Românii vor trebui să lase maşina la marginea oraşului şi să ia bicicleta

• publicat la: 13 aprilie 2011
Românii vor trebui să lase maşina la marginea oraşului şi să ia bicicleta

„Vă rog, implicaţi-vă mai mult, faceţi comandamente verzi, sau cum le numiţi, nu mă interesează, dar luaţi măsuri pentru reducerea poluării”, a sunat avertismentul ministrului Mediului, Laszlo Borbely, către 20 de prefecţi, în cadrul unei videoconferinţe convocate de ministrul Administraţiei şi Internelor Traian Igaş.
Deşi au fost invitaţi, niciunul dintre prefecţi nu a dorit să intervină pe parcursul celor circa 30 de minute în care ministrul Borbely le-a mai atras atenţia acestora că vor trebui să raporteze, într-o săpămână, stadiul măsurilor luate pentru reducerea poluării.

În interval de una-trei luni, România va trebui să trimită la Comisia Europeană o situaţie privind măsurile pe care autorităţile intenţionează să le ia pentru reducerea poluării.

Borbely i-a anunţat pe prefecţi că din anul 2050 românii vor trebui să îşi lase maşinile alimentate cu combustibil la marginea oraşului şi vor trebui să ia bicicletele sau transportul în comun.

„Până în 2050 utilizarea acestor maşini (cu combustibil convenţional- n.red.) în oraşe va fi complet eliminată. Românii îşi vor lăsa maşinile la marginea oraşului şi vor lua bicicleta, transportul în comun sau vor merge cu maşina electrică. Sper să apucăm cu toţii”, a spus Borbely.

sursa gandul.ro

comentarii

de Cristian la 15 februarie 2012 - 06:33

Acest domn a mers prea departe, fiind un vizionar slab.Câţi ani sunt până în 2050? aproape 40 de ani.Să ne amintim ce s-a realizat în ultimii 40 de ani: de la transmisiile TV prin sateliţi,la automobile performante, nanotehnologii în diverse domenii ca medicină, electronică, construcţii de maşini etc…
Peste 40 de ani,în 2050, se consideră că nu vor mai exista rezerve mondiale de petrol, iar acesta doreşte să ne lăsăm maşinile cu combustie internă(devenite piese de muzeu), la marginea oraşului.Foarte inteligent…

Lasati un comentariu