Bomba secuiască explodează. La Washington

• publicat la: 22 mai 2011
Bomba secuiască explodează. La Washington

Un uluitor raport al Ambasadei SUA la Bucureşti către Departamentul de Stat dezvăluie existenţa unei adevărate bombe etnice in România. Care poate exploda oricând. Si a fost pe cale să explodeze in 2006. Documentul a fost dat publicităţii de către WikiLeaks. Analiza indica, cu mare precizie, cine sunt extremiştii. Si cum sunt ei sprijiniţi de şeful statului român. Ne indreptăm către transformarea Tinutului Secuiesc intr-un Kosovo românesc.

Dacă dezvăluirile pe care le-a făcut, in 2006, ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti, consilierul prezidenţial Peter Eckstein-Kovacs sunt adevărate, atunci el poate fi chemat ca principal martor al acuzării intr-un eventual proces pentru trădare naţională ce i-ar putea fi intentat domnului Traian Băsescu. In calitatea sa de şef al statului. In anul 2006, anul datării raportului Ambasadei Statelor Unite, consilierul prezidenţial a afirmat, cu subiect şi predicat, că Preşedintele României Traian Băsescu, supărat că UDMR trecuse de partea premierului Călin Popescu Tăriceanu, a decis să sprijine Partidul Civic Maghiar. Respectiv partidul despre care ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti raporta că este de tip extremist, situându-se pe aceeaşi poziţie cu Consiliul Naţional al Maghiarilor din Transilvania şi Consiliul Naţional Secuiesc. Care pozitie? Cele trei forţe politice aveau un important obiectiv comun. Si central. Autonomia Tinutului Secuiesc. Pe această temă, Ambasada Statelor Unite aprecia că există o probabilitate mare ca Tinutul Secuiesc să se transforme intr-un fel de Kosovo. Adică să se desprindă total de România.

Dacă ne amintim, in acelaşi an, in data de 15 martie, zi aniversară pentru maghiarii din toata lumea, era planificată declararea oficială a autonomiei Tinutului Secuiesc. Numai o serie de presiuni interne, venite in special din direcţia Guvernului Tăriceanu şi a unor presiuni externe, la care s-au adăugat şi presiunile maghiarilor moderaţi din UDMR, in frunte cu Marko Bela, au făcut ca acest act grav de secesiune să fie evitat. Dar cine a băut pălincă, in acelaşi an, cu Jeno Szasz, primarul din Odorheiul Secuiesc, unul dintre principalii militanţi ai autonomiei, caracterizat drept extremist de Ambasada Statelor Unite? Vă mai amintiţi? Insuşi Preşedintele României. (Sorin Roşca Stănescu)

sursa Inpolitics.ro

Lasati un comentariu