Invitaţie la “Peretele dorințelor” de la Teatrul de Curte și Cameră “Macondo” din Carei

• publicat la: 9 April 2011
Invitaţie la “Peretele dorințelor” de la Teatrul de Curte și Cameră “Macondo” din Carei

Teatrul careian a dobândit noi dimensiuni prin înființarea Teatrului de Curte și Cameră “Macondo”. Inaugurat  la 5 aprilie 2011,  acest teatru privat are ca scop înlăturarea lipsei activității culturale locale, în ceea ce privește arta dramatică.

Zilnic între orele 17:00 și 19:00, careienii, și nu numai, sunt invitați pe strada Rakoczi Ferenc, nr. 9, pentru a participa la un joc al imaginației, în urma căruia să-și exprime dorințele, visele, regretele răspunzând la întrebarea: “Ce ai face dacă ziua de azi ar fi ultima din viaţa ta?” Acest lucru se poate face în scris, pe un panou special amenajat., denumit “Peretele dorințelor”.

Primele spectacole marca “Macondo” se vor juca în luna mai: două spectacole în limba română şi două în limba maghiară.

Pe mini – scena amenajată la  Teatrul Macondo vor urca atât trupe de actori profesionişti, cât şi de amatori, cu condiţia ca nivelul calitativ al spectacolelor să fie ridicat.

Teatrul va constitui, de asemenea, un loc prielnic pentru desfășurarea diferitelor evenimente culturale, în colaborare cu Centrul Cultural al Municipiului Carei, cu Muzeul Orăşenesc, şi cu alte instituţii din judeţul nostru.

Paul Sarvadi, fondatorul teatrului privat, a ales numele de “Macondo” , deoarece acest cuvânt, în operele lui García Márquez – unul dintre scenariștii preferați ai lui Paul -  făcea deseori trimitere la Aracataca, orăşel în care a copilărit  artistul columbian.

redactia

Lasati un comentariu