Soros şi Monsanto l-au modificat genetic pe Valeriu Tabără.România,un laborator de teste

• publicat la: 8 aprilie 2011
Soros şi Monsanto l-au modificat genetic pe Valeriu Tabără.România,un laborator de teste

Valeriu Tabără s-a copt! După ce a fost lăsat o vreme la pârguit la Ministerul Agriculturii este, în sfârşit, pregătit să-şi împlinească menirea: să prostească un întreg popor şi să-i bage pe gât tot felul de bunătăţi OMG produse pe bandă  rulantă de şefii săi de la Monsanto. După ce ne-a aburit ani la rând cu binefacerile curative ale Organismelor Modificate Genetic, întâiul ameliorator genetic al ţării pare să nu mai aibă răbdare şi a început să urle în gura mare pe la toate flaşnetele media că România trebuie să profite de marea şansă oferită de marile concerne biochimice, că nu ne mai întâlnim cu o astfel de şansă. După ce a făcut puţină agitaţie în presa oarbă şi mută, Valeriu Tabără plusează astăzi la ministerul Agriculturii cu o conferinţă de presă, o mică şedinţă de alba-neagra pentru prostit poporul. Două teme au fost anunţate. Prima, cea mai presantă – “prezent şi viitor în ameliorarea modernă a plantelor prin folosirea biotehnologiilor avansate bazate pe metodele biologiei şi geneticii moleculare”. Cea de-a doua, legată, evident, de prima: priorităţi şi perspectAstăzi este ziua cea mare a domnului Tabără. Ameliolatorul genetic îşi datorează ascensiunea politică şi cariera concernului biochimic Monsanto. Începând de astăzi trebuie să-şi plătească datoria faţă de protectorii săi. Cu sănătatea poporului român!

După ce au transformat România într-o adevarată mlaştină din punct de vedere spiritual, batracienii modificati genetic care poluează viaţa politică a ţării şi-au propus să distrugă chiar filonul fizic al poporului român, să ne transforme într-o masă amorfă şi obedientă de infirmi, atât din punct de vedere fizic cât şi intelectual.

Lipsa unor reglementări clare a industriei alimentare, absenţa controlului eficient şi legislaţia plină de lacune au transformat România într-un adevărat laborator de teste ale celor mai excentrice produse chimice iar pe români în veritabile pubele alimentate constant cu gunoiul plin de E-uri ale lanţurilor de hypermarket-uri, aducând România pe prima poziţie în Europa în ceea ce priveşte incidenţa cancerului de colon. Acesta agresiune constanta a organismului cu substituţi alimentari de sinteză, goliţi de orice aport nutritiv, a condus, în ultimii zece ani, la creştearea accelerată a numărului canceroşilor, mai ales în rândul copiilor, lucru de neconceput pe vremea părinţilor sau bunicilor noştri. Trend-ul de creştere accelerată a numărului bolnavilor de cancer se menţine în condiţiile sărăcirii populaţiei care nu are alternative alimentare pentru supermarket-uri, mai ales în zonele urbane.

E-urilor li se daugă tot felul de pesticide precum Initium de la BASF, testat în premieră pe cobaii români după ce a fost refuzat până şi de ţările din Africa. Folosit pentru toate legumele de bază, ca nu cumva să scape cineva – roşii, castraveţi, cartofi, ceapă, Initium a intrat deja de ani buni în dieta românilor fără ca mulţi dintre noi să ştim ceva despre acest pesticid toxic.

In acest context, numai OMG-urile ne mai lipseau.

Exact ca în cazul războiului din Libia, unde intervenţia a urmărit salvarea bieţilor civili nevinovaţi de un tiran insensibil, OMG-urile urmăresc, dacă este să credem marile corporaţii, salvarea de la foamete a unei bune părţi a populaţiei planetei. Este înduioşătoare compasiunea marilor corporaţii!

Numai că există aici o mică problemă de moralitate şi o ţară a sistemului capitalist. Se pare că nu lipsa hranei conduce la foamete în lume pentru că pământul produce în prezent mai multă hrană ca niciodată, ci împărţirea injustă a resurselor, care derivă, evident, tocmai din filosofia corporatiştilor care vor să scape lumea de foamete.

In spatele acestor intenţii nobile declarate cu aplomb se ascund interese financiare imense. Miza este aici monopolul alimentar global, controlul integral al lanţurilor de producţie alimentare “from fied to fork” de către marile concerne bio-chimice.

Cum se poate face asta? Simplu! Prin patentarea vieţii, lucru de neconceput în urmă cu câteva decenii. Practic companiile  biochimice precum Monsanto, Syngenta, Pioneer, BASF etc deţin patente pentru seminţele produse de ele în laboratoare ca pentru orice motoraş sau maşinărie mecanică sau electrică. Seminţele produse de aceste companii– soia, porumb, rapiţă, floarea soarelui, etc. conţin markeri genetici proprii, un fel de semnatură genetică a companiei respective. Si nu vorbim aici doar despre plante. Există deja “porcul Monsanto” sau “vaca Monsanto”.

Evident, la început aceste companii îşi plaseaza la preţuri mici sau chiar gratis seminţele OMG, însă, în scurt timp, vor cere preţuri din ce în ce mai mari agricultorilor în baza patentului pe care îl deţin pentru seminţele respective. Atragerea agricultorilor se face prin tot felul de organizaţii (ex. FNPAR) sau chiar “cluburi ale fermierilor” (cum este clubul Pioneer, primul din Romania) unde aceştia beneficiază de reduceri îin funcţie de suprafeţele pe care le deţin devenind, astfel, membri silver, gold, platinum, etc.

De regulă, anumite seminţe OMG vin la pachet cu un anumit fel de insecticid eficient numai în acel caz, astfel că profiturile concernelor biochimice sunt rotunjite încă odata.

Treptat culturile OMG, facute îin eprubetă şi gândite astfel pentru a fi mai rezistente la dăunători, tind să le înghită pe cele naturale astfel că, în câţiva ani este de presupus că întreaga suprafaţă a pămâtului să fie ocupată de culturi OMG ale Monsanto, Pioneer, etc. Atunci, controlul global va fi total, decizia discreţionară cu privire la resursele de hrană fiind o armă mult mai de temut chiar decât bomba atomică.

Evident, distrugerea mediului natural prin răspândirea necontrolată a acestor plante şi prin folosirea unor insecticide foarte puternice care vin la pachet cu ele, este ireversibilă. Lumea nu va mai fi aşa cum o ştim şi nimic nu va mai aduce înapoi ce suntem pe cale să pierdem.

Goana după profit şi control global a făcut ca aceste seminţe OMG să nu fi fost testate pe o perioadă de timp suficient de lungă pentru a se vedea cu claritate ce efect au asupra mamiferelor.

Aceste plante şi animale OMG făcute în eprubetă sunt, de fapt, incrucişări genetice între specii diferite care în mod natural nu ar fi ajuns niciodată să se combine în acest fel (de exemplu porţiuni din lanţul genetic al unui virus sau a unei broaşte, transplantată unei seminţe de soia sau de porumb.

Rezultatul este o plantă sau un animal care, deşi poate arăta familiar, este radical diferit de plantele şi animalele cu care noi am fost obişnuiţi, fiind, astfel, extrem de toxic pentru sănătate.

Există mii de studii realizate de institute independente şi de universităţi de prestigiu care arată că hranirea unor mamifere cu astfel de plante conduce la moartea în chinuri a acestora. Cele mai frecvente simptome sunt atrofierea muşchilor, întârzieri ale dezvoltării, blocajul renal, insuficienţa hepatică, diverse forme de cancer şi sterilitatea.

Cercetătorii susţin că acest lucru se întâmplă deoarece mamiferele s-au hrănit în decursul a milioane de ani cu o anumtă hrană care a fost substituită brusc, în decursul unei singure generaţii, cu nişte plante complet diferite. Rezultatul: organismul a fost incapabil să se adapteze atât de repede la noul regim alimentar şi a clacat.

Totul este atât de simplu încât numai cine nu vrea să vadă nu vede. Toate plantele, toate animalele din jurul nostru, char şi domnul ministru Tabără, sunt rezultatul a milioane de ani de evoluţie. Aceste plante şi animale, catalogate de amelioratori precum Tabără sau Monsanto, drept imperfecte sunt, de fapt, perfecte în imperfecţiunea lor tocamai pentru că sunt produsul a milioane de ani de evoluţie naturală. Poate că sunt atat de “imperfecte” pentru că Dumnezeu le-a făcut aşa cu bună stiinţă. Cu siguranţă că, dacă Dumnezeu ar fi vrut să creeze un porc sau un sortiment de porumb Robocop, l-ar fi creat deja.

Oare de ce ar trebui să credem că o plantă creată în epubetă de vreun ochelarist de la Monsanto – investiţie Şoroş – sau chiar de către amelioratorul Tabără ar fi mai bună decât una “imperfect” creată de Dumnezeu?

In disperare de cauza, domnul Tabără, împreună cu colegul domniei sale de la Comisia Europeană, comisarul Dacian Cioloş, care îşi datorează, de asemenea, cariera şi ascensiunea politică companiei Monsanto, sunt obligaţi să urmeze agenda şefilor lor şi să bage cu forţa OMG-uri pe gâtul românilor. Şi culturile OMG în UE pe uşa din dos.

Asta în ciuda opoziţiei a peste 80% dintre români faţă de OMG-uri, potrivit ultimelor sondaje de opinie pe acestă temă.

Practic, în disperare de cauză, Tabără îşi joacă ultima carte – mizează pe lăcomia şi pe prostia unor asa-zişi fermieri minţindu-i că productiile pe care le vor obţine vor fi cu 60% mai mari. Tentant nu? Mai ales dacă ai mintea slabă şi eşti lacom! În realitate, deşi mai rezistente la dăunători, plantele OMG nu sunt mai productive decât cele lăsate de Dumezeu, care în plus, nu sunt patentate decât de Creator. Care nu cere taxă de plantare.

Presa cumpărată si, de multe ori, pur şi simplu, proastă, îi ţine isonul. Se pare, însă, că fără prea mult succes din moment ce românii se declară împotriva OMG-urilor în număr atât de mare. Nu de alta, dar Dumnezeu are cel mai dotat laborator şi cele mai performante eprubete.

În final trebuie spus că aproape toate curvele pe care le-aţi trimis în Senatul Romaniei au votat la unison, fără niciun fel de obiecţie, la sfârşitul anului trecut, împotriva legii care ar fi permis etichetarea produselor OMG. Asta pentru că, au crezut ei, nu este bine să ştiţi ce cumpăraţi şi ce mâncaţi.

In treacăt trebuie amintit că, dacă în prezent se duce o bătălie dură pentru permitearea culturilor OMG pe scară largă, România importă deja o mare cantitate de cereale OMG. De exemplu, o treime din cantitatea de soia importată este OMG. După cum ştiţi soia este folosită la prepararea unui mare număr de produse, inclusiv din carne. În plus, aproape tot şrotul destinat hranei animalelor în crescătorii provine din plante OMG importate.

România este singura ţară din Europa care ar accepta cultivarea de Organisme Modificate Genetic, după cum a fost prima ţară din lume care a testat pe propria populaţie pesticidul cancerigen Initium.

Nici bulgarii sau ungurii nu au permis cultivarea de produse OMG. Ce să mai zicem de nemţi, francezi, italieni sau nordici.

In loc ca domnul Tabără să îi sprijine pe micii fermieri să profite de criza globală a alimentelor şi să producă hrană ecologică să adune capital şi să profite de marele potenţial agricol al României, domnul Tabără vrea să le ia pământul prin supraimpozitare şi să-l dea marilor exploataţii străine din mâna lui Şoroş ca să pună pe el OMG-uri.

Dacă reuşeşte să-şi ducă planul la bun sfârşit, domnul Tabără va transforma România în WC-ul Europei şi va termina definitiv agricultura pentru că nicio ţară din Europa nu va mai fi dispusă să cumpere produse alimentare de la noi dacă planează suspiciunea că ar fi OMG. Ca să nu mai vorbim de turism care va fi pus, pur şi simplu, pe butuci. Nu credem că vreun neamţ sau suedez, foarte atent la ce mănâncă, ar mai mânca liniştit la Mamaia o porţie de carne de Porc Monsanto cu garnitură de cartofi prăjiţi Pioneer.

sursa ziaristionline.ro

Lasati un comentariu