Tsunami Wikileaks peste România?

• publicat la: 25 martie 2011
Tsunami Wikileaks peste România?

Bună ziua şi bună să vă fie inima! A inceput să dea coltul ierbii iar la piaţă au apărut trufandalele, ceapa şi usturoiul verde, ridichile, urzicile,stevia şi chiar şi loboda, asta şi spre stiinţa doamnei Elena Udrea care se intreba acum câteva zile, pe Twitter dacă o fi ieşit loboda.

Apropo de minstrul Udrea dar şi de alti multi polticieni, ziarişti foarte cunoscuti, oameni de afaceri şi diverse alte personalităţi. Revista KAMIKAZE anunţă că, de săptămâna viitoare, va publica documente inedite WikiLeaks, obținute de către organizația WikiLeaks din interiorul diplomației americane.

Este vorba de aproximativ 1.200 de telegrame diplomatice trimise la Washington. Cele mai multe dintre aceste telegrame au fost trimise de Ambasada SUA de la București, dar există documente expediate și de alte entități diplomatice. În proporție covîrșitoare, telegramele deținute de WikiLeaks acoperă perioada 2000-2010.
Câte ceva din continutul acestora aflăm deja din ZIUA DE CLUJ, cu sursa Kamikaze, care dă de inteles că, din telegrame, reise ca suspendarea lui Băsescu ar fi fost opera Grupului de la Cluj dar si că un extrem de cunoscut jurnalist român făcea vizite dese și neoficiale la Ambasada SUA din Bucureşti, unde producea adevărate analize politice.
Una suna astfel: suspendarea lui Traian Băsescu de către Parlament nu ar fi fost opera lui Ion Iliescu și a lui Viorel Hrebenciuc, ci a „grupului de la Cluj”, condus de Vasile Dîncu.

Jurnalistul le-ar mai fi spus diplomaților americani că problema lui Băsescu cu alcoolul s-ar fi înrăutățit. Telegramele cu vorbele sale a ajuns în posesia WikiLeaks.

Si AGENTIA DE INVESTIGATII MEDIA vorbeşte despre documenetele incenidare ce urmează să apară in Kamikaze care va face publice telegramele de la Ambasada SUA, in care se vorbeste şi despre Nicolae Popa, Dinu Patriciu, Victor Ponta si Elena Udrea.
Sursa citată dezvăluie deja, tot via Kamikaze, ca , din telegrame, reiese că americanii au fost foarte interesați și de Dinu Patriciu. Într-un comentariu inserat într-una din telegrame, funcționarii americani de la București menționează, de exemplu, că „surse guvernamentale au confirmat pentru Ambasadă, confidențial, că o legătură infracțională între Hayssam și Patriciu a existat.”

Nici Elena Udrea nu a scăpat de descrierile diplomaților americani. Într-una din telegrame, actualul ministru al Dezvoltării este numită „un personaj «saucy» (sugestiv din punct de vedere sexual – n.r.), care a dus la dese speculații referitoare la natura relației ei cu Băsescu“.

Cît despre alegerea lui Ponta ca șef al PSD, nici o speranță de la americani, care notau: „Datoriile pe care Ponta le are față de vechea gardă, tinerețea lui, relația cu Năstase și provocarea că va trebui să facă față de unul singur multitudinii de grupuri de interese din PSD înseamnă șanse foarte subțiri pentru reforma din PSD“.

O altă chestiune vizează episodul răpirii jurnalistilor români din Irak, in care Realitatea TV urma să difuzeze inregistrarea unei convorbiri telefonice intre asociati ai lui Omar Hayssam, conform carora s-ar fi demonstrat ca Băsescu a ordonat plata unei răscumpărări pentru eliberarea ziariştilor ostatici.

O primă reactie a Elenei Udrea este consemntă de ROMANIA LIBERA . Menţionată în stenogramele Wikileaks, în care este descrisă ca o femeie atractivă, Elena Udrea scrie pe Facebook că aceste referiri demonstrează aplecarea românilor „spre bârfe şi plăcerea de a-şi denigra ţara” iar rferitor la diplomaţii acreditaţi la Bucureşti, Udrea considera ca acestia ar trebui sa se ocupe cu lucruri serioase, nu de colecţionarea şi transmiterea de bârfe la nivel de colţ de cartier, de la diverse personaje pline de penibil”.

Presedintele Băsescu, mai consemeneză sursa, a fost întrebat dacă dezvăluirile Wikileaks despre România vor fi un pericol pentru siguranţa naţională. Iata ce a raspuns: „Nu cred. Ce cred că vom afla din aceste telegrame, dincolo de lucruri serioase – probabil vor fi poziţii ale mele, discuţii ale mele cu ambasadorii, spre exemplu procesul de consultare curent şi de transfer de informaţii între Washington şi Bucureşti se făcea de multe ori prin legătura directă cu ambasadorul SUA. Probabil că transmiteau mesajele de la preşedinte, de la ministrul de Externe, de la premier, la Washington, deci tipul acesta de mesaje vor fi transmise la fel cum eu primesc mesaje de la şefi de stat, de Guvern prin ambasadori.
Dar, cred că vom mai avea ocazia să vedem ceva: cei care nu au relaţii oficiale, dar au plăcerea să toarne la ambasade. Au rămas cu reflexele de dinainte şi acest spectacol îl vom avea. ”

Fără nicio legătură cu Wikileaks, ci doar cu o luare de mită babană, de 40.000 de euro. cu flagrant, başca o vilă scumpă, de 200 de mii de euro, la Predeal, liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu a fost reţinut ieri şi apoi audiat de DNA scrie MEDIAFAX .

Petcu, consemnează JURNALUL NATIONAL , a fost reţinut 24 de ore pentru luare de mită si încarcerat în arestul Direcţiei de Cercetări Penale. Astazi Petcu va fi prezentat instanţei azi, cu propunerea de arestare preventivă.

Severin nu este reţinut incă deşi este luată la puricat şi averea sa. Cotinuă să se ţină agăţat de scaun cu mare disperare. Penibilul situaţiei in care se complace este cu atât mai de neinteles cu cât iată, noi si noi probe despre corupţia la care s-a dedat ies la iveală. ADEVARUL , de pildă, publică factura trimisă de Adrian Severin pentru servicii de consultanţă în valoare de 12.000 de euro.

Documentul a fost trimis de jurnaliştii de la cotidianul britanic The Sunday Times au care au transimis , de altfel, si conţinutul corespondenţei purtate cu Adrian Severin pe perioada investigaţiei şi care a declanşat scandalul “Euro-Şpaga” în Parlamentul European.

Eurodeputatul Adrian Severin a căzut în plasa lobbiştilor fantomă cu care a purtat o corespondenţă intensă şi cărora le dădea indicaţii precise cu privire la conturile din străinăitate în care să-i trimită banii pentru “consultanţa de specialitate”.

Imaginea României este tot mai afectata de Severin. EVENIMENTUL ZILEI spune ca biroul acestuia de la Parlamentul European a fost sigilat în cadrul anchetei masura fiind fara precedent in istoria inaltei institutii.
Austriacul Ernst Strasser şi slovenul Zoran Thale și-au anunțat între timp demisia din PE, în urma scandalului declanșat. Singurul care a refuzat să demisioneze este Adrian Severin, a cărui excludere a fost confirmată ieri din grupul socialist din europarlament.

Si acum, la final, va poftesc daca puteti si aveti timp sa dati o fuga la Blaj unde e mare sarbatoare: sarbatoarea mierii. Peste 150 de apicultori mai expun si astazi aici, la targul Mierii, sute de sortimente de miere aflam de la ANTENA 1.
Producatorii sunt din România, Danemarca, Finlanda, Polonia şi Ungaria Vizitatorii vor putea avea acces la ample expoziţii cu vânzare direct de la producători atestaţi. Pe lângă produsele apicole şi apiterapeutice aici exista şi standuri cu lactate, mezeluri, dar şi cosmetice şi suplimente nutritive, toate ecologice.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu