Clubul Tinerilor Antreprenori Tăşnad

• publicat la: 14 martie 2011
Clubul Tinerilor Antreprenori Tăşnad

Asociaţia Microregiunea Tăşnad demarează în perioada 7 decembrie 2010 – 7 iunie 2011 proiectul Clubul Tinerilor Antreprenori Tăşnad  care se va desfăşura judeţele Satu Mare şi Cluj-Napoca.

Proiectul urmărește implicarea activă și voluntară a unor tineri români, maghiari, şvabi şi  rromi în dezvoltarea comunității din care fac parte, formarea abilităților şi cunoştintelor necesare pentru a iniţia şi a dezvolta afaceri în domeniul turismului, dialogul intercultural și promovarea incluziunii sociale și a implicării active ca valori ale Uniunii Europene în rândul tinerilor.

Contextul proiectului constă în situaţia îngrijoratoare a nivelului ridicat al şomajului în rândul tinerilor din România şi în special a tinerilor din mediul rural sau din zonele geografice insuficient dezvoltate economic.

Principalele activități ale proiectului sunt:  un curs de administrare a afacerilor pentru 20 de tineri din Tăşnad şi din localităţile învecinate, realizarea unui site web de promovare a turismului www.turistbook.ro, organizarea a 2 vizite în localităţi cu potenţial turistic din judetul Satu Mare, organizarea a două expoziţii de fotografii (în Cluj-Napoca şi Tăşnad) realizate de tineri având ca temă ”Oraşul în viziunea tinerilor” . Expoziţia din Cluj-Napoca se va organiza în cadrul Festivalului International de Artă Fotografică FIAF 2011 şi va avea ca scop diseminarea rezultatelor proiectului.

Cursul de instruire de administrare a afacerilor va avea loc în Tăşnad în perioada 12 martie – 19 martie 2011.

Acest proiect este finanțat cu susținere din partea Comisiei Europene. Persoanele interesate se pot adresa coordonatorului proiectului – Balog Bellu Cătălin , pe adresa de email catalinbalog@yahoo.com, sau la Asociaţia Microregiunea,de pe strada Horea, nr. 15. Tăşnad

redactia

Lasati un comentariu