Şamponul nepotrivit iţi poate distruge părul

• publicat la: 13 martie 2011
Şamponul nepotrivit iţi poate distruge părul

Din arsenalul de produse de ingrijire a părului se credea că cel mai inofensiv şi mai uşor de ales este şamponul. Marian Uritu, hair stylist la “Sei Bella” in Iaşi şi trainer in echipa Londa Professional, iti explică ce produse să alegi pentru părul tău.”Foarte multe persoane işi dau singure diagnosticul de mătreaţă doar pentru că dau cu mâna prin păr şi văd că li se scutură pe umeri ceva alb”, spune Marian. „Nu e mătreaţă, ci piele descuamată din cauza deshidratării scalpului. Mătreaţa propriu-zisă este o ciupercă şi nu ai cum să o confunzi, fiindca miroase neplăcut. Deci cel mai adesea ceea ce găsim pe haină este doar piele uscată. Samponul antimătreaţă curaţă şi degresează puternic scalpul, de aceea vei constata că, deşi te tratezi cu ingrediente specifice impotriva mătreţii, parcă problema ta se amplifică.”

Soluţia? Cumpără produse antimătreaţă doar după ce medicul te-a informat că ai această afecţiune. Dacă nu e cazul, ai nevoie de un şampon blând, hidratant, pe care să-l foloseşti la două-trei zile.

Mici secrete care fac minuni

Te deranjează excesul de sebum de la rădăcină? Foloseşte un şampon pentru volum sau unul purifiant, zilnic, timp de două-trei săptămâni. Apoi părul să rămână puţin gras şi treci la un alt şampon, care este recomandat pentru spălarea la două zile. In prima zi coafează părul cum doreşti, iar in a doua zi prinde-l in coadă, pentru reglarea glandelor sebacee.

Părul ondulat sau coafat ondulat prin permanenţă este unul uscat prin excelenţă, de aceea are nevoie de şampoane blânde. Părul trebuie spălat la câteva zile, pentru a nu distruge echilibrul scalpului. Combină şamponul hidratant cu un balsam pentru păr ondulat (sau invers) şi vei avea rezultate excelente.

Masca de păr se aplică DOAR pe lungimi şi vârfuri, pentru 10-20 de minute, atât pe păr umed, cât şi pe păr uscat (tratament-şoc) cel mult o dată pe săptămână. Balsamul se aplică doar pe vârfuri, după fiecare spălat, iar dacă foloseşti balsam de tip „leave in”, fără clătire, nu-ti va ingrăşa părul deloc.

sursa  antena 1

Lasati un comentariu