Cura cu ridichi-pentru aparatul reno-urinar

• publicat la: 8 aprilie 2011
Cura cu ridichi-pentru aparatul reno-urinar

Desfăşurarea curei

Dimineaţa şi seara vom mânca, pe stomacul gol, câte o salată obţinută din cinci ridichi de mărime medie, tăiate marunt şi amestecate cu puţin ulei de măsline, oţet de mere şi sare de bucătărie. Pentru un gust mai bun, putem adăuga în salată şi câteva fire de pătrunjel. Tratamentul se face minimum 12 zile la rând, pentru ca efectele sale să fie resimţite în profunzime. Pentru persoanele cu probleme renale cronice sau foarte grave, se recomandă administrarea zilnică a 100 ml (jumătate de pahar) de suc de ridichi proaspăt, obţinut cu storcătorul electric centrifugal.

Efectele dietei cu ridichi

Ridichile de lună conţin substanţe cu un puternic efect antibiotic, care ajută la vindecarea rapidă a feluritelor infecţii care afectează rinichii, vezica şi căile urinare. Apoi, aceste rădăcini au un efect diuretic intens, favorizand eliminarea apei din corp prin urinare, au o acţiune antiinflamatoare asupra rinichilor şi asupra prostatei.

Câteva recomandări terapeutice

Cura cu ridichi este în mod special indicată persoanelor care reţin apa în organism, care suferă de nefrită, pielo-nefrită ori cistită cronică. De asemenea, este un real ajutor celor care au pietre sau nisip la rinichi, întrucât anumite principii active conţinute de ridichi favorizează mărunţirea calculilor urinari şi eliminarea lor. De asemenea, curele de ridichi previn formarea unor noi calculi în cazul persoanelor care au recurs la operaţie sau la alte forme de tratament pentru eliminarea lor. O altă recomandare a acestui tratament este pentru bolnavii cronici de prostată, întrucât are efecte antiinflamatoare şi ajută la controlul sfincterelor urinare.

Lasati un comentariu