Trucuri pentru curăţarea rapidă a ustensilelor de bucătărie

• publicat la: 2 aprilie 2011
Trucuri pentru curăţarea rapidă a ustensilelor de bucătărie

Orice femeie işi doreşte să cureţe aparatele din bucătărie mai repede, pentru a nu mai pierde timp preţios cu astfel de activităţi. Iar solutiile sunt nenumărate, numai că unele pot fi prea scumpe, in timp ce altele cer prea mult timp.

Potrivit Reader’s Digest, iată insă câteva secrete care te ajută să cureţi bucătăria rapid.

1. Pentru blender

După ce ai obţinut băutura pe care o vroiai, toarn-o intr-un pahar sau alt recipient, iar vasul de la blender pune-l imediat in chiuvetă. Toarnă in el puţină apă şi puţin detergent de vase, asează-l inapoi la blender şi porneşte aparatul timp de 20 de secunde, iar apoi clăteşte. Vei obţine astfel un blender curat in nici un minut.

2. Pentru cuptorul cu microunde

Cel mai rapid mod de a curăţa un astfel de cuptor este să pui in interior câteva prosopele de hârtie umezite si să-l pornesti pe treapta ridicată de căldură, timp de 3-5 minute. Aburul din şerveţele va inmuia grăsimea. Iar după ce acestea s-au răcorit, foloseşte-le pentru a şterge interiorul cuptorului.

De asemenea, pentru a improspăta mirosul din interiorul său, combină intr-un bol o ceaşcă cu apă cu o jumătate de ceaşcă de suc de lămâie si incălzeşte-l tot pe treapta inaltă timp de 3-5 minute. Lasă apoi bolul in interiorul cuptorului alte 5-10 minute, inainte de a-l lua.

3. Pentru filtrul de cafea

Vasul de la filtru poate căpăta in scurt timp o culoare maronie, mai ales dacă laşi cafeaua in el pentru mult timp. Insă, poţi scăpa rapid de acele pete folosind gheaţa, sare şi o lămâie.

Pune gheaţa in vas, cam pe sfert; taie lămâia in sferturi şi stoarce două dintre ele peste gheaţă. Adaugă apoi două linguri de sare. Amestecă combinaţia timp de 2 minute in vas şi vei vedea că suprafaţa interioară se va curăţa imediat. Clăteşte apoi.

4. Pentru tigaia din fontă

Cele mai multe femei ştiu că nu este indicat să foloseşti detergent lichid pe o tigaie de fontă şi nici să utilizezi ceva abraziv dacă vrei ca aceasta să işi menţină proprietatea care face ca alimentele să nu se lipească de ea. Numai că, trebuie curăţată totuşi cu ceva. Iar acel ceva este sarea.

Dacă tigaia nu se curăţă după ce foloseşti doar apa şi un burete de vase, freac-o puţin cu câteva linguri de sare şi un prosopel de hârtie, iar apoi clăteşte. După aceea unge-o cu un strat subţire de ulei.

5. Pentru o râşniţă de cafea

Pune in ea, la măcinat, o mână de boabe de orez alb (negătite), mai ales dacă folosesti râşniţa pentru a măcina orice altceva decât boabe de cafea. Atunci când macini beţişoare de scorţişoară spre exemplu sau busuioc uscat, este aproape imposibil să scoţi mirosul care rămâne.

6. Pentru răzătoare

Tine o pensulă de bucătărie la indemână pentru a indepărta resturile rămase in micile găuri. Aşa nici nu iţi vei mai răni degetele când incerci să o cureţi.

7. Pentru a dezinfecta scurgerea de la chiuvetă

Dacă vrei să dezinfectezi şi să dezodorizezi această scurgere, atunci zdrobeşte câteva cuburi de gheaţă, amestecă-le cu o soluţie făcuta din jumătate oţet şi jumătate apă, şi pune-le in chiuvetă.

8. Pentru a curăţa ceştile pătate de cafea

In acest scop, cea mai rapidă soluţie constă in a le freca cu părţi egale de oţet şi sare.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu