult timp, nu-i asa???? Stai linistit Ciuta, nu mai posta din ora in ora comentarii rautacioase la adresa primarului, ca oricum el iese din nou primar, iar tu vei merge acolo doar sa iti bei cafeaua. Ce bine stiu sa se lege oamenii de primar, desi sunt total incompetenti in domeniul asta. Romanul n-are noroc, dar se pricepe la tot!!!

de nu ne pacaliti la 23 martie 2011 - 13:10

Rectificare: vadit interesat

de eleonora la 23 martie 2011 - 13:22

dar acele sume apar in proiect nu?de ce nu scrieti si cine este proiectantul ca atunci vedem si noi de ce au aprobat asa usor asa sume.sa dai 280 de milioane pentru un cazan nu e cam mult?si 15 milioane pentru un scaun la teatru?cine a semnat pentru ele?cine crede ca atat costa o centrala cand putem si noi vedea pe internet ce pret sunt?kesz csusag!

de adi la 23 martie 2011 - 13:25

alta denumire nu este numai PROIECTE?
ASTEA se numesc proiecte?sa cumperi scaune,sa donezi bani la organizatii?
atunci cum se cheama sa construiesti ceva,sa asfaltezi o strada,sa faci o fabrica,sa creezi vreo100 de locuri de munca,astea ce sunt?
oricum lucrurile astea nu se vor intampla in oraselul nostru….

de ITZI BITZI la 23 martie 2011 - 19:24

Lasati-l pe Ciuta in pace, ce tot aveti cu el ? omul e activ,vrea binele
micutzului Carei,vrea ca acest oras sa creasca mare,prin articolele scrise i se da o mana de ajutor,ramane in familie,o mana se spala pe alta.Si ce daca se leaga de primar si ai spune in sedintele de consiliu „lasati ca raspund eu, ca dvs. nici asa nu va pricepeti ” nu stiti „.Pai da daca omul e pregatit si stie tot,e foarte bine bravo lui.Numai ca din pacate nu prea mai e agreiat nici de colegii lui de partid,dapoi de restul lumii……….mie sincer imi pare rau de D-nul Ciuta,dar daca a intrat in acest joc nu tocmai in favoarea lui trebuie sa-l continue pana dupa alegeri.

Lasati un comentariu