Fără punct de tăiere a mieilor de Paşti la Carei

• publicat la: 13 aprilie 2011
Fără  punct de tăiere a mieilor de Paşti la Carei

Sărbătorile Pascale se apropie cu paşi repezi iar careienii se pregătesc de sacrificarea mieilor, aşa cum o fac în fiecare an. În acest an  nu va exista un  punct de sacrificare a lor în municipiu.Cei care vor dori să cumpere carne de miel, o vor găsi cu greu la preţ de producător, in mod oficial.

Acest lucru se datorează faptului că deşi Direcţia Sanitar-Veterinară Satu Mare a trimis adrese către toate primăriile din judeţ, pentru Carei nu au fost solicitări in acest sens. Astfel, nu s-a creat un spaţiu care să ofere condiţii fermierilor deţinători de miei pentru sacrificarea acestora. Conform declaraţiei dr. Mărieş de la DSVPA Satu Mare, singurul punct autorizat de tăiere a mieilor din judeţul nostru se află la Satu Mare.

În asemenea condiţii, producătorii nu se vor inghesui in piaţa din Carei sau vor opta pentru sacrificarea mieilor in alte locuri şi  nu vor putea vinde legal carnea obţinută.Nu toţi careienii vor opta însă pentru carne de miel,unii căutâd variante mai puţin costisitoare.

În piaţa agroalimentară din oraş este de asemenea interzisă comercializarea de  şuncă afumată de casă, slănină sau cârnaţi afumaţi de casă, de fapt produse de origine animală.

redactia

comentarii

de ia la 15 aprilie 2011 - 17:11

la carei nu a fost nici o data organizat ceva ca lumea asta e conducerea orasului de tot C…A..CA…T…U

de careian la 16 aprilie 2011 - 07:27

iaca,ai ajuns sa citesti printre randuri.nu s-a solicitat deschiderea unui astfel de amplasament de catre nici un fermier.esti cam greu de cap.

Lasati un comentariu