iPhone şi iPad înregistrează toate mişcările utilizatorilor fără ştirea lor

• publicat la: 21 aprilie 2011
iPhone şi iPad înregistrează toate mişcările utilizatorilor fără ştirea lor

Pete Warden şi Alasdair Allan, doi experţi în securitate, au anunţat recent o descoperire şocantă: terminalele iPhone şi tabletele de internet iPad (cu 3G), înregistrează, în secret, toate locurile în care a fost utilizatorul, începând cu luna iunie a anului trecut.

Cei doi cercetători au descoperit că terminalele Apple înregistrează toate locurile unde au fost şi salvează informaţiile într-un fişier secret care este apoi copiat pe calculatorul utilizatorului atunci când cele două aparate sunt sincronizate. Toate acestea fără ştirea utilizatorului.

Fişierul conţine informaţii legate de latitudine şi longitudine, ceea ce înseamnă că folosind un simplu program se pot afla toate locurile în care a fost posesorul aparatului.

Apple a introdus această funcţie în dispozitivele sale odată cu lansarea sistemului de operare iOS 4, în luna iunie a anului trecut.

Pete Warden, unul dintre cercetători care a lucrat cinci ani la Apple, a declarat că oricine, de la un soţ gelos şi până la un detectiv particular, pot afla pe unde ai umblat în ultimele luni.

sursa capital.ro

comentarii

de pe fata la 21 aprilie 2011 - 14:19

Eu am iPhone si nu la-si da pe nici un altul… Oare ce sa fac? Sa ma tem? Pot face ceva?

de aaa la 21 aprilie 2011 - 17:34

Corect! iPhone nu se compara cu nimic, simply the best!!!!

de Cristi la 22 aprilie 2011 - 08:06

http://www.idevice.ro/2011/04/22/apple-nu-culege-datele-privind-locatiile-utilizatorilor/ Cam tarziu a ajuns aceasta informatie.S-a clarificat de fapt ce este cu acel fisier .

Lasati un comentariu