A ars fabrica de mobilă din Tăşnad

• publicat la: 28 aprilie 2011
A ars fabrica de mobilă din Tăşnad

UPDATE

In data de 28.04.2011, la ora 15.52, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,SOMEŞ” al judeţului Satu Mare, a fost anunţat, despre izbucnirea unui incendiu la  fabrica de mobilă S.C Victoria Mob S.A. Tăşnad , în Oraşul Tăşnad, str. Înfrăţirii, nr. 101.

La faţa locului s-a deplasat Garda de Intervenţie Nr.II Tăşnad, cu două autospeciale, sub comanda Plt. Ardelean Sorin. Ajunşi la faţa locului la ora 15.55, au constatat că incendiul se manifesta cu violenţă datorită vântului puternic la întreaga fabrică de mobilă (hală producţie, clădiri administrative şi depozite), cu posibilităţi de propagare la vecinătăţi, situate pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha.

Avănd în vederea amploarea incendiului, Domnul Inspector Şef Col. Burz Iulian a trimis în sprijin 3 autospeciale de stingere şi 1 autoscară mecanică de la Secţia de Pompieri Carei, 2 autospeciale de la Detaşamentul de Pompieri Satu Mare şi grupa operativă a inspectoratului, condusă de prim adjunct al Inspectorului Şef Col. Dan Gheorghe. Tot în sprijin s-a deplasat o autospecială de la Serviciul Voluntar  al comunei Supur.

La fata locului s-a deplasat Inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Someş” al judetului Satu Mare, Col. Burz Iulian care a preluat comanda interventiei, împreună cu Prim adjunctul Inspectorului şef Col. Dan Gheorghe, adjunctul Inspectorului şef Col Hauşi Nelu, şi grupa operativă a inspectoratului.

Pentru buna desfăşurare a intervenţiei la faţa locului s-au deplasat echipaje de la Jandarmi din Tăşnad, echipaje de la Poliţie din Tăşnad şi 2 Ambulanţe.

Incendiul a fost localizat la ora 16.35 şi lichidat la ora 03.10.

Au ars:fabrica de mobila pe o suprafata de circa 3 ha.

S-au degradat: elementele de constructie si de rezistenta, geamurile si usile , partial acoperisurile cladirilor.

Azi, din ordinul Inspectorului Şef, Colonel Burz Iulian, o comisie de cercetare a cauzei probabile de incendiu, formată din adjunctul Inspectorului şef Col. Hauşi Nelu, Mr. Ganea Constantin – ofiţer I din cadrul Centrului Operaţional, Mr. Mateş Dumitru – împuternicit la comanda Secţiei de Pompieri Carei şi Plt.maj. Chivulescu Cătălin – subofiţer tehnic din cadrul Inspecţiei de Prevenire, s-au deplasat la faţa locului pentru a stabili cauza probabilă a incendiului .

Cauza probabilă a incendiului, valoarea pagubelor materiale precum si valoarea bunurilor evacuate si salvate, sunt in curs de stabilire.

comunicat ISU SATU MARE

Joi,in jurul orei 15,oo un puternic incendiu a izbucnit  la Fabrica de mobilă din Tăşnad ,chiar inainte de  terminarea programului de lucru.

Incendiul s-a declanşat in urma unor explozii care au avut loc in incinta intreprinderii şi a cuprins rapid toată unitatea extinzându-se şi la o gospodărie invecinată .Cei prezenţi au declarat ca flăcările  s-au ridicat la peste 50 de metri înălţime  .

Potrivit declaraţiilor  celor prezenţi, nu au existat victime,evacuarea angajatilor făcându-se in ritm alert.Intervenţia promptă a pompierilor a evitat producerea unei tragedii,ştiut fiind că în imediata apropiere se află o staţie Petrom.

La ora la care consemnam,incendiul este sub  control,la acţiune participând unităţi de pompieri din Carei şi Satu Mare alături de secţia din Tăşnad.

Fabrica de mobilă  Tăşnad are in jur de 100 de angajaţi şi era dotată cu utilaje performante.

Daniela Ciută

comentarii

de nickname la 29 aprilie 2011 - 05:53

D-le AS ghencs, se cuvine sa folosesti un limbaj mai civilizat. Este un ziar electronic pe care il pot accesa si copiii si nu vrem sa le dam un exemplu prost.Sau nu?

de Careian la 29 aprilie 2011 - 22:15

E trist .Problema locuitorilor din Tasnad este lipsa locurilor de munca .Se va ajunge pana la urma ca bugetarii sa fie majoritari din multimea celor cu loc de munca .Din acest caz de incendiu ,se poate deduce ca instructajul PSI si protectia muncii sunt facute formal ,exact ca si protectia mediului din tara noastra.

de Raul Băbţan la 30 aprilie 2011 - 08:08

Da ce scumpă e la voi combustibilul 🙂 La noi benzina fara plumb de 95 .. ii 5, 23 RON…

de oliko la 30 aprilie 2011 - 09:57

?????

de Gabi D la 30 aprilie 2011 - 19:00

Au mai ramas inca o suta de oameni fara serviciu!Ce trist!N-o sa mai fim o tara de,, mamicute si bebelusi” cum ne-a prezis stimabilul nostru presedinte ,ci o tara de SOMERI!Cu asta,vad ca nu se lauda!Imi pare sincer rau!

Lasati un comentariu