Unde vom vedea meciurile din Liga I pe următoarele trei sezoane!?

• publicat la: 4 aprilie 2011
Unde vom vedea meciurile din Liga I pe următoarele trei sezoane!?

La sediul LPF va avea loc luni „meciul anului pe piaţa media”, aşa cum au numit specialiştii din domeniu licitaţia pentru drepturile TV, urmând ca microbiştii să afle ce posturi vor transmite meciurile echipelor lor favorite în sezoanele următoare.

Pentru partidele din Liga I din sezonul viitor se vor lupta astăzi doar trei candidaţi: RCS&RDS, Romtelecom şi Antena 1, după ce Consiliul de Administraţie al TVR a considerat că televiziunea nu poate suporta costurile implicate de achiziţionarea unui pachet de opţiuni. Cum postul public a anunţat că nu va participa la licitaţie, problema pachetului pe care LPF trebuie să-l dea unei televiziuni free-to-air pare rezolvată şi, cel mai probabil, acesta se va îndrepta către Antena 1.

Miza rămâne însă în continuare deschisă la vârf, acolo unde cabliştii RCS şi Romtelecom îşi vor disputa supremaţia. Conform surselor de pe piaţa media, tot actualul deţinător al drepturilor TV va fi şi mâine actorul principal al licitaţiei. Dacă RCS&RDS va achiziţiona majoritatea pachetelor, atunci e de urmărit dacă va mai încerca şi să cumpăre UPC. În caz contrar, adică în eventualitatea în care cele mai multe pachete vor fi acontate de Romtelecom, va fi evident că nemţii de la Deutsche Telekom sunt cu adevărat interesaţi să îşi întărească poziţia pe piaţa românească.

102 milioane de euro cu tot cu TVA a fost suma cu care consorţiul RCS&RDS – Intact a câştigat precedenta licitaţie pentru drepturile TV.

sursa cotidianul

comentarii

de sany la 5 aprilie 2011 - 10:43

la tv sau in direct pe stadion

Lasati un comentariu