Bucuria muncii împlinite la Şcoala Generală nr.1 Carei

• publicat la: 20 mai 2011
Bucuria muncii împlinite la Şcoala Generală nr.1 Carei

Dacă luăm în considerare zicala  „Omul sfinţeşte locul”, atunci cu siguranţă că dascălul cu vocaţie luminează minţile dornice de cunoaştere, contribuind cu modestie şi onestitate – şi de cele mai multe ori ca un truditor anonim – la zidirea de suflete şi conoştiinţe.

Unii dascăli sunt  pasionaţi de munca lor, şi  depăşind frustrările de ordin material, cred în ceea ce fac şi în şansa pe care educaţia temeinică o reprezintă pentru elevii lor. Ei sunt adevaraţii reformatori ai învăţământului romănesc şi asta pentru că dincolo de bani şi  de satisfacţii materiale, reforma adevărată se face cu oameni pregătiţi profesional, devotaţi şi pasionaţi de ceea ce fac.

Rezultatele deosebite obţinute în ultimul timp de  una din şcolile generale din oraş,ne-a determinat să scoatem în evidenţă faptul că încă se mai poate face performanţă  în ciuda tuturor greutăţilor cu care ne confruntăm atât noi ca părinţi cât şi cadrele didactice,nevoite să se adapteze la noile cerinţe impuse de legea invăţământului.

Concursul de evaluare în educaţie “C.Năstăsescu” la limba şi literatura română,desfăşurat recent la Satu Mare a adus Şcolii Generale nr.1 din Carei, 12 motive de laudă.

Elevi din două clase, au adus  două locuri I pe judeţ, deci calificarea la etapa naţională  precum şi punctaje ridicate. .Este vorba de clasa a patra, a învăţătoarei Pop Daniela şi clasa a şaptea,diriginte Irina Petrusca,având ca profesor de limba română pe Guler Claudia.

Nu negăm faptul că şi alte şcoli au obţinut de-a lungul timpului  rezultate deosebite,dar am dorit să evidenţiem faptul că participanţii sunt elevi  a doar două clase.

Astfel,o  trupă de opt  isteţi , din clasa a IV-a, şi o învăţătoare dedicată meseriei şi copiilor pe care îi educă, au adus bucurie în sufletele părinţilor şi ale cadrelor didactice prin rezultatele obţinute la concursul de limba romana.

Şi cum isteţii ştiu să dovedească ce sunt, participă la concursuri, unde de cele mai multe ori, în ciuda vârstei şi a emoţiilor, obţin rezultate excepţionale. Secretul ? Oricât ar fi de mici şi copilăroşi, învaţă cu seriozitate.

Rezultatele au fost pe măsură, punctajul obţinut fiind  de la 87,5 la 100 de puncte. Marele câştigător a fost  Gheaţă Alexandru ,care a obţinut punctajul maxim de 100 puncte .

Colegii lui de clasă au obţinut şi ei punctaje ridicate, Hendea Matei  97pct  , Egli Cristian şi Costaşi Rareş 94 pct  , Paşca Alexandru şi Baumli Iulia 93 pct , Ionaş Laurenţiu 89 pct  şi Toma Erik 87,5 pct. Tot ei ,împreună cu alţi patru colegi vor participa mâine la concursul Năstăsescu ,de această dată la disciplina  matematică .Le dorim succes şi la cât mai multe puncte !

Rezultatele micuţilor elevi încununează munca depusă de-a lungul anilor de inv.Daniela Pop,aflată acum în prag de pensionare.

Deţinătorul celuilalt punctaj maxim este de fapt o deţinătoare, pe nume Aurora Ciută,pregătită de profesorul de limba română, Claudia Guler.Punctajul obţinut îi oferă posibilitatea de a participa la faza naţională a acestui concurs.La aceeaşi disciplină,Aurora a obţinut la faza judeţeană a olimpiadei din acest an un frumos loc trei.

De-a lungul celor aproape trei ani de pregătire cu elevii acestei clase a şaptea,Claudia Guler a obţinut numeroase rezultate la concursurile şi olimpiadele judeţene la care a participat .La concursul  recent au obţinut rezultate deosebite  Lăţa Ştefana ,94 pct şi Moldovan Alexandra,81pct din aceeaşi clasa a şaptea.

Rezultatele  obţinute dovedesc că munca susţinută depusă de-a lungul anilor atât de elevi cât şi de cadrele ce-i pregătesc nu a  fost în van, satisfacţia fiind pe măsură.

redactia

Lasati un comentariu