Volksbank dă in judecată Guvernul şi ANPC şi cere despăgubiri de un milion de euro

• publicat la: 31 martie 2011
Volksbank dă in judecată Guvernul şi ANPC şi cere despăgubiri de un milion de euro

Volksbank România a solicitat in instanţă despăgubiri de la Guvern si de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) pentru daunele provocate de OUG 50/2010 privind creditele populaţiei. Suma pe care o cere banca drept despăgubire este de un milion de euro.

„In cadrul procesului in care a solicitat anularea Ordonantei 50/2010, Volksbank a solicitat despagubiri Guvernului pentru pagubele inregistrate ca urmare a promovării si aprobării actului normativ.

Executivul a primit foarte rău această cerere, mai ales că ordonanta a fost modificată in Parlament in sensul cerut de băncile comerciale, iar legea a fost promulgată de presedintele Băsescu”, au declarat declarat, pentru Mediafax, surse guvernamentale.

Sursele judiciare chestionate de Mediafax, susţin că suma inscrisă in cererea de chemare in judecată nu reprezintă valoarea finală a pretentiilor băncii, ci doar pagubele determinabile la momentul respectiv, valoarea finală putând fi mult mai mare.

sursa  ziare.com

comentarii

de Paul la 7 aprilie 2011 - 05:30

Volksbank trebuie sa piarda procesul! Bancile trebuie sa respecte legile unei tari si sa nu uitam ca aceasta ordonanta proteja consumatorii!

Lasati un comentariu