Consumul de fructe şi legume face pielea mai atrăgătoare decât bronzul

• publicat la: 23 martie 2011
Consumul de fructe şi legume face pielea mai atrăgătoare decât bronzul

Consumul de fructe şi legume, în special morcov, ardei gras şi verdeţuri închise la culoare, dă pielii o strălucire mai atrăgătoare decât bronzul.

În cadrul studiului realizat la Universitatea St. Andrews din Scoţia, subiecţii au fost puşi să aleagă pentru 51 de feţe modalitatea în care ar arăta mai bine, dintre următoarele două variante: să le schimbe culoarea pielii pe calculator cu melanină computerizată sau să dea feţelor strălucirea caracteristică celor care consumă produse ce conţin caroten, antioxidant care se găseşte în anumite fructe şi legume, potrivit Mediafax.

Subiecţii au ales cea de-a doua metodă, dându-le modelelor strălucirea pe care ar căpăta-o dacă ar mânca cinci mese de fructe şi legume pe zi.

Acesta nu este primul studiu care să arate că legumele te fac mai sexy, deşi este larg răspândită ideea că bronzul te face mai atractiv. În afară de Julianne Moore şi Nicole Kidman, cam toate femeile se simt mai frumoase, mai încrezătoare, şi chiar mai slabe, atunci când sunt bronzate. Stau mărturie bronzul de dinainte de nuntă, succesul cremelor autobronzante, ruşinea de a pune piciorul pe o plajă când eşti alb ca brânza, dar şi revistele de profil care susţin că bronzul camuflează celulita şi vergeturile.

sursa  Cotidianul

Lasati un comentariu