Cum ar putea Băsescu să conducă România după ce nu va mai fi preşedinte?

• publicat la: 17 martie 2011
Cum ar putea Băsescu să conducă România după ce nu va mai fi preşedinte?

Cine se miră că Băsescu „dă de la el” un an de mandat prezidenţial se miră degeaba. Aşa cum a mai făcut şi în alte cazuri, Băsescu dă nimic, pentru ca apoi să ia totul, aburind, pe parcurs, pe cine stă s-asculte. Dar pare din ce în ce mai posibil ca Băsescu să continue să conducă România şi după ce nu va mai fi preşedintele ţării. Cum? Foarte simplu. Din poziţia de preşedinte de partid.

Băsescu nu are nevoie decât de o majoritate parlamentară formată din oameni absolut „siguri” pentru ca, revenit în poziţia de lider de partid (de aceea are nevoie de Boc la partid, nu la guvern) să poată controla şi Parlamentul şi Guvernul.

Dar Preşedinţia?

Vom vedea că Antonescu se bate pentru o funcţie în stat care, în cazul în care o va obţine, o va obţine degeaba, pentru că nu va mai avea ponderea pe care o are astăzi. Modificarea Constituţiei va reduce numărul de parlamentari la o cifră care să poată fi mai uşor administrată de către PDL şi va transforma Preşedinţia într-o instituţie de reprezentare.

Pentru a realiza acest lucru, Băsescu are nevoie de majoritatea existentă acum în Parlament pentru a realiza modificarea Constituţiei, iar, apoi, o eventuală suspendare şi organizarea de alegeri anticipate nu pot decât să îi fie de folos, pentru că alegerile şi noul Parlament vor intra în prevederile noii Constituţii.

PLANUL LUI BĂSESCU?

1. Adoptarea noii Constituţii care va stabili un număr mai mic de parlamentari şi atribuţii reduse pentru preşedinte.

2. Adoptarea unei noi legi electorale care sa permită coaliţiei formate în jurul PDL securizarea unei majorităţi absolute după alegeri.

3. Cu majoritatea aboslută şi cu atribuţiile viitorului Preşedinte reduse, Băsescu poate controla şi poate efectiv conduce România din poziţia de şef de partid.

În situaţia în care previziunile noastre sunt exacte, singura întrebare care se pune este: are opoziţia un contra-plan?

sursa  Critix.ro

comentarii

de felix usl-istu' la 17 mai 2011 - 10:53

Normal ca opozitia are un contra-plan, eu mi-s contra-planul si lucrez din greu la el: mai am de santajat cativa senatori si deputati (are grija Seres de ei, le fac „reclama” gratuita pe Antene sa priceapa si ei cine-i Motanu’Sef), cand am 50+1 bag de-o suspendare ca deja-s versat si contra-planul e ca si finalizat!
P.S. Pana la suspendare il conving pe prostanac sa vina si la mine la sauna, ii iau locul la Senat si pac,pac! – ajung si prezident de tara! Atunci sa vedeti voi lapte si miere!! ( pentru mine si ai mei, nu pentru prostime, sa nu ma intelegeti gresit).

Lasati un comentariu