Rezultate bune pentru elevii careieni la olimpiadele şcolare

• publicat la: 10 martie 2011
Rezultate bune pentru elevii careieni la olimpiadele şcolare

Olimpiada şcolară este cea mai reprezentativă activitate a sistemului de învăţământ preuniversitar. Ea este un moment de confruntare atât pentru elevi cât şi pentru profesorii care i-au pregătit. Deşi numărul elevilor participanţi  nu mai este la fel de ridicat ca în anii precedenţi, rezultatele obţinute nu sunt de neglijat.

Până in prezent s-au desfăşurat fazele judeţene ale Olimpiadei de limbă, comunicare şi literatură română George Călinescu” , concursul de ortografie Simonyi Zsigmond la limba maghiară pentru clasele de gimnaziu şi Olimpiada de matematică, faza locală. De asemenea a avut loc şi etapa a doua a Concursului  de limba şi literatura română Evaluare în educaţieConstantin Năstăsescu”.

Faza judeţeană a Olimpiadei  de limbă, comunicare şi literatură română “George Călinescu” s-a desfăşurat la Liceul Teoretic German din Satu Mare având 511 elevi participanţi din clasele V-XII de la toate şcolile din judeţ.Comisia judeţeană a fost formată din dr. Natalia Boloş – preşedinte, Andreea Sas Marinescu – vicepreşedinte, Angela Negrean – secretar şi Rodica Pop – membru.

La această etapă a Olimpiadei  de limbă română – gimnaziu, elevii careieni au obţinut rezultate frumoase: Ciută Aurora a obţinut locul III cu 113 puncte, iar Moldovan Alexandra, menţiune cu 98 de puncte. Ambele sunt eleve la Şcoala Generală nr. 1, clasa a VII-a A şi au fost îndrumate de prof. Claudia Guler. Tot  rezultate frumoase au obţinut şi Racolţa Teodora, clasa a VII-a A, Şcoala “Vasile Lucaciu”(105,5 pucte); Oprea Iasmina, clasa a V-a A, Şcoala Generală nr.3 (94,5 pucte); Mateş Claudia, clasa a VI-a A, Şcoala Generală nr. 1 (91 de puncte); Zaharie Iulia, clasa a VIII-a, Şcoala “Vasile Lucaciu” (88,5 puncte); Spanci Andrada, clasa a VII-a B, Şcoala Generală nr. 3 (87,5 puncte), Nagy Evelin şi Şmolnar Karina, clasa a VII-a, Şcoala “Vasile Lucaciu” (86,5 puncte, respectiv 85 de puncte); Rusu Claudia, clasa a VIII-a B, Şcoala Generală nr. 3 (83 de puncte); Blăjan Bianca, clasa a VIII-a, Şcoala “Vasile Lucaciu” (81, 5 puncte).

La Olimpiada de limba maghiară, faza judeţeană – gimnaziu, Miko Anna, elevă în clasa a VII-a B la Şcoala Generală nr.1, a obţinut 96,5 puncte(Premiul II), calificându-se la faza naţională. Premiul III a fost luat de Sarkadi Rebeka Anna (95p) din clasa a VI-a C de la Şcoala Generală nr. 3. Kocsmáros Boglárka(91.5), clasa a VIII-a D şi Barthy Boglárka(90.5), clasa a VII-a C de la Şcoala Generală nr. 3 au primit menţiuni.

La faza judeţeană a Concursului de ortografie la limba maghiară “Simonyi Zsigmond” din 19.02.2011, Muszka Zsuzsa(89 de puncte-locul III), elevă în clasa a V-a B la Şcoala Generală nr. 1 şi Kovács Péter(94 de puncte-locul I), elev în clasa a VI-a,  s-au calificat pentru faza naţională.

Participanţii la Olimpiada locală de matematică s-au bucurat de asemenea de rezultate bune: Ilieş Elisei(locul I), elev în clasa a VII-a A  la Şcoala Generală nr. 1 şi Mateş Claudia(locul III), clasa a VI-a A de la Şcoala Generală nr. 1, s-au calificat pentru faza judeţeană ce va avea loc în 13 martie. Elevii Galiger Gergő şi Dodea Deniel din clasa a V-a E de la Şcoala Generală nr. 1 au obţinut menţiuni în cadrul acestui concurs.

În cadrul celei de-a II-a etape a Concursului de matematică “Constantin Năstăsescu”, Ilieş Elisei, clasa a VII-a A, Şcoala Generală nr. 1  s-a clasat pe locul II (66 de puncte). Elevii demni de remarcat ai clasei a IV-a C (Şcoala Generală nr.1), participanţi la acelaşi concurs sunt Costaşi Rareş (84 de puncte), Egli Cristian (82 de puncte), Hendea Matei (77 de puncte) şi Paşsca Alexandru (73 de puncte). Elevii din aceeaşi clasă care au participat (şi) la Concursul de limba română “Constantin Năstăsescu” , etapa a II-a, sunt: Costaşi Rareş (95 de puncte-locul V pe judeţ), Gheata Alexandru (91 de puncte-locul IX pe judeţ), Ionaş Laurenţiu (87 de puncte) şi Paşca Alexandru (86 de puncte).

redacţia

comentarii

de cata la 26 aprilie 2011 - 17:26

este urta
aaaa

de Necunoscutta la 25 ianuarie 2012 - 17:00

Uau deniii si tu estyy???
Interesantt

Lasati un comentariu