Activităţi „verzi” la Liceul Teoretic

• publicat la: 5 mai 2011
Activităţi „verzi” la Liceul Teoretic

Ziua de 22 aprilie a fost declarată Ziua Pământului – Earth Day.Această zi a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în 1970, cu scopul de a atrage interesul politicienilor asupra protecţiei mediului.

În primul an, Ziua Pământului a fost celebrată de circa 20 milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate studenţi. Începând de atunci, ea este sărbătorită de sute de milioane de oameni, din zeci de ţări, atât de ONG-urile de mediu, cât şi de iubitorii de mediu, devenind un eveniment educativ global, o ocazie de a conştientiza problemele de mediu ale planetei noastre, de a atrage atenţia asupra problemelor de mediu ale Terrei, cum sunt poluarea aerului, apelor şi a solului, distrugerea ecosistemelor, dispariţia a mii de specii de plante şi animale şi epuizarea resurselor naturale.

Protejând resursele naturale (plante, animale, depozite minerale, soluri, apa, aer, combustibili fosili ca petrol, gaze naturale, cărbuni, etc.) protejăm biosfera, dar mai ales protejam viaţa şi sănătatea oamenilor – conservarea biodiversităţii, conservarea pădurilor, conservarea solului, conservarea apei, protecţia atmosferei.

„Pământul este singurul loc unde se poate crea PARADISUL”. (Octavian Paler)

In data de 28 aprilie 2011,Clubul Pro Terra al Liceului Teoretic Carei a evocat-,in cadrul SAPTAMANII  VERZI-2011-Ziua Pamantului,o activitate in care au fost implicate si Gradinitele cu Program Prelungit nr.2 si nr.3 din Carei,parteneri ai clubului.

Activitatea a inceput cu vizitarea noului cabinet de geografie al liceului si prezentarea acesteia de catre membrii clubului.

Impreuna cu cei de la Pro Terra,prescolarii au ascultat  o mica prezentare cu titlul „Ce semnifica pentru noi Ziua Pamantului?”,din care au putut invata multe detalii legate de Planeta Albastra si despre importanta zilei de 22 aprilie.

Apoi,a urmat  realizarea unui obiect ECO, pe baza proiectării  in prealabil de către micii ecologişti. După ce s-au hotărât care e cea mai bună idee de realizare,cei mici,cu multă dibăcie au ajutat liceenii la confectionarea unei statui de lemn,cu cuie.Apoi,pe fiecare cui au aşezat câte un mesaj scris pe bucăţele dreptunghiulare de hârtie.Mesajele erau legate de planeta pe care trăim,de regulile „verzi” pe care trebuie să le urmăm..

In cele din urmă,pe o planşă ,micutii au reusit să identifice toate planetele din Univers.

Clubul Pro Terra a fost fericit şi multumit,deoarece reprezentanţii clubului au reuşit să capteze interesul prescolarilor pasionati de ECOLOGIE.

PROTEJATI PĂMÂNTUL !  ÎNTR-O ZI,EL NE VA MULŢUMI!

Smaranda Lisnic

Pro-Terra Carei

comentarii

de Ocean la 3 septembrie 2013 - 14:46

Bravo, sa ne fie invatatura de minte, trebuie sa protejam, nu sa distrugem.

Lasati un comentariu