Cine sunt cei mai inteligenţi oameni din lume

• publicat la: 26 martie 2011
Cine sunt cei mai inteligenţi oameni din lume

Cei mai inteligenţi oameni de pe Pământ nu sunt nici Carlos Slim, cel mai bogat din lume, şi nici Bill Gates, creierul de la Microsoft. Un coreean, care ar putea trece drept „anonim”, dacă nu ar avea un IQ de peste 210, conduce topul celor mai deştepţi, informează www.stirileprotv.ro.

Kim Ung Yong: Admis la universitate la 4 ani

Născut în 1962, este cel mai inteligent om din lume. A intrat în Cartea Recordurilor cu un IQ estimat la 210. La vârsta de patru ani era capabil să citească în japoneză, coreeană, germană şi engleză. La cinci ani, rezolva ecuaţii diferenţiale şi calcule cu integrale. Mai târziu, invitat la o televiziune japoneză, şi-a demonstrat fluenţa în chineză, spaniolă, vietnameză, tagalong, germană, engleză, japoneză şi coreeană. La trei ani, când alţi copii sunt fascinaţi de cărţile de colorat, Kim a fost invitat să participe la cursurile de fizică ale Universităţii Hanyang, iar la şase ani îşi petrecea timpul alături de savanţii de la NASA. A lucrat aici până în 1978, când s-a reorientat, alegând ingineria civilă, domeniu în care şi-a luat doctoratul. I s-a oferit ocazia
să studieze la cele mai prestigioase universităţi din Coreea, dar a ales o universitate de provincie, unde lucrează şi în prezent.

Gregory Smith: Nominalizat al Premiului Nobel la 12 ani

Născut în 1990, Gregory Smith a învăţat să citească la doi ani, iar la 10 era deja student. Totuşi, geniul este doar o parte a vieţii lui Gregory. Când nu devorează orice carte îi cade în mână, băiatul bate Globul în lung şi-n lat ca activist pentru drepturile copiilor. Este fondator al International Youth Advocates, o organizaţie care promovează pacea şi buna inţelegere între tinerii din întreaga lume. S-a întâlnit cu Bill Clinton şi Mihail Gorbaciov şi a ţinut discursuri la ONU. Pentru toate acestea, Gregory a fost nominalizat de patru ori (!!!) la Premiul Nobel pentru Pace. Ultima lui realizare? Şi-a luat permisul de conducere.

Akrit Jaswal: Chirurg la şapte ani

Cu un IQ de 146, Akrit a fost desemnat cel mai inteligent copil din India, ţara cu peste un miliard de locuitori. Akrit a intrat în atenţia publică în 2000, când a realizat prima operaţie chirurgicală. Avea doar şapte ani, iar pacienta lui, o fetiţă de opt ani, suferise arsuri grave la una din mâini, astfel că degetele sale erau lipite unul de celălalt. Deşi Akrit nu avea cunoştinţe medicale, a reuşit să-i desprindă degetele, astfel că fetiţa şi-a putut folosi mâna din nou. În prezent, studiază la Universitatea Chandigarh din India şi susţine că este pe cale să descopere un leac împotriva cancerului.

Michael Kevin Kearney: Absolvent de facultate la 10 ani, profesor la 17

A devenit cel mai tânăr absolvent de facultate, la vârsta de 10 ani. În 2008, a câştigat varianta americană a jocului  de cultură generală „Vrei să fii miliardar?”. Născut în 1984, Michael a vorbit pentru prima dată când avea patru luni! La şase luni, i-a spus medicului sau pediatru: „Am o infecţie la urechea stângă”, iar la zece luni deja ştia să citească. La patru ani lua punctaj maxim la un prestigios test de matematică, iar la şase ani termina liceul. A urmat Antropologia la o universitate americană, pe care a absolvit-o la doar 10 ani.

sursa rl

comentarii

de cinei la 26 martie 2011 - 15:48

cinei in carei oare?

Lasati un comentariu