Un soi de vin alb românesc, ales cel mai bun din lume

• publicat la: 10 martie 2011
Un soi de vin alb românesc, ales cel mai bun din lume

Verdictul a fost dat la „Vinalies Internationales”, cel mai prestigios concurs din Franţa şi unul dintre cele mai importante din domeniu. În total, trei soiuri româneşti au obţinut medalii de aur şi argint.

Cel mai bun este totuşi cel alb şi nu o spun nişte profani, ci 100 de degustatori internaţionali.

Marii somelieri ai lumii au votat extrem de extaziaţi vinul românesc din podgoria Recaş drept cel mai bun din cele 3.300 de licori prezente în concurs.

După ce a gustat din licoarea minune, ministrul Agriculturii a dat frâu liber imaginaţiei.

„Este precum o doamnă, un model, un fotomodel, care este îmbrăcată în catifeaua chinezească roşie care uneori îi alunecă de pe picior”, spune Valeriu Tabara, ministrul Agriculturii.

Specialiştii au acordat cea mai înaltă distincţie primită vreodată de România unui cupaj de 5 soiuri de viţă de vie, obţinute în Banat.Medalie de aur a luat şi podgoria Murfatlar, iar Feteasca Neagră de Segarcea a obţinut argintul.

Vinul vedetă de la Recaş este obţinut din via întinsă pe două dealuri. Practic, strugurii sunt răsfăţaţi toată ziua de razele soarelui. Clima este similară cu cea din zona Bordeaux, iar solul este pietros, bogat în fier. În România doar 206.000 de hectare din totalul de 9 milioane sunt cultivate cu viţă de vie.

sursa Cotidianul

Lasati un comentariu