Personalul Spitalului Carei – testat psihologic

• publicat la: 7 aprilie 2011
Personalul Spitalului Carei – testat psihologic

În cursul săptămânii trecute a avut loc testarea psihologică și clinică a tuturor angajaților de la spitalul careian. Testarea a fost făcută de o echipă formată din două asistente,un medic şi un psiholog de la firma doctorului Coica din Satu Mare.

Pentru a afla detalii despre testări precum și noutăți de la spitalul din Carei, am contactat directorul acestei instituţii,dr. Rat Elisabeta.

Potrivit declaratiilor acesteia,deocamdată nu există un contract semnat cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pentru perioada următoare, din două motive. Primul este închiderea numeroaselor spitale pe plan național, iar al doilea constă în faptul că nu s-au putut obține structurile: “Ministrul Cseke a afirmat că spitalele vor primi finanțare după nivelele de competență cărora trebuie să le corespundă o anume dotare, asigurarea liniilor de gardă, numărul de paturi, cabinete, etc. Noi ne situăm cam la nivelul patru. deoarece dispunem de cele patru secții obligatorii, cu toate cele necesare : chirurgie, obstretică – ginecologie – nou născuți, medicină internă și pediatrie. Toate acestea trebuie să aibă minim un bloc operator. Noi vom avea trei, cu cel de la ortopedie, Röntgen, imagistică cu ecografie, posibilități de analize de laborator. La toate aceste norme trebuie să cerem clasificația, după care trebuie să obținem acel document. Toate acestea vor dura aproximativ 30 de zile, după ce se vor comunica în Monitorul Oficial toate cerințele”, a declarat dr. Rat  Elisabeta.

În ceea ce privește secția de ortopedie, directorul spitalului  a declarat că s-au întocmit toate documentele și s-au făcut toate demersurile necesare pentru deschiderea acesteia. Deși încă nu s-au obținut fondurile necesare de la CNAS, spitalul a primit un acord de principiu, iar medicul ortoped (n.r.  – dr. Borz Tiberiu) a susținut săptămâna trecută un examen pentru obținerea unui permis de “exercitare Röntgen” pentru specialitatea RTT, pentru a putea efectua investigațiile necesare.

Recent,la spitalul din Carei a venit un oncolog in persoana dr. Aracs Loredana, care în perioada imediat următoare va face un program cu secția de oncologie Satu-Mare: “Să vedem  dacă bolnavii din zona noastră, care fac la Satu Mare perfuziile cu citostatice, vor putea să le facă de acum încolo la Carei” .

Întrebată despre rezervele de 1-2 paturi și despre taxele aplicabile, doamna director a declarat: “Spitalul dispune de rezerve de 1-2 paturi, dar având în vedere că încă suntem într-o perioadă de reorganizare a secțiilor, mai rămâne deocamdată de studiat partea economică. Nu se plătește internarea propriu-zisă, ci condițiile deosebite de care dispune pacientul în aceste rezerve. În acest moment funcționează una la secția interne. Taxa pentru aceasta este de 50 lei/zi, aceeași taxă care se percepe și la spitalul județean”.

În cursul săptămânii trecute,toți angajații spitalului din Carei au fost testați clinic și psihologic. “Starea de sănătate a angajaților trebuie evaluată, deoarece fiecare loc de muncă implică anumite riscuri. Conform legii, orice angajator are obligația de a efectua aceste examene periodic exact ca și în Învățământ. Noi trebuie să întocmim fișa de aptitudini, trebuie să efectuăm evaluarea riscurilor la locul de muncă. Acestea sunt absolut necesare pentru a putea beneficia de sporuri” a precizat interlocutoarea noastră.

Conform celor declarate de doamna dr. Rat, costurile examenelor clinice( măsurarea glicemiei,a tensiunii şi anamneza)şi testul psihologic au fost suportate de către Spital.

redactia

comentarii

de daciafan la 7 aprilie 2011 - 20:41

s-a facut controlul medical periodic (CMP) si analizele corespunzatoare riscurilor fiecarui post in parte
asta teoretic…
costurile aferente CMP-ului sunt suportate de catre angajator

de cititor la 8 aprilie 2011 - 05:08

si doamna a fost testata?da de ce nu scrieti de angajarile de personal din ultimul timp?

de daciafan la 8 aprilie 2011 - 08:18

angajarile de personal reprezinta un subiect tabu

de eu la 8 aprilie 2011 - 11:04

500 eura
pentru un post

de eu la 8 aprilie 2011 - 11:05

sau ???
poate nimic .daca ai stiut . si cum toata lumea a stiut ,,, s-a intrat fara pile si bani ..asa ca ????/

de anonim la 8 aprilie 2011 - 17:08

Testarile vor fi efectuate de firma Dr Coica, fostul director al DSP….Nu vi se pare nimic ciudat? oare cine iese in castig din toate chestia asta?

de cititor atent la 8 aprilie 2011 - 17:57

„În cursul săptămânii trecute a avut loc testarea psihologică și clinică a tuturor angajaților de la spitalul careian”,asa ca stai linistit ca deja s-a impartit castigul

de :)) la 8 aprilie 2011 - 18:29

..mai ce ciuda vi…….

de daciafan la 8 aprilie 2011 - 20:19

murim de ciuda:)

de marius la 9 aprilie 2011 - 21:59

pe doamna a testat o cineva?
chiar aveam mari emotii la concursul de director,cel mai bun a invins…….
poate mai scade din tariful care trebuie dat,spaga care trebuie data ca sa poti munci pe acolo

de Gabi D la 10 aprilie 2011 - 18:58

Ar trebui sa ne bucuram ca spitalul nostru a ramas,uitati-va ce drame se petrec in localitatile unde aceste spitale au fost desfiintate!Chiar nu va impresioneaza nimic?Noi traim o tragedie in aceasta tara,iar medicii care nu au fost nevoiti sa-si abandoneze posturile au ramas indiferenti fata de colegii lor,mi se par insensibili.Sau mi se pare mie?Sau poate toti am devenit asa indiferenti incat am ajuns sa credem ca,,noua nu ni se poate intampla asa ceva”?

de gabi la 10 aprilie 2011 - 19:01

Gabi D, nu stii ce a facut victoria azi?

de Gabi D la 10 aprilie 2011 - 19:19

Esti un exemplu perfect al insensibilitatii stimabile Gabi!
In bataie de joc ,pot sa-ti spun ca nu stiu ce a facut Victoria(ca nu fac prea multe)dar pot sa-ti spun ca la gimnastica,la Europene,azi am luat aur si argint la sol (fete),ieri am luat 2 medalii de aur la sarituri(fete) si sol(baieti),nu-ti dau numele acestor sportivi, ca sigur nu te intereseaza!Asta-i profilul tau!

de gabi la 10 aprilie 2011 - 19:49

deci nu stii…no lasa, poate baga astia articol sau scrie careva la comentarii. hai pa!

de daciafan la 11 aprilie 2011 - 13:54

draga Gabi D, ce zici, gabi merita sa aiba spital in localitate?

de careian la 12 aprilie 2011 - 03:58

daciafane,poate pentru tine nu meritam un spital.poate tu faci parte din categoria celor care-si permit sa mearga in strainatate sa se trateze,dar nu toti sunt la fel ca tine,asa ca eu si multi altii avem nevoie de spital.

de cititor la 12 aprilie 2011 - 05:32

Ma careiene,stai bland si mai citeste si altceva ca mai ai pana sa intelegi ce scriu unii peaici.daciafan stie sa puna mereu punctul pe i pacat ca nu toti pricep.Finalul insa e asa cum spui tu „ca eu si multi altii avem nevoie de spital”.E bine ca recunosti totusi ca…. ai nevoie.

de careian la 12 aprilie 2011 - 09:27

bine ca tu esti destept si intelegi ce sugeraza unii,vorba vine,fiecare porneste de la propria persoana.spitalul e pentru noi,careieni.repet,nu toti ne permitem sa mergem la satu mare oradea daca ne rupem un picior.sper ca am fost destul de explicit si pentru cei care nu vor sa inteleaga.

de gabi la 12 aprilie 2011 - 09:54

Gabi D=gabi=cititor

de alt cititor la 12 aprilie 2011 - 11:21

deci nu stii cine posteaza…what a big surprise.pentru capacitatile tale ne asteptam la altceva…

de gabi la 12 aprilie 2011 - 12:54

Gabi D=gabi=cititor=…Elis Bakaj!

de un careian la 12 aprilie 2011 - 16:31

sati fie rusine doamna directoare de concursurile pe care le organizezi la nivel de spital, ai sarcina de partid sa colectezi bani? sau o faci din obisnuinta impreuna cu clica care te a adus in Carei

de dinamovitu la 12 aprilie 2011 - 19:10

pt gabi.eu cred ca tu te consider cel mai destept baiat din carei dar uitate putin in jurul tau si vei observa ca NU e asa.

de ghita la 12 aprilie 2011 - 19:18

pe gabi l-a sarit randul la testare,a scapat direct la calculator

de gabi la 13 aprilie 2011 - 06:05

pai ma uit in jur. si va vad pe voi, normal ca ma consider cel mai destept. fii serios.

de SISU la 13 aprilie 2011 - 15:03

iara va ….. grija de Directoarea Spitalului ?puteti voi sta in cap si face tumbe cat vreti,apropo mai aveti drum lung de parcurs pana o sa-i ajungeti macar pe urme.

de iancu la 13 aprilie 2011 - 15:13

aferim sa ajungem asa ca aia.si hida si perversa!

de in numele prieteniei la 15 aprilie 2011 - 22:34

dupa spusele managerei Racz Elisabeta examenele periodice se fa pentru ca angajatii sa beneficieze de sporuri.Testul psihologic sa facut diferentiat in functie de locul de munca al angajatului.Oare prietena domniei sale cate teste au trebuit sa faca in functie de riscul fiecarui loc de munca pe care il are?
1-unul este la bucatarie -asistenta dieteticiana ,face meniurile cica
2-asistenta sefa pe spital
3-asistenta cu norma intreaga la sectia de psihiatrie unde primeste spor de 25% si nu este niciodata acolo dar domnul doctor semneaza pontajul ca i se impune acest lucru
deci cate examene psihologice trebuia sa dea doamna DELIU SI TOATE ASTEA IN CIRCA 7-8 ORE CAT BANTUIE PE SECTIILE SPITALULUI CICA IN CONTROL SI SA IEI 2 SALARII pe luna ESTE CEVA NU ORICINE POATE
ASTA DA PRIETENIE CU MANAGERA CARE SCOATE UNTUL DIN TOTI SI A VENIT SA FACA CURATENIE LA SPITAL

NIMENI NU SE INTREBA CE SE INTAMPLA INTRADEVAR LA SPITAL NUMAI SE IAU COMENTARIILE IN DERADERE
o sa vedem ce o sa spuna inspectia muncii daca se poate in 7 -8 ore sa iei 2 salarii

de pentru sisu la 15 aprilie 2011 - 22:43

PENTRU SISU -poate ca tie iti place directoarea spitalului ,urmele ei sunt tare intortochete nici vorba sa ne stresam sa facem tumbe sau sa stam in cap ca nu vrem sa ajungem pe urmele ei sau ca ea

Lasati un comentariu