Vacanţa de Paşte a elevilor se prelungeşte cu o zi

• publicat la: 21 aprilie 2011
Vacanţa de Paşte a elevilor se prelungeşte cu o zi

Vacanţa de Paşte a elevilor se prelungeşte cu o zi, potrivit unui ordin semnat de ministrul Educaţiei, Daniel Petru Funeriu.

Într-un comunicat al MECTS transmis AGERPRES se precizează că marţi, 26 aprilie, nu vor fi ţinute cursuri în învăţământul preuniversitar.
”Elementele care au condus la fundamentarea deciziei iniţiate de Secretariatul de stat pentru învăţământ preuniversitar sunt legate de concomitenţa Sărbătorilor Pascale în lumea creştină şi de faptul că, în săptămâna de vacanţă care a premers Sfintelor Paşte, un număr mare de elevi a fost angrenat în olimpiadele şcolare pe discipline. S-a considerat că, în aceste circumstanţe, o zi suplimentară de odihnă este binevenită”, mai arată MECTS.

Ordinul de ministru a fost semnat după consultarea organizaţiilor sindicale din învăţământul preuniversitar care şi-au exprimat susţinerea faţă de iniţiativa Ministerului Educaţiei.

Recuperarea materiei aferente zilei de marţi, 26 aprilie, se va realiza în mod intensiv, începând cu data de 27 aprilie şi până la finalul semestrului, iar directorii de şcoli vor asigura recuperarea integrală a materiei, potrivit comunicatului citat.

sursa AGERPRES

comentarii

de andrei la 22 aprilie 2011 - 06:55

e bine dar cum vom evita confuziile create? eu sunt sigur ca marti jumate dintre elevi vor fi la scola, jumate nu. Nu de alta dar mai mult de jumate din populatia din zona noastra se uita la Valo vilag si la baratok

Lasati un comentariu