Placă comemorativă pentru Karácsonyi Péter fondatorul Castelanilor

• publicat la: 19 martie 2011
Placă comemorativă pentru Karácsonyi Péter fondatorul Castelanilor

Vineri, 25 martie de la ora 17, va avea loc dezvelirea plăcii comemorative „Karácsonyi Péter” pe clădirea Centrului Cultural al Municipiului Carei.

Sunt invitaţi toţi cei care l-au cunoscut şi au apreciat munca profesorului Karácsonyi Péter, foştii membri ai formaţiilor „Castelanii”, oameni de cultură.

Karácsonyi Péter (fondatorul formaţiei Castelanii) a fost una dintre cele mai emblematice figuri ale muzicii careiene, sătmărene şi naţionale. Pe 25 martie, ar fi împlinit 71 ani.Post Mortem,municipalitatea i-a acordat titlul Pro Urbe.

Placa comemorativă va fi amplasată la iniţiativa lui Bogdan Georgescu şi Szűcs József, foşti elevi ai profesorului.

redactia

comentarii

de PENTRU BOGDAN la 19 martie 2011 - 18:56

FELICITARI BOGDAN GEORGESCU !!!!!! D-ZEU,SA-L ODIHNEASCA IN PACE PE PETER !
Daca tu pleci de la Centrul Cultural,gata cu toate activitatile.Mare pacat, astia de la primarie sunt inconstienti,le trebuie oameni care habar nu au cu ce se manaca .De mult le stau dintzi pe Centru Cultural,dar din pacat nu sunt in stare sa faca ce ai facut in domeniul cultural.Most mar eny !

de romi la 21 martie 2011 - 12:54

nu stiu daca e barfa sau realitate cu plecarea lui bogdan. am auzit ceva la pranzul de duminica, da nu mi-e clar. sincer, nici nu imi vine sa cred. ceva ce a mers….. si nici nu oricum. inseamna ca numai conteaza nimic, dar absolut nimic din ceea ce faci. suntem inconstienti daca lasam sa se intample asemenea lucruri.
in ceea ce priveste comemorarea…peter karacsonyi a fost omul care a facut cel mai mult pentru cultura careiului. a crescut si a educat generatii intregi de careieni.
cam asta se intampla iar de cativa ani .. si nu ne dam seama ca omul sfinteste locul. sa imi explice cineva de ce tot distrugem ceea ce mai merge?

de careian la 21 martie 2011 - 14:34

si Bogdan a fost unul din elevii lui Karacsony.nu vedeti ca pentru actuala conducere a orasului nu conteaza oamenii de valoare si intelectualii?nu vedeti de cine sunt inconjurati? nu vedeti pe cine numesc in functii si comisii?doar etnia lor conteaza si studii cat mai putine.cum vreti ca un fost fotbalist sa faca aprecieri la adresa culturii careiene?cine vreti sa aprecieze faptul ca avem un festival de teatru desi nu avem un teatru functional sau ca in ultimii cinci ani casa de cultura e in plin avant?Bogadan e sufletul casei de cultura dar are marele dezavantaj ca e ROMAN si asta nu se poate tolera.bani se dau numai la festival de vin sau la szuretbal.pentru spectacol folcloric romanesc e bun pentru careieni si adi pasca ca pentru altii,cu care canta si adi pasca,nu sunt bani.dupa noi potopul e lozinca celor doi primari preteni. artisti la zvonistica si la intrigi isi urmaresc interesul personal care nu are nicio legatura cu orasul nostru.de cate ori ati vazut sa fie prezent vreunul la o piesa de teatru ?nic la fotbal nu merge niciunul ,de fapt niciun sport nu sustin.Dumnezeu sa ne aiba in paza cu asa oameni ca ei.

Lasati un comentariu