Caravană mobilă pentru sterilizarea câinilor

• publicat la: 17 aprilie 2011
Caravană mobilă pentru sterilizarea câinilor

Într-un interviu acordat Buletinului de Carei, Ovidiu Dumitru, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia animalelor  „Puffy” , a povestit despre activităţile în care s-a angajat recent aceasta:

În ultima perioadă am adunat semnături pentru un proiect de lege in favoarea sterilizării şi nu a eutanasieri câinilor străzii. Am trimis proiectul la Bucureşti la  Camera Deputaţilor”.

Potrivit celor declarate de interlocutorul nostru,Primăria nu a acordat încă nici un sprijin asociaţiei deoarece nu au furnizat incă niciun un plan, plan ce nu se poate intocmi până nu se găseste o locaţie pentru desfăşurarea adecvată a activităţilor legate de câinii comunitari. S-au propus câteva locaţii, dar toate au fost respinse deoarece acestea sunt deja cuprinse în alte proiecte.

Löchli Dorica,una din membrele asociaţiei, a reuşit să identifice şi să ofere un spaţiu provizoriu ce este în cadrul Facultăţii de Agronomie. In acest fel se va facilita identificarea, colectarea, sterilizarea, vaccinarea şi deparazitarea animalelor. În această săptămână se vor efectua măsurătorile necesare pentru demararea lucrărilor de amenajare. Asociaţia va continua demersurile pentru a obţine un spatiu permanent de la Primărie.

Conform declaratiilor lui Ovidiu Dumitru,sterilizarea unui câine costă 30 lei pentru un mascul şi 60 ron pentru o femelă, în timp ce eutanasierea costă 180 lei. Astfel este mai rentabilă sterilizarea, iar câinii supuşi acesei intervenţii vor intra într-un program de adopţii. Asociaţia isi propune să organizeze târguri de adopţii pentru a găsi stăpâni pentru aceşti câini părăsiţi.

Preşedintelui Asociaţiei “Puffy”, afirmă că prin sterilizare, în 5-10 ani câinii de pe stradă vor dispărea, deoarece aceştia nu se vor mai aduna în haite şi nu se vor mai înmulţi. Dar prin eutanasiere, cei care rămân se vor înmulţi în continuare, iar numărul lor va creşte împreună cu costurile.

Cheltuielile de colectare, deparazitare şi întreţinere a acestor câini vor fi suportate de către Asociaţie. Momentan avem în cont 6000 lei şi sper că se vor strânge bani de la sponsori şi populaţie în continuare” (puteţi face donaţii in Cont nr. RO45BTRL 03101205T00380XX,deschis la Banca  TRANSILVANIA Carei)

“Puffy” are un contract de colaborare cu Asociaţia de Protecţia Animalelor Oradea. Aceasta va pune la dispoziţia Asociaţiei careiene o caravană mobilă pentru sterilizarea gratuită în momentul în care vor fi adunaţi 15-20 de câini.

Câinii sterilizaţi vor fi ţinuţi 2-3 săptămâni, timp în care li se vor căuta stăpâni prin târgurile de adopţii. Cei neadoptaţi vor fi duşi înapoi de unde au fost ridicaţi. Animalele agresive, bătrâne sau care nu pot fi tratate vor fi  eutanasiate.

Asociaţia “Puffy”  mai are şi alte  proiecte de viitor, printre acestea numărându-se sprijinirea  bătrânilor, prin intermediul unor programe în care să fie incluse  şi patrupedele, sau o colaborare cu casele de copii. Acest lucru va fi posibil după selectarea câinilor care să corespundă nevoilor acestor persoane” ,menţionează în încheiere Ovidiu Dumitru.

redactia

comentarii

de Mona la 18 aprilie 2011 - 03:17

Uite ca se poate!Felicitari celor de la Asociatia Puffi! dupa multe incercari, in care s-au lovit de ziduri, ei tot nu se lasa!Haideti oameni buni sa-i sprijinim! De ce sa lasam sa eutanasieze aceste animale,(cand zic ëutanasiere, nu vorbesc de o injectie, ci de OMOR BRUTAL!!) daca exista alte solutii. Cu putin efort din parte noastra, se poate!!
„CAINELE E CEL MAI BUN PRIETEN AL OMULUI!”….SA NU NE OMORAM PRIETENII!!!!!

de student la 18 aprilie 2011 - 04:35

Pe cand vom vedea si vom simti un ajutor si din partea Consiliului local, a primarului pentru Asociatia Puffy? in campania electorala promit sarea si marea, iar cand se vad votati uita de toate promisiunile.Nu uitati ca si cetatenii orasului de buna credinta, copii, tineri si oameni mai in varsta iubesc animalele si vrem sa facem ceva pentru acestea.Hai oameni buni sa ajutam aceste necuvantatoare. De ce Judetul Bihor care sunt vecinii nostri au reusit impreuna sa faca lucruri minunate atat pentru animalele maidaneze cat inplicit si pentru oameni? Multe reusite draga Asotiatie Puffy!

de Gabi D la 19 aprilie 2011 - 06:34

Felicitari Asociatiei Puffy!O sa va sprijinim si noi,oamenii simpli care iubim animalele!Din putinul nostru,vom oferi atat cat sa nu mai vedem caini sau alte animale omorate!Iar treaba cu sterilizarea e perfecta!Din eutanasierea acestor animale s-ar fi imbogatit multi domni!

de mariana la 8 august 2011 - 21:23

ma bucur ft bine faceti daca chiar o sa faceti si sa va ajute bunul dumnezeu sa reusiti o sa va sprijinim cat o sa putem felicitari si nu va lasati

Lasati un comentariu